Uusi kryptovaluutta 2022 - Katso Uusimmat [ICO] listaukset

Uudet kryptovaluutat 2022 - Näin sijoitat uusiin kryptovaluuttoihin ICO-listauksien avulla

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

17 Tammikuu 2022 | Päivitetty: 17 Tammikuu 2022

Mikä on seuraava suuri ”uusi kryptovaluutta”? Etsitkö uusia kryptovaluutta julkaisuja vuonna 2022? Me kerromme sinulle, miten löydät uudet kryptovaluutat ennen, kuin ne päätyvät virallisille markkinoille. Voit nimittäin tehdä sijoituksia jo ICO-listaus vaiheessa oleviin kryptovaluuttoihin.

Nykyään kryptovaluuttoja julkaistaan enemmän kuin koskaan. Vaikka suurin osa näistä vetää vesiperän, joukosta löytyy myös sellaisia virtuaalivaluuttoja, joiden arvo nousee tuhat kertaiseksi jo ensimmäisten kuukausien aikana.

Tavallisten sijoittajien on kuitenkin mahdotonta löytää tällaisia julkaisuja ennen, kuin niistä uutisoidaan jo valtavirran medioissa. Jo pelkästään tämä vuoden aikana uusia kryptovaluuttoja on julkaistu yli 2000 kappaletta, joista vain muutama on maininnan arvoinen.

eToro logo
Arvio
5/5
Kryptovaluuttoja ei säännellä laissa EU-alueella

Osta uusia kryptovaluuttoja

Suurin osa perinteisistä kaupankäyntialustoista ei tule koskaan listaamaan näitä niin sanottuja ”altcoineja”, joiden arvo mitataan vain dollareiden murto-osissa. On kuitenkin muutamia suosittuja pörssejä, joissa voit ostaa kryptovaluuttaa hyvissä ajoin, ennen kuin ne menevät viraaliksi.

Nimittäin eToro on panostanut kryptovaluuttatarjontaan viimeisen vuoden aikana merkittävästi ja tällä hetkellä palvelusta löytyykin yli 100 uutta kryptovaluuttaa. eToro tarjoaa myös ilmaisen säilytyksen näille valuutoille, joten sinun ei tarvitse hankkia ulkopuolista kryptovaluuttalompakkoa siihen tarkoitukseen.

Tilin käyttöönotto ja kryptovaluuttojen ostaminen onnistuu 3 vaiheessa:

Vaihe 1. Luo tili eTorolle

Tilin luominen onnistuu muutamassa minuutissa. Anna tarvittavat tiedot ja vahvista tili kuvallisella henkilöllisyystodistuksella, kuten esimerkiksi passilla, henkilökortilla tai ajokortilla. Voit käyttää tilin luomiseen myös Facebook- tai Google-tunnuksia.

Vaihe 2. Talleta rahaa

Talleta rahaa luomallesi sijoitustilille, sen verran kuin haluat sijoittaa. Pienin hyväksytty talletus on 50 euroa ja valuutanvaihdon yhteydestä peritään markkinoiden pienin palkkio 0,5 prosenttia.

Vaihe 3. Osta uusia kryptovaluuttoja

eTorossa voit seurata ammattimaisia kryptosijoittajia tai valita sijoituskohteesi itse. Saat käyttöösi myös erilaisia analyyseja ja sijoitustyökaluja, joiden avulla sijoittaminen on entistä helpompaa. Valitse haluamasi virtuaalivaluutan määrä sekä hinta ja paina osta painiketta. Valuutat säilötään automaattisesti sijoitustilillesi, jossa voit myydä sen koska tahansa.

Uudet kryptovaluutat tammikuu 2022

Etsitkö kaikkein uusimpia kryptovaluuttoja syyskuussa 2022? Tarjoilla on useita valuuttoja ja tokeneita, jotka on julkaistu tässä kuussa. Muutamia poimintoja ovat esimerkiksi Shrek, King Cardano, Project Doge X ja Baby Avengers.

Nimestä päätellen suurin osa näistä on niin sanottuja meemivaluuttoja, joiden arvo määräytyy puhtaasti sijoittajien mielenkiinnon perusteella, sillä niillä harvemmin on suoria käyttökohteita.

Uudet kryptovaluutat ja tulossa olevat virtuaalivaluutat löytyvät etukäteen ICO (Initial Coin Offering) listauksista. ICO on periaatteessa sama, kuin osakeantiin liittyvä IPO, mutta sillä erotuksella, että ICO-vaiheessa oleviin kryptovaluuttoihin on mahdollista sijoittaa.

Altcoinien avulla on kuitenkin mahdollista ansaita uskomattomia summia rahaa jo pelkästään kymmenien eurojen sijoituksella, kuten Dogecoin tai Shiba Inu -trendi osoitti.

