Kamux Osakkeet (KAMUX) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Kamux on nykypäivänä yksi tunnetuimmista käytettyjen autojen vähittäiskauppa, joka toimii suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Saksassa. Tässä sivulla paneudumme paremmin Kamuxin toimintaan, ja mistä kyseisen yrityksen osakkeita on mahdollista ostaa. Ennen itse osakkeen ostamista valitse itsellesi oikea kaupankäyntialusta, joka tarjoaa Kamux osaketta.

Valitettavasti monet kaupankäyntialustat eivät ole listanneet Kamux osaketta eikä se ole muutenkaan Suomen listoilla ollut kauaa. Suomessa on olemassa yksi kaupankäyntialusta, jonka kautta voi ostaa Kamux osaketta, se on nimeltään Nordnet.

Voiko Kamux osaketta ostaa eTorosta?

Useimmat sijoittajat, joilla on aikomusta ostaa Kamux osaketta suuntaavat suositun eToron kaupankäyntialustan pariin. Valitettavasti eToron palvelu ei tarjoa mahdollisuutta ostaa Kamux osaketta. Ainakaan tällä hetkellä osakkeen ostamista ei ole mahdollista suorittaa ilman välityspalkkioita eToron palvelusta.

Kerromme kuitenkin tässä sivustolla, miten voit ostaa Kamux osaketta Nordnetin kautta. Jos kuitenkin olet vannoutunut eToron käyttäjä ja haluat käyttää sitä osakkeiden ostamiseen, niin suosittelemme jatkamaan lukemista. Listasimme tähän osioon muutamia muita vaihtoehtoisia osakkeita, joita voit ostaa eToron kautta. Listaamamme osakevaihtoehdot ovat tämän hetken suosituimpia sijoittajien keskuudessa ja ovat varteenotettavia vaihtoehtoja Kamux osakkeelle.

 • Tesla (TSLA) – Teslaa ei tunneta pelkästään autovalmistajana, sillä se on kasvanut yhdeksi maailman suurimmaksi teknologiayritykseksi.
 • Kone Oyj (KNEBV) – Kone lukeutuu yhdeksi suurimmaksi yhtiöksi, jota tunnetaan myös kansainvälisesti laajana sekä menestyksekkäänä.
 • Fortum Oyj (FORTUM) – Fortum on suomalainen energiakonserni, joka valittiin vuonna 2019 Suomen 17. suurimmaksi yritykseksi 5,4 miljardin liikevaihdolla.
 • Apple (AAPL) – Apple tunnetaan yhtenä maailman suurimpana yrityksenä, joka mitataan miljardeissa dollareissa.
eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Kamux historia

Kamuxin on saanut alkunsa forssalaisen Juha Kalliokosken toimesta, joka alkoi päävirkansa ohella myymään omalta pihaltaan käytettyjä autoja. Aika nopeasti Juha huomasi, että käytetyille autoille on suuri kysyntä ja siitä tulevat myyntivoitot lähentelevät jo oman ammatin kuukausipalkkaa.

Innostus ja menestys sai nuoren Juhan lopettamaan poliisi uran ja siirtymään paikalliselle autoliikkeelle vakituiseksi autokauppiaaksi. Ollessaan toisessa firmassa töissä, hän halusi yhä enemmän perustaa oman autokaupan omilla haluamillaan ehdoilla. Vuonna 2003 hän perusti nykypäivänä tunnetun ja suosituin autoliikkeen Kamuxin. Kamux oli tuore tulokas automarkkinoilla, sillä sen liiketoiminta perustui käytettyjen autojen myymiseen.

