Bitcoin Era kokemuksia 2022 – Onko se huijausta vai ei?

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 24 Heinäkuu 2022

Bitcoin Era on niin sanottu ”bitcoin- tai sijoitusrobotti”, joka käy kauppaa automaattisesti 24/7 kryptovaluutoilla ja pyrkii tekemään kannattavia osto- ja myyntitoimeksiantoja ennusteidensa perusteella.

Kryptovaluutat tunnetaan niiden uskomattoman korkeasta volatiliteetistä, jonka takia kurssit saattavat vaihdella merkittävästi jopa yhden päivän aikana. Tämä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää AI-teknologiaa kaupankäynnin tukena.

Sijoitusrobotit eivät ole uusi ilmiö, vaikka niiden saama huomio mediassa antaa näin ymmärtää. Nimittäin suuret investointipankit ja hedgerahastot jopa Suomessa käyttävät teknologiaa apunaan kaupankäynnissä.

Bitcoin Era siis pyrkii tuottamaan sijoittajilleen voittoa bitcoinin kurssivaihteluita ennustamalla. 250 euro talletuksella voi alustan mukaan päästä jopa 1000 euron tuottoihin päivässä.

Bitcoin Era arvostelumme ja analyysimme ei ole tarkoitus määrittää pitävätkö palvelusta esiintyvät tiedot paikkansa. Vaikka palvelu ilmoittaa voittavansa kaupoista leijonan osan, emme silti pysty todistamaan tätä tosiasiaksi lyhyen kokeilumme perusteella.

Tarkoittaako tämä sitä, että Bitcoin Era on huijaus? Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin tähän järjestelmään ja otamme selvää, kuinka hyvin se toimii.

Bitcoin Era

Arvio
5/5

Olemme tietoisia useita verkkosivustoista, jotka käyttävät tunnettujen henkilöiden asemaa väärin lähettääkseen asiakkaita ei-säänneltyjen välittäjien piiriin. Verkkosivustomme lähettää asiakkaat vain sellaisille kumppaneille, jotka ovat toimittaneet meille vaaditut takeet luotettavuuden varmistamiseksi.

Mikä on Bitcoin Era?

Kyseessä on Bitcoinrobotti, jota kuka tahansa henkilö voi käyttää osallistuakseen kryptovaluuttakauppaan täysin automatisoidun järjestelmän avulla. Pienin sijoitus, jonka palveluun voi tehdä on noin 200 euroa.

Nostaessasi voittoja, mikäli niitä on kertynyt. Joudut odottamaan keskimäärin 36 tuntia ennen kuin rahat näkyvät tililläsi. Bitcoinin lisäksi kauppaa voi käydä myös seuraavilla kryptovaluutoilla: ETH, LITE, BTCEUR sekä XRP.

Kokemuksia ja arvio Bitcoin Era ohjelmistosta

Bitcoin Era julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Ohjelmiston kehittäjä väittää järjestelmänsä pystyvän ennustamaan kurssiliikkeitä siten, että sijoittajat saavat päivittäin tuottoa pääomalleen.

Käyttäjien ja julkaisijoiden mukaan Bitcoin Era pystyy käymään kauppaa hieman nopeammin, kuin suurin osa treidaus algoritmeista ja jopa sekunnin murrososan nopeammin kuin tavalliset sijoitusrobotit.

Kryptovaluutta kauppaa tekevät ohjelmistot kuten Bitcoin Era ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Kryptovaluutoilla voi käydä kauppaa automaattisesti niihin tarkoitetuilla roboteilla, joiden takana olevat yritykset väittävät niiden pystyvän onnistumaan kaupoissaan 99 % todennäköisyydellä.

Ensimmäisenä on huomioitava, että tätä väitettä ei tue mikään data, joten sen paikkansa pitävyyttä on erittäin vaikea hyväksyä. Voit hyötyä automaattisesti kaupankäynnistä vierailemalla Bitcoin Era sivustolla, mutta edellä mainittu osumatarkkuus on mahdotonta saavuttaa.

Sen lisäksi, että Bitcoin Eraa on maksutonta käyttää, on hyvä huomioida, että Bitcoin Era ohjelmisto ja välittäjät, jotka liittyvät suoraan tähän automaattiseen kaupankäyntiohjelmistoon ovat niitä, joita valvotaan ja säännellään. Käyttäjien tulee kuitenkin minimissään tallettaa 200 euroa sijoituspääomaksi suurimmissa osasta näitä ohjelmistoja.

Järjestelmää itsessään ei ole rajoitettu vain yhteen treidaus-strategiaan. Nimittäin käyttäjät pystyvät itse kehittämään omat algoritminsa, joiden perusteella ohjelmisto käy kauppoja, myös tavallisen algoritmin voi valita.

Käyttäjät voivat esimerkiksi ohjeistaa robottia ostamaan bitcoinia, kun sen hinta tippuu tietyn tason alle tai seurata Ethereumin hintaa ja myydä sen tietyllä tasolla.

Onko Bitcoin Era huijausta?

Vaikka tästä treidaus robotista ei ole juurikaan tietoa löydettävissä, ei mikään myöskään viittaa siihen, että se olisi huijausta. Käyttäjien kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikessa sijoittamisessa on aina riskinsä ja sijoitukset kannattaa tehdä vain sellaisilla alustoilla, jotka ovat säänneltyjä.

Vaikka robotti itsessään on täysin toimiva ja toimii edellä kuvatulla tavalla, on siihen liittyvä ja rinnastettava markkinointi välillä aivan toista maata. Palvelua saatetaan mainostaa tunnettujen henkilöiden kuvilla tai tiedoilla tai ilmoitetaan ohjelmiston tuottavan voittoa aina. Nämä väitteet ovat harhaanjohtavia.

