Osta Bitcoin 2023 – Ainoa opas aloittelijalle, jota tarvitset

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Osta Bitcoin, mutta ennen sitä käydään läpi, miten Bitcoinien ostaminen onnistuu. Päästäksesi alkuun, sinun on löydettävä helppo ja luotettava välittäjä, joka tarjoaa kilpailukykyiset palkkiot ja mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin. Talleta rahaa sijoitustilillesi ja päätä, kuinka paljon haluat sijoittaa.

Monet kaupankäyntialustat tarjoavat mahdollisuuden päästä mukaan Bitcoin sijoituksiin vain 50 eurolla, mutta silti monet suomalaiset ovat jättäneet sijoituksen tekemättä, koska eivät yksinkertaisesti ymmärrä miten tällainen teknologia toimii. Lue kattava opas siitä, miten voit ostaa Bitcoineja.

Parhaat välittäjät vertailussa

Ennen kuin näytämme sinulle, miten voit ostaa Bitcoineja. Sinun pitää löytää itsellesi paras välittäjä tai Bitcoin pörssi. Voit vertaille parhaimpia kaupankäyntialusta, niiden kuluja ja ominaisuuksia alapuolella. Voit jopa vertailla erilaisten kryptovaluuttojen tarjontaa, enne palvelun valitsemista.

Helpoiten pääset alkuun, kun valitset sellaisen välittäjän, joka on karsinut kaikki ylimääräiset välivaiheet kryptosijoittamisesta pois kuten välittäjät.

Seuraavaksi tarkastelemme hieman lähemmin, miten ostaa Bitcoineja eri kaupankäyntialustoilta tai välittäjiltä. Pohdimme myös, mitä asioita pitää ottaa huomioon sekä miten sijoittaminen todellisuudessa tapahtuu aina tilin avaamisesta varsinaisen sijoituksen tekemiseen.

Osta Bitcoin – Nopea opas Bitcoin sijoittamiseen 2023

Haluatko ostaa Bitcoineja heti? Osa teistä lukijoista on varmasti kärsimättömiä ja haluaa tehdä sijoituksen heti. Näiden seuraavien ohjeiden avulla myös aloittelijat pääset sijoittamaan Bitcoineihin hetkessä:

 • Vaihe 1. Avaa tili kaupankäyntialustalle: Siirry verkkosivustolle ja luo käyttäjätili.
 • Vaihe 2. Vahvista henkilöllisyytesi: Lähetä kuva henkilöllisyystodistuksesta (ajokortti tai passi).
 • Vaihe 3. Talleta rahaa: Talleta sijoituspääomaa luomallesi tilille käyttäen luotto- tai pankkikorttia, tilisiirtoa tai virtuaalilompakkoa
 • Vaihe 4. Osta Bitcoin: Etsi hakukentästä ”BTC”, valitse valuutta ja aseta toimeksianto. Hintatarjouksesta riippuen omistat Bitcoineja sekunneissa.

Jos haluat tehdä kaupat heti, kannattaa valita maksutavaksi jonkin muu kuin tilisiirto. Kokeilimme tehdä talletuksen tilisiirrolla ja rahat näkyivät tilillä vasta kahden vuorokauden kuluttua.

5 hyvää syytä sijoittaa Bitcoiniin

 • Bitcoinin arvo on aika ajoin kasvanut räjähdysmäisesti ja se on tuonut jopa Suomeen useita miljonäärejä.
 • Bitcoin on yksi vakaimmista kryptovaluutoista.
 • Bitcoin on ensimmäinen koskaan luotu ja käyttöönotettu kryptovaluutta
 • Bitcoin on hyväksytty lailliseksi valuutaksi jo El Salvadorissa, todennäköisesti muita maita seuraa perässä.
 • Monet arvostetut pankit ja investointipankit ovat ennustaneet Bitcoinin arvon nousevan jopa 100 – 200 000 euroon asti.

Bitcoinin ostaminen – miten sijoitus tehdään (SUOMI)

Nyt kun tiedät miksi Bitcoiniin kannattaa sijoittaa, on aika valita sopiva kaupankäyntialusta. Olemme poimineet tähän parhaimmat paikat ostaa Bitcoineja, jos asut suomessa. Kauppapaikkoja on olemassa useita, mutta siistimme listan kolmeen parhaaseen kaupankäyntialustaan.

(1) Välittäjät – paras paikka ostaa Bitcoineja Suomi

Välittäjät on ylivoimaisesti paras paikka ostaa Bitcoineja suomessa. Nimittäin kyseessä on vahvasti ja tarkoin valvottu ja säännelty kansainvälinen välittäjä / kaupankäyntialusta. Sillä on kolme merkittävää lisenssiä finanssimaailman tahoilta, mukaan lukien FCA, ASIC ja CySEC.