Tämä tuore konsepti sai heti tuulta alleen, myynnin lähtiessä huimaan kasvuun. Yritys aloitti toimintansa ensin pienesti Hämeenlinnassa, mutta huomattuaan myynnin kasvavan, aloitettiin yrityksen laajentaminen. Samoina aikoina yritys viimeisteli toimintamallinsa, kun varaston arvo alkoi huitelemaan puolessa miljoonassa. Juha alkoi selvittämään ja tutkimaan niitä automalleja, joille oli eniten kysyntää. Tässä kohtaa hän huomasi, että uuden ja nopeasti kasvavan autoliikkeen ei kannata pitää varastossaan kalliita autoja, joiden myyminen on hidasta, vaan sen sijaan keskittyä haluttuihin sekä edullisiin malleihin.

Nämä Kamuxin tekemät päätökset ja muutokset johtivat siihen, että yrityksestä tuli koko kansan autoliike, kun he päättivät keskittyä kalliiden autojen myymisen sijaan edullisempiin käytettyihin autoihin. Autokaupan myynti kasvoin niin huimasti, että vuonna 2006 avattiin uusi autoliike Hyvinkäälle ja samana vuonna Poriin. Tämän jälkeen avautui Tampereen ja Lahden liikkeet. Nykyään Kamuxilla onkin Suomessa 50 autoliikettä, Ruotsissa 20 ja Saksassa 8. Harva suomalainen yritys pystyy kasvattamaan liiketoimintaansa globaaliksi näin lyhyellä aikavälillä.

Nykypäivänä yritys pyrkii panostamaan myymäläverkoston kasvattamiseen ja kehittämiseen, samalla laajentaen toimintaansa Saksassa ja Ruotsissa. Ruotsin ja Saksan Kamuxin toimipisteet mahdollistavat paikallisen autokaupan lisäksi tuontiautojen saatavuuden Suomen päässä. Kamux pystyy myös tarjoamaan Suomen päähän asiakkaille myös Saksan ja Ruotsin valikoiman.

Viimeisten vuosien aikana Kamux on onnistunut kasvattamaan toimintaansa vahvan nettimyynnin ansiosta. Myynti-ilmoitukset ovat laadukkaita, kuvat selkeitä ja hinnat kilpailukykyiset, mahdollistaa nämä seikat loistavan ja tulosrikkaan nettimyynnin. Ilman tätä nettimyyntiä Kamux ei olisi saavuttanut suurta kasvua Suomen markkinajohtajaksi.

Lähes jokainen asiakas, joka haluaa ostaa yrityksen tarjoamia autoja, löytää ne valmiiksi jo netistä. Nettikauppa on oiva tapa tavoittaa asiakkaat ilman suoraa mainontaa, kun asiakas löytää valikoiman suoraan nettikaupasta.

Kamux eroaa muista perinteisistä autokaupoista liiketoiminnan jaolla. Perinteisten autokauppojen tuoton osuus on suhteellisen pieni, kun pääpaino kohdistuu jälkikäteen tarjottaviin valtuutettuihin huoltoihin ja varaosiin. Kamux on halunnut erota näistä perinteisistä autokaupoista panostamalla täysillä käytettyjen autojen myymiseen, siihen liittyviin palveluihin ja kasko- ja rahoituspalveluihin. Kamux on nähnyt tämän panostuksen rikkautena, joka on johtanut sen nykyiseen menestyksekkääseen asemaan.

Yritys on hyvin onnistunut valloittamaan Suomen markkinat kasvattamalla toimintansa suureksi. Ulkomaiden valloitus on myös kovassa nousussa ja yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että käytettyjen autojen kauppa tulee jatkossakin olemaan suuressa kasvussa. Kamux on myös panostanut tarjontaansa, ottamalla valikoimaansa myös suositut sähkö- ja hybridiautot.

Kannattaako ostaa Kamux osaketta?

Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta siihen, kannattaako sinun ostaa Kamux osaketta. Loppupeleissä lopullisen päätöksen kyseisen osakkeen ostamisesta teet sinä itse. Haluamme kuitenkin antaa kattavan tietopankin osakkeen hyödyistä ja haitoista, joiden tarkoitus on helpottaa sinua tekemään päätöksen siitä, soveltuuko Kamux osake sinun sijoitussalkkuusi.

Kamuxin suurin hyöty on yhtiön selkeä visio ja sen johtajan suuri panostus käytettyjen autojen myynnissä. Yhtiö haluaa tarjota asiakkailleen helpon tavan ostaa käytettyjä autoja, laajan valikoiman sekä kilpailukykyiset hinnat. Tämä tavoite on saavutettu selkeällä kaavalla ja se on mahdollistanut yhtiön nopean kasvun Suomen sekä Saksan ja Ruotsin markkinoilla.

Kamux on pyrkinyt kasvattamaan ja panostamaan vihreään teknologiaan, joten sen tulevaisuuden näkymät ovat valoisat. Jos Kamux pystyy myös vielä nykyistä enemmän kasvattamaan asemaansa ulkomailla, tuo se yhtiölle vahvan kilpailuedun muihin liikkeisiin verrattuna.

Kuten kaikissa muissa vastaavissa sijoituskohteissa on olemassa omat riskinsä, tämä koskee myös Kamuxia. Suomessa hallitus on tiukentanut autoilijoita nostamalla verotusta, minkä seurauksena käytettyjen autojen polttomoottori markkinat voivat kääntyä laskuun. Jos uusien polttomoottoriautojen hinnat pomppaavat pilviin tai koko valmistus lopetetaan, voi se edesauttaa ja kasvattaa edullisemman hintaluokan autojen kysyntää.  

Kamux  osakkeen hyödyt

 • Hyvät tulevaisuuden näkymät
 • Vahva kasvu
 • Kasvava verkosto Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa
 • Yhtiön panostus vihreään teknologiaan

Kamux osakkeen haitat

 • Suomen lainsäädäntö pyrkii jatkuvasti tiukentamaan autoilijoiden oloja
 • Poikkeusolot voivat hidastuttaa autokauppaa

Kamux osinkohistoria

Kamux on vuosien saatossa pyrkinyt maksamaan sijoittajille hyvää osinkoa. Seuraavaksi näet, miten paljon yhtiö on maksanut osinkoa vuodesta 2017 lähtien. Yhtiö on onnistunut 4 vuoden aikana kasvattamaan osinkoa ja tarjoamaan siihen sijoittaneille hyvät tuotot.  

 • 2017: –
 • 2018: 0,12 €
 • 2019: 0,16 €
 • 2020: 0,23 €
 • 2021: 0,24 €

Miltä Kamuxin tulevaisuus näyttää?

Kuten aikaisemmin kävimmekin läpi sitä, että Kamuxilla on selkeä visio ja he pyrkivät jatkuvasti uusilla ideoilla kasvattamaan liiketoimintaansa. Yhtiöllä on ykkösprioriteettina pyrkiä kasvattamaan vielä suuremmaksi asemaansa Euroopassa käytettyjen autojen markkinoilla. Tämän aseman saavuttaminen voi tuntua vielä kaukaiselta, kuitenkin Kamuxilla on jo vahva historia täynnä nopeaa kasvua.

Kamux pyrkii panostamaan yhteiseen myyntivarastoon, jossa on mahdollisuus kotiin toimitukseen, joka tekee siitä varsinkin ulkomailla vahvan kilpailijan. Tämä seikka tarjoaa helpon kaupankäynnin, joka tekee siitä samalla turvallista varsinkin poikkeusoloaikoina, kun ylimääräistä kanssakäymistä halutaan vähentää.

Nämä hyvät valttikortit yhdessä sähkö- ja hybridiautojen varaston kasvaessa sekä autojen tuomisen ulkomaila luovat yhtiölle valoisan tulevaisuuden. Myös se, että käytettyjen autojen kaupankäyntiä on kasvatettu poikkeusoloista huolimatta ja kriiseistä on selviydytty ilman suurempia ongelmia, on lupaavia tekijöitä.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.