Lisäksi tietoomme on tullut useita sähköpostikampanjoita, joissa lähetetään ”huijausviesti” roskapostin omaisesti tavallisten ihmisten sähköpostiin siitä, miten Antti Herlin, Jethro tai Hjallis Harkimo liittyisivät jotenkin tähän ohjelmistoon.

Kannattaa siis suhtautua aina varauksella ohjelmistoihin, joiden kehittäjistä ei löydy runsaasti tietoa. Lisäksi väitteet lähes 100 prosentin osumatarkkuudesta voi unohtaa saman tien.

Bitcoin Era verkkosivuston mukaan ohjelmisto on mallinnettu ja räätälöity rahamarkkinoiden tapahtumien perusteella, jotta se tunnistaa ja osaa hyödyntää tilaisuudet lyhyenaikavälin kaupankäynnissä.

Vuosien ajan monet analyytikot ja ekonomistit ovat luottaneet näihin analyyseihin ja työkaluihin ennustaakseen hyödykkeiden hinnanmuutoksia.

Miksi käyttää Bitcoin Eraa?

Hyvä kaupankäyntialusta on helppokäyttöinen ja tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa koska tahansa kellon ajasta riippumatta. Vaikka keskiverto sijoittaja ei välttämättä ole teknisesti kovin lahjakas, voi liian vaikeakäyttöinen alusta aiheuttaa hämmennystä.

Helppokäyttöisyys on avaintekijä onnistuneissa sijoituksissa ja siinä Bitcoin Era on onnistunut hyvin. Myös aloittelevat sijoittajat nopeasti ymmärtävät miten palvelu toimii.

Kryptovaluuttojen monipuolisuus on ehdoton plussa. Pystyt käymään bitcoinin lisäksi kauppaa myös muilla tunnetuilla kryptovaluutoilla tai valuuttapareilla.

Nosto ja kotiutukset kestävät keskimäärin 36 tuntia, koska siihen liittyy tiettyjä finanssialalla läsnä olevia standardeja. Tässä olisi kuitenkin merkittävästi parantamisen varaan, sillä monet maksupalveluiden tarjoajat pystyvät kotiuttamaan rahat minuuteissa.

Jos et ole varma palvelun toimivuudesta, voit aloittaa kokeilemalla maksutonta demoa. Kun liityt palveluun, voit kokeilla demotiliä ennen talletuksen tekemistä. Etenkin aloittelevien sijoittajien kannattaa kokeilla ensin palvelun käyttämistä demolla.

Omistautunut asiakaspalvelu pitää huolen, että voit esittää askarruttavia kysymyksiä koska tahansa Chat-palvelun tai puhelinyhteyden välityksellä. Huomioi, että puhelinpalvelu on englanniksi.

Miten aloittaa Bitcoin Era robotin käyttö?

Bitcoin Eran käyttäminen on helppo aloittaa kolmen helpon vaiheen avulla.

Vaihe 1. Rekisteröidy Bitcoin Eraan

Luo käyttäjätili Bitcoin Era sivustolle, vierailemalla virallisella sivustolla ja paina painiketta ”luo ilmainen tili”. Täytä lomakkeessa tarvittavat tiedot kuten nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Klikkaa rekisteröidy tai liity nyt -painiketta.

Sinut yhdistetään valtuutettuun välittäjään, joka auttaa sinua viimeistelemään palveluun rekisteröitymisen ilmoittamalla lisätietoa taustoistasi ja aikaisemmasta kokemuksestasi sijoittajana.

Vaihe 2. Talleta rahaa

Seuraavassa vaiheessa sinun on tehtävä ensimmäinen talletus, ellet halua ensin kokeilla demotilillä ohjelmiston toimivuutta. Pienin mahdollinen talletus on 200 – 250 euroa, joka näkyy tililläsi heti riippuen siitä, minkä maksutavan valitsit.

Vaihe 3. Aloita kaupankäynti

Jos olet varma, että palvelun käyttäminen tuntuu onnistuvan, olet valmis käymään kauppaa. Nyt voit valita käytätkö automaatiossa ennalta määriteltyjä parametreja vai haluatko luoda omat ja kokeilla miten ne toimivat.

Mahdolliset riskit Bitcoin Era -ohjelmiston käyttämisessä

Suurin syy miksi ihmiset epäonnistuvat sijoittaessaan on se, että he eivät tutustu riittävän hyvin kohteeseen etukäteen. Kannattaa muistaa, että bitcoin markkinat ovat erittäin herkkiä ja saattavat liikkua suuntaan tai toiseen merkittävästi saman päivän aikana. Siksi jokaisen sijoittajan on ymmärrettävä, mitä riskejä krypto sijoittaminen pitää sisällään.

Yhteenveto

Bitcoin Era ohjelmisto antaa sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa kryptovaluutoilla automaattisesti monien muiden kaupankäyntialustojen tavoin. Lisäksi tukenasi on koko ajan asiakaspalvelu, jolle voit esittää kysymyksiä. Lisäksi käyttäjät pystyvät itse mukauttamaan ohjelmiston asetuksia parantaakseen sen tarkkuutta tai vähentääkseen riskiä.

Bitcoin Era

Arvio
5/5

Olemme tietoisia useita verkkosivustoista, jotka käyttävät tunnettujen henkilöiden asemaa väärin lähettääkseen asiakkaita ei-säänneltyjen välittäjien piiriin. Verkkosivustomme lähettää asiakkaat vain sellaisille kumppaneille, jotka ovat toimittaneet meille vaaditut takeet luotettavuuden varmistamiseksi.

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.