TikTok Osakkeet 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

TikTok sovellus on nostanut päätään viimeisten vuosien aikana sensaatiomaisesti. Sovellus on saanut alkunsa Kiinassa kehittäjän ByteDancen toimesta ja alkuun se tunnettiin nimellä Douyin. Mobiilisovellus on tarkoitettu lyhyiden videoiden jakamiseen ja sen suosio kasvoin maailmalla merkittävällä tavalla vuonna 2018, Suomessa vasta myöhemmin.

Useampiin TikTokin kaltaisiin kasvuyrityksiin on mahdollista sijoittaa ja niiden osakkeiden ostaminen houkuttelee suuren tuoton hamuamia sijoittajia. Osakesijoittaminen on tätä päivää ja se antaa loistavan vaihtoehdon laittaa säästöt kasvamaan.  Osakkeisiin sijoittaminen vaatii hiukan harjoittelua ja alkuun kannattaa tutustua eri osakevaihtoehtoihin sekä hakea netistä riittävästi informaatiota.

Tämä opas pitää sisällään TikTok osake oston, yrityksen historian sekä kasvun tähän pisteeseen.

TikTok osakkeen ostaminen

Valitettavasti suosittelemassamme eToron palvelussa ei ole vielä listattuna TikTok osaketta. Suosittelemme kuitenkin olemaan tarkkana, sillä lähiaikoina tai tulevaisuudessa tämä suosion nostanut palvelu tullaan satavarmasti listaamaan eTorolle tai muulle sijoitusalustalle.

Netissä toimivat kaupankäyntialustat tarjoavat sijoittajille nopean tavan päästä käsiksi sijoittamisen lisäksi muihin oheispalveluihin. Tällaisia oheispalveluita on turha toivoa perinteisiltä pankeilta tai jos sellaisia on saatavilla, veloitetaan niistä huomattavia summia. Esimerkiksi suosittelemamme eToron sijoituspalvelun kautta pääse ostamaan osakkeita, ETF:iä, hyödykkeitä, kryptoja etc. Näiden lisäksi saat oheispalveluina sijoittajayhteisön tuen, näet uusimmat artikkelit sekä uutiset kyseisestä osakkeesta ja paljon muuta.

Tässä oppaassa kerromme, miten olet ensimmäisten joukossa ostamassa TikTok osaketta, kun sen listaus tapahtuu. Ennen sitä voit tutustua seuraavasta osiosta löytyviin potentiaalisiin osakevaihtoehtoihin, johon voit sijoittaa TikTokin sijaan.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Muut potentiaaliset osake vaihtoehdot TikTokille

Yrititkö etsiä eToron palvelusta TikTok osaketta ja huomasit ettei kyseinen palvelu ole sitä listannut? Älä kuitenkaan lopeta siihen osakkeiden ostamista vaan samalla kun jäät odottelemaan TikTok osakkeen listaamista, tarkastele seuraavat listaamamme potentiaaliset vaihtoehdot. Pääset käsiksi näihin osakkeisiin välittömästi eToron palvelun kautta.

Näiden osakevaihtoehtojen ostaminen on helppoa ja välityspalkkiovapaata eTorolla. Tässä muutamia listaamiamme hyviä vaihtoehtoja TikTokille:

  • Apple (AAPL) – Lukeutuu maailman suurimpiin yrityksiin, jonka arvo mitataan miljardeissa dollareissa. Loistava sijoituskohde, joka maksaa hyvää osinkoa.
  • Facebook (FB) Yhtiö lukeutuu yhdeksi maailman nopeimmin markkina-arvoltaan suuriksi kasvaneisiin yhtiöihin.
  • Netflix (NFLX) – Koronapandemian myötä suoratoistopalveluiden kysyntä kasvoi, joten Netflixin tulevaisuus näyttää kasvujohteiselta.

Ennen osakkeiden ostamista, valitse helppo ja nopea kaupankäyntialusta

Osakesijoittaminen on nykypäivänä trendikästä ja useat valitsevat sen päästääkseen käsiksi suuriin tuottoihini. Kun aloitat osakesijoittamisen ja haluat TIkTok osakkeen sijaan ostaa jonkun edellä mainitsemistamme vaihtoehdoista tulee sinun valita itsellesi oikea kaupankäyntialusta. Voimme lämmöllä suositella eToron alustaa, joka takaa parhaimmat sijoitustyökalut, sijoittajayhteisön ja muita ajankohtaisia uutisia kyseisistä osakkeista.

eToro on jopa kansainvälisellä tasolla yksi suurimmista kaupankäyntialustoista, jonka tarjonnasta löydät kryptovaluuttoja, ETF:iä, hyödykkeitä ja paljon muuta. Palvelu aloitti toimintansa vuonna 2007 ja se tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa palkkiovapaasti. Vaikka eTorosta et vielä löydäkään TikTok osaketta, voit odotellessasi tutustua muihin vastaaviin ja hyviin vaihtoehtoihin. Laajan valikoiman lisäksi eTorossa on useita eri maksuvälinevaihtoehtoja.