Kulujen ja kaupankäyntipalkkioiden suhteen kyse on yksi edullisimmista Bitcoin välittäjistä, sillä Bitcoinin ostaminen palvelusta on maksutonta. Ainoa palkkio, joka ostamisesta peritään, on 0,5 % valuutanvaihtokulu talletuksen yhteydessä.

Lisäksi poiketen monista muista kaupankäyntialustoista, välittäjien avullapääset mukaan Bitcoin sijoittamiseen vain 50 euron sijoituksella.

Perinteisten tunnetumpien kryptovaluuttojen rinnalla voit sijoittaa myös ”altcoineihin”, jotka ovat pienempiä variaatioita tunnetuista kryptovaluutoista kuten Ripple tai Bitcoin Cash. Palvelun kautta sijoituksia on myös helppo laajentaa, voit samalla ostaa, vaikka osakkeita, rahastoja tai muita sijoitustuotteita vain muutamilla klikkauksilla.

Suomalaisille on tarjoilla vielä toistaiseksi myös vivutettuja johdannaisia tai CFD-tuotteita, jotka liittyvät Bitcoineihin.

Välittäjä on myös aloittelijan ensimmäinen valinta, kun tarvitaan helppoa kaupankäyntialustaa. Bitcoinien ostaminen on tehty niin helpoksi, että sitä ei voi edes verrata esimerkiksi Krakenin tai Bitstampin kaupankäyntiin. Nimittäin välittäjät ei edellytä sitä, että sijoittaja tietää miten kryptovaluutat varsinaisesti toimivat.

(2) Binance – tunnettu Bitcoin pörssi kattavalla valikoimalla

Binance on yksi suurimmista kryptovaluuttoja tarjoavista pörsseistä. Palvelussa on mukana ylivoimaisesti eniten erilaisia kryptovaluuttoja, mutta etenkin aloittelijoille ongelmaksi usein muodostuu palvelun vaikea käyttö.

Turvallisuus ja yksityisyys ovat merkittävässä roolissa Binancella, joka on hoitanut järjestelmänsä viimeisen päälle. Sillä on myös ”varakassa” (SAFU), mikäli jotakin odottamatonta tapahtuu. Näin asiakkaat saavat osan rahoistansa takaisin, vaikka jotain menisikin pieleen.

Vaikka itse palvelun käyttöönotto on helppoa, sillä riittää, että avaat tilin, vahvistat henkilöllisyytesi ja teet talletuksen. Ostotoimeksiantoja tehdessä, talletus on ensin muutettava toiseen virtuaalivaluuttaan, jolla varsinaisia ostoksia voi tehdä.

Kaupankäyntiin liittyvät kulut ovat kuitenkin erittäin kilpailukykyisiä, paitsi jos teet talletuksen kortilla.

Me suosittelemme käyttämään tätä vaihtoehtoa, jos haluat tehdä sijoituksia myös vähemmän tunnettuihin kryptovaluuttoihin ja ymmärrät paremmin, miten kryptovaluutat toimivat.

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin (BTC) on kryptovaluutta, jonka yhä useampi suomalainen tunnistaa, mutta ei silti välttämättä täysin ymmärrä mikä se käytännössä on tai mitä sillä voi tehdä. Suomessakin on useita ihmisiä, jotka haluaisivat ostaa Bitcoinia, mutta eivät yksinkertaisesti tiedä miten se tapahtuu.

Me haluamme tehdä sijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja näyttää suomalaisille, että loppujen lopuksi sijoittaminen kryptovaluuttoihin on yhtä helppoa, kuin mihin tahansa tuotteeseen, olipa se sitten rahasto, ETF tai osake.

Tässä kohtaa tiedät jo, miten voit ostaa Bitcoineja, mutta haluaisit varmaan tietää tarkemmin, miten kaikki sai alkunsa ja mikä Bitcoin ylipäänsä on.

Yksinkertaisuudessaan Bitcoin on maailman ensimmäinen kryptovaluutta, jonka keksijänä pidetään Satoshi Nakamotoa, jonka lanseerasi niin sanotun ”mallin tai white paperin” digitaalisesta valuutasta jo vuonna 2008, kun maailmaa ravisutteli finanssikriisi.

Tuolloin monet ihmiset menettivät täysin uskonsa perinteiseen pankkijärjestelmään ja alkoivat yhä vahvemmin kannattaa digitaalista valuuttaa, jota ei pystytä tulostamaan lisää ja siten pystytä manipuloimaan.

