Bittium Osakkeet (BITTI) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Bittium on suomalainen yritys, joka on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita. Yrityksellä on yli 35 vuoden osaaminen syvällisestä