Sijoituksien ja kaupankäynnin tekeminen eTorossa on turvallista sekä sivusto käyttää SSL-suojausta. Sijoittamisen lisäksi löydät sieltä sijoittajayhteisön, josta saat hyviä sijoitusvinkkejä. Halutessasi voit muuttaa sivuston suomenkieliseksi, jotta navigoiminen ja sijoitustermien ymmärtäminen olisi helpompaa.

eToro käyttäjätilin luominen ja rahan tallettaminen

Ennen kuin pääset käsiksi kattavaan osakevaihtoehtolistaan, tulee sinun luoda käyttäjätili eTorolle. Siirry eToron sivustolle, josta klikkaat kohtaa ”rekisteröidy”. Tämän jälkeen sinulle avautuu lomake, jossa täytät kaikki kohdat. Jos et jaksa käyttää aikaasi rekisteröitymiseen ja haluat päästä nopeammin tekemään sijoituksia, voit avata tilisi Gmailin tai Facebook tilin kautta. Rekisteröitymisen yhteydessä palvelu tarkistaa henkilöllisyytesi, joka takaa turvallisen tavan tehdä sijoituksia.

Tilin luomisen jälkeen olet valmis siirtämään rahaa käyttäjätilillesi. Tämä vaihe tästä prosessista on tärkeää, jotta pääset ostamaan osakkeita. Tällä hetkellä eTorossa minimitalletussumma on 50 euroa ja pääset tekemään talletuksen luottokortilla, PayPalilla tai tilisiirrolla.

Siirry rahan talletukseen eToron sivustolta löytyvästä ”Talleta varoja” kohdasta. Sinut ohjataan lomakkeen täyttämiseen, johon kirjaat summan, jolla haluat käydä kauppaa sekä maksuvälineen. Kun olet lähettänyt lomakkeen eteenpäin rahat siirtyvät automaattisesti eToro-tilillesi. Nyt olet valmis aloittamaan osakkeiden ostamisen.

TikTok vahvisti asemaansa Pohjoismaissa lanseeraamalla uusia markkinointipalveluja

TikTok on halunnut pyrkiä kasvattamaan ja vahvistamaan asemaansa Pohjoismaissa, joten se lanseerasi tämän vuoden marraskuussa uusia markkinointipalveluita Suomeen. Kyseinen hittipalvelu lanseerasi Suomeen TikTok for Business ja TikTok Ads Managerin. Näiden lisäksi suomalaismainostajien käyttöön tulee verkkokauppa Shopifyn kanssa rakennettu palvelu.

Lanseerattujen palveluiden lisäksi TikTok julkaisee pienyrityksille Holiday-oppaan, jonka avulla mainostajat pystyvät varautumaan juhlakauden markkinointiin.

TikTok For Business pitää sisällään kaikki TikTokin nykyiset palvelut sekä tulevat markkinointipalvelut. Kun taas puolestaan Ads Managerin avulla yritykset saavat mainonnan tueksi käyttöönsä luovia työkaluja sekä mahdollisuuden joustaviin mainosbudjetteihin sekä älykkääseen kohdentamiseen. Näiden ominaisuuksien lisäksi nämä uudet lanseeratut palvelut pitävät sisällään monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

TikTok historia

Douyin eli Suomessa TikTok tunnetaan kiinalaisena jättiyhtiönä, jonka ByteDance julkaisi syyskuussa 2016. Vasta vuosi julkaisupäivän jälkeen sovellus julkaistiin Kiinan ulkopuolelle, jossa se kulkee nimellä TikTok.  Vuonna 2017 ByteDance osti Musical.lyn ja 2018 palvelut yhdistettiin. Tällöin Musical.lyn sovellus päivittyi ja sen käyttäjät siirtyivät TikTokin käyttäjiksi.