Bitcoinin ominaisuuksia:

 • Maailman ensimmäinen ja tunnetuin digitaalinen valuutta, joka perustettiin 2009.
 • Hyödyntää uniikkia lohkoketjuteknologiaa, jota käytetään nykyään myös teollisuudessa ja teknologisessa kehityksessä.
 • Pääidea koko Bitcoinin taustalla on se, että sitä ei omista yksittäinen henkilö, organisaatio, pankki tai hallitus. Eli kukaan ei pysty vaikuttamaan valuutan arvoon.
 • Bitcoin on niin sanotusti desentralisoitu, eli hajautettu siten, ettei päätöksen tekoon voi vaikuttaa yksittäiset tahot.

Bitcoineja on saatavilla koko maailmassa vain rajallinen määrä, 21 miljoonaa kappaletta. Ainoa tapa luoda uutta valuuttaa aina siihen asti, kunnes tuo 21 miljoonaa saavutetaan, on louhia sitä.

Louhimisessa on kyse tietokoneiden laskentatehojen hyödyntämisestä, sitten että koneet pyrkivät ohjelmistojen avulla ratkaisemaan monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä seuraavan lohkoketjun osan selvittämiseksi, jolloin ratkaisija palkitaan Bitcoinilla.

Suomessa Bitcoinien louhiminen on pitkälti kannattamatonta, sillä sähkökustannukset ovat korkeita ja vaadittava laskentateho koneilta on tavallisten ihmisten ulottumattomissa.

Kuka tahansa voi kuitenkin kokeilla louhimista erilaisten pilvipohjaisten louhimissopimusten tai tavallisten ohjelmistojen avulla, mutta kannattaa pitää silmällä sähkökuluja, koneen lämpötilaa ja osien kulumista.

Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista jo suurin osa noin 19 miljoonaa on louhittu.

Monet analyytikot uskovat uusien Bitcoinien loppumisen johtavan absoluuttisen radikaaliin kurssinnousuun, jonka takia monet sijoittajat haluavat vielä päästä mukaan.

Jos uskot, että Bitcoin tulee nousemaan satoihin tuhansiin euroihin, kuten suuret investointipankit. Voit tehdä sijoituksen heti suosittelemiemme palveluiden kautta, sillä pääset mukaan jo pienellä pääomalla.

Bitcoinin arvo – ennennäkemätön hinta

On uskomatonta ajatella, että Bitcoinin julkaisemisesta on aikaa 12 vuotta ja siinä ajassa Bitcoinin kurssi on noussut 0,01 dollarista yli 50 000 dollariin. Miten tämä on edes mahdollista, sillä emme ole nähneet edes teknologiayritysten kasvavan yhtä räjähdysmäisesti.

Vuonna 2017 tapahtui jotain odottamatonta, sillä aina kyseiseen vuoteen asti arvo oli pyörinyt alle 1000 dollarissa, jonka jälkeen samana vuonna se yhtäkkiä hyppäsi alle vuodessa 18 000 dollariin.

Tuo oli sitä aikaa, kun uutisissa oli joka päivä mainintoja uusista Bitcoin miljonääreistä ja vero kysymykset alkoivat olla ajankohtaisia. Osa miljonääreistä tuomittiin jopa sakkoihin tai menettämään Bitcoineja ilmoittamatta jääneistä tuloista.

Nimittäin Bitcoineja verotetaan pääomatuloverolain mukaisesti pääomatuloina, siten että aina 50 000 euroon asti veroprosentti on 30, jonka jälkeen se nousee kiinteään 34 prosenttiin.

Kryptovaluuttojen kuten Bitcoinin kohdalla kyse on lähes joka kerta hurjista hinnanmuutoksista, sillä COVID-19 pandemia, laski kolikon arvon vain noin 7000 dollariin, mutta hetki myöhemmin se nousi kaikkien aikojen korkeimpaan lukemaan 30 000 dollariin ja vielä hetki myöhemmin vuonna 2021 historialliseen 50 000 dollariin, jota monet pitivät uskomattomana saavutuksena.

Aikaisemmat hintamuutokset näyttävät valtavan potentiaalin joka Bitcoinilla on, mutta voiko sitä mitenkään ennustaa?

Bitcoin hintaennuste

Toisin kuin tavallisten osakkeiden ja yritysten kohdalla, Bitcoinin hintaa on vaikea arvioida etukäteen.

Jokainen aiheesta kiinnostunut sijoittaja on kuitenkin varmasti huomannut, miten paljon yksittäiset Twiitit tai verkkojulkaisut voivat ravisuttaa Bitcoinin kursseja, kuten Elon Muskin ilmoitus Teslan Bitcoin ostosta.