Securities and Exchange Commission on pyytänyt sijoittajia olemaan varuillaan, sillä monet huijarit käyttävät ”pump and dump” tekniikkaa apunaan vaikuttaakseen uusien kryptovaluuttojen hintaan.

Tulossa olevat kryptovaluutat

Tulevaisuudessa odottaa vielä merkittäviä kryptovaluutta julkaisuja, kuten esimerkiksi Facebookin kryptovaluutta Diem (entinen Libra), joka julkaistaan vielä vuoden 2021 aikana.

Samalla myös Amazon saattaa suunnitella omaa kryptovaluuttaansa, josta on käytykin kiivasta keskustelua sijoittajien keskuudessa. Amazon on maailman suurin verkkokauppa, joka on myös yrityksenä yksi maailman arvokkaimmista.

Suomalaiset kryptovaluuttoja tarjoavat alustat saisivat hieman nopeuttaa järjestelmiään ICO-sijoitusten suhteen, nimittäin esimerkiksi Coinmotion on varsin hidas lisäämään uusia kryptovaluuttoja palveluunsa.

Myös lisää ICO-julkaisuja on luvassa, joista eniten puhuttuja ovat PlayAndLike, Divergence, Torum ja Bloktopia.

Löydät kaikki nykyiset ja tulevat ICO-listaukset CoinMarketCapin kalenterista tästä.

Muutamia kryptovaluutta poimintoja vuodelle 2021

Muutama mielenkiintoinen ja potentiaalinen poiminta uusista kryptovaluutoista vielä vuoteen 2021 nykyisen hintalapun kera.

 • VeChain: 0,15 dollaria
 • Uniswap (UNI): 30 dollaria
 • Polygon: 1,62 dollaria
 • EOS: 5,7 dollaria
 • IOTA: 1,6 dollaria
 • BitTorrent: 0,004 dollaria
 • Stellar: 0,4 dollaria

Näihin kaikkiin edellä mainittuihin kryptovaluuttoihin voit sijoittaa eToron kaupankäyntialustalla. Esimerkiksi BitTorrent kryptovaluutta voit 50 dollarin talletuksella ostaa noin 12 500 kappaletta, joka tarkoittaa, että mikäli kyseinen valuutta nousisi edes 10 senttiin, tekisit voittoa noin 1200 euroa.

Vastaavasti esimerkiksi Shiba Inu valuuttaa saisit 7,8 miljoonaa kappaletta. Kuvittele mitä tapahtuisi, jos kyseinen kolikko nousisi edes yhteen euroon.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun sijoittaa uusiin kryptovaluuttoihin?

Uusiin kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista. Monet näistä valuutoista joutuvat ”pump and dump” teeman kohteeksi, jossa valuuttaa nopeasti ostetaan ja myydään, joka nostaa hetkellisesti inflaation omaisesti valuutan arvoa.

Kannattaa aina tutustua projektin taustoihin. Mistä on kysymys? Onko kyseisellä kryptovaluutalla jokin merkittävä tarkoitus? Onko projektissa mukana kuinka paljon ihmisiä ja mitkä ovat heidän taustansa?

Näiden muutamien kysymyksien avulla tiedät, onko sijoituksella oikeasti merkittävää potentiaalia nousta tunnettujen valuuttojen joukkoon. Uusin tulokas korkeimpien markkina-arvojen omaavien kryptojen joukkoon oli Solana, jonka arvo kasvoi yhtäkkiä räjähdysmäisesti elokuun loppupuolella.

Eli voit sijoittaa hyvät taustat omaaviin kryptovaluuttoihin tai vaihtoehtoisesti meemivaluuttoihin, jotka ratsastavat trendillä, jolloin pyrit saamaan myytyä valuuttaa ennen, kuin sen kurssi alkaa laskea.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä vaihtoehtona on vain holdata eli olla myymättä valuuttaa. Tämä strategia on osoittautunut parhaiten toimivaksi ainakin Bitcoinin ja Ethereumin suhteen.

Eli uusiin kryptovaluuttoihin sijoittaminen pähkinänkuoressa:

 • Tutki ICO-listauksia ja etsi potentiaaliset uudet kryptovaluutat
 • Tarkista projektien taustat ja henkilöt niiden takana
 • Katso onko valuutalla laaja yhteisö ja puhutaanko siitä paljon
 • Arvioi riskitaso sekä tuotto ja tee sijoitus eToron alustalla.

Jos et halua sijoittaa suoraan uusiin kryptovaluuttoihin: eToro tarjoaa myös mahdollisuuden rahastoihin ja muihin johdannaistuotteisiin, jotka sijoittavat uusin kryptovaluuttoihin ja niitä käyttäviin teknologiayrityksiin puolestasi.

eToro logo
Arvio
5/5
Kryptovaluuttoja ei säännellä laissa EU-alueella
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.