Sovellus perustuu siihen, että sen käyttäjät ottavat videoita puhelimellaan ja halutessaan muokkaavat niitä. Sovelluksen ansiosta videoon voi lisätä musiikkia ja muutenkin muokata sitä erilaisilla editointityökaluilla. Aiemmin videon enimmäispituus oli vain yhden minuutin, mutta heinäkuussa 2021 se muutettiin kolmeen minuuttiin. Periaatteessa kuka tahansa voi seurata käyttäjän tiliä, mutta halutessaan sen voi muuttaa yksityiseksi.

Vuonna 2020 TikTok ehti rikkomaan maailmanlaajuisesti kahden miljardin käyttäjän rajapyykin. Sovellus tuli vuonna 2017 kansainvälisille markkinoille ja jo seuraavana vuonna se nousi ilmaisten sovelluksien listakärkeen. TikTok on monipuolinen sovellus ja se on saatavilla jopa 150 eri maassa ja 75 eri kielellä.

TikTok on myös ehtinyt matkallaan kohtaamaan monenlaisia ongelmia. Vuoden 2019 helmikuussa Yhdysvaltain kauppakomissio antoi TikTokille 5,7 miljoonan euron sakon sen kerättyä tietoa alle 13-vuotialta lasten yksityisyydensuojalain vastaisesti Yhdysvalloissa. Tämän keissin jälkeen TikTok on muokannut sovellusta asettamalla lapsille tarkoitetun tilan, joka estää videoiden lataamisen, käyttäjäprofiilien luonnin, yksityisviestien lähettämisen ja muiden videoiden kommentoinnin, mutta muiden sisällön katsominen on edelleen mahdollista.

Kesällä 2020 Intia kielsi kokonaan TikTokin Kiinan ja Intian välisten jännitteiden takia. Tämä jälkeen myös Yhdysvallat ilmoitti harkitsevansa sovelluksen kieltämistä. Alkujaan TikTok oli tarkoitus kieltää Yhdysvalloissa 20. syyskuuta 2020, mutta Yhdysvaltain kauppaministeriö lykkäsi sitä yli viikolla. Samaan aikaan uutisoitiin, että Oracle ja Walmart ovat suunnitelleet ostavansa TikTokin toiminnot Yhdysvalloissa. He tekivät sitä varten erillisen yhtiön, joka toimi nimellä TikTok Global. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi hyväksyneensä sopimuksen, jonka jälkeen myös Kiinan tulee vielä hyväksyä sopimus.

Vuonna 2020 Donald Trump antoi toimeenpanomääräyksen, joka määräsi, että ByteDancen piti löytää TikTok sovellukselle Yhdysvalloissa paikallinen omistaja. Tämä määräys piti tulla voimaan 90 päivän sisällä, jotta kyseinen sovellus saisi jatkaa toimintaansa. Kuitenkin Kiinan valtio ei hyväksynyt tätä.

Tämän määräajan umpeuduttua TikTok julistettiin Yhdysvalloissa käyttökieltoon. Tähän asiaan ei ole saatu vieläkään selvyyttä ja kiellon käyttöönotosta on käyty kiivasta taistelua Yhdysvaltain oikeusjärjestelmässä. Edelleenkin TikTokin käyttäminen Yhydsvalloissa on mahdollista, sillä Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Joe Biden on perunut asetuksen

Kannattaako TikTok osakkeiden ostaminen tulevaisuudessa mahdollisen listautumisen jälkeen?

TikTok on nykypäivänä yksi maailman suosituin ja trendikkäin sovellus. Se on jopa niin koukuttava, että kiinanversioon lisättiin ominaisuus, joka kehottaa käyttäjää pitämään 90 minuutin välein tauon. Vaikka se kuulostaakin aika huolestuttavalta, niin on se sijoittajannäkökulmasta katsottuna potentiaalinen tulevaisuuden sijoituskohde.

Näiden lisäksi TikTokin taustalla toimiva ByteDance yhtiö on vakavarainen ja sen suurin tulonlähde näyttäisi olevan sovelluksissa esiintyvä mainonta. Näyttää kuitenkin siltä, että nyt ja tulevaisuudessa TikTokin suosio jatkaa kasvuaan.

TikTok hyödyt

  • Yksi maailman suosituimmista sovelluksista
  • Kun TikTok listautuu pörssiin, luultavasti sen arvo tulee raketoimaan

TikTok haitat

  • Yhtiön jatkuvat kiistat Yhdysvaltain viranomaisten kanssa jatkuvat
  • Sijoittajat voivat miettiä onko järkevää sijoittaa TikTokkiin, jos se päätetään kieltää monissa maissa
  • Mahdolliset videosovelluksen aiheuttamat turvallisuusuhat
eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.