Valuaatiota ja hintaa voi pyrkiä ennustamaan kuitenkin myös muilla tavoin. Etenkin investointipankit ovat käyttäneet arvonmuodostukseen myös laskelmia nykyisestä arvosta ja olemassa olevien Bitcoinien kokonaismäärästä, verrattuna siihen, kun niiden luominen loppuu.

Lisäksi arvoa nostaa uusien teknologioiden ja maksutapojen kehittyminen, jossa pystytään hyödyntämään virtuaalivaluuttoja yhä tehokkaammin.

Nähtäväksi jää myös mihin El Salvadorin suunnannäyttö ensimmäisenä maana, joka hyväksyy Bitcoinin viralliseksi valuutaksi tulee johtamaan. Todennäköisesti arvo tulee kasvamaan entuudestaan.

Tällä hetkellä tärkeimmät hintaennusteet ovat 100 – 200 000 euron odotukset Bitcoinin hinnannoususta lähitulevaisuudessa. Nämä ennusteet on antanut uskottavat tahot, joiden mukaan kuuluu myös investointipankkiiriliike JPMorgan.

Miksi ostaa Bitcoineja?

Onko Bitcoinien avulla mahdollista rikastua? Missä sinä olit, kun Bitcoinin arvo mitattiin vielä senteissä?

Ensimmäiset ihmiset, jotka uskoivat Bitcoiniin ovat tänä päivänä jo ökyrikkaita. Olisivatko he koskaan uskoneet, että tämä uskomattomalta kuulostava virtuaalivaluutta olisi jonain päivänä näin arvokasta, josta jopa perinteinen media uutisoisi? Tuskin.

Kaikki sijoittaminen on aina spekulatiivista ja pitää sisällään riskejä, mutta riski ja tuotto kulkevat käsikädessä, josta Bitcoin on ehkä yksi parhaista esimerkeistä.

Vielä tänäänkin mukaan Bitcoin sijoittamiseen pääsee vain muutamalla kympillä, mutta jos arvo jatkuvasti kasvaa sijoitusten tuotto pienenee.

Jos pelkäät siis (FOMO) Fear of Missing Out -ilmiötä, kannattaa ostaa Bitcoin nyt heti. Jälkeenpäin on turha katua ja spekuloida, että joskus meinasi ostaa Bitcoineja. Jossittelu ei auta, jos haluaa menestyä, on pakko ottaa harkittuja riskejä.

Nimittäin jos olisit ostanut Bitcoineja 10 eurolla vuonna 2009, olisi sijoituksen arvo nyt 40 – 50 miljoonaa euroa. Uskomatonta, mutta totta.

Mihin Bitcoineja voi käyttää?

Bitcoinit tai teknologia niiden takana ei rajoitu pelkästään valuuttaan, vaan lohkoketjuteknologiaa pystyy hyödyntämään myös teknologiassa tai moderneissa sovelluksissa.

Toistaiseksi kuitenkin Bitcoin on suosituin kryptovaluutta maksutapana, jonka hyväksyvät miljoonat verkkokaupat ja yritykset ympärimaailman, myös Tesla. Lisäksi hiljattain ensimmäinen maa otti käyttöön Bitcoinin oikeana valuuttana, jolla voi maksaa arkiset ostokset myös lähikaupassa.

Koska kyse oli ensimmäisestä valtiosta, joka otti käyttöön Bitcoinin virallisena valuuttana, ongelmilta ei voitu välttyä. Nimittäin sovellus, jolla maksut oli tarkoitus tehdä, kaatui heti ensimmäisenä päivänä, koska käyttäjiä oli yksinkertaisesti niin paljon.

Tämä osoittaa sen, että käyttökohteiden määrä lisääntyy ja teknologia kehittyy. Se mahdollistaa Bitcoinien entistä tehokkaamman hyödyntämisen ja samalla kasvattaa kyseisen valuutan oikeaa arvoa muiden valuuttojen rinnalla.

Kaikki tämä kuulostaa scifi-leffalta, mutta se on jo tätä päivää.

Olet nyt lukenut kaiken, mikä sinun tarvitsee Bitcoineista tietää ennen kuin teet ensimmäisen sijoituksesi. Osaat myös valita kaupankäyntialusta oikein, jotta saat ostettua Bitcoineja mahdollisimman helposti ja alhaisilla palkkioilla.

Samalla spekuloimme hieman Bitcoinin tulevaisuudennäkymiä. Pohdiskele ja tee päätös Bitcoinien ostamisesta, toivottavasti arvonnousu jatkuu ja saat merkittävää tuottoa sijoituksellesi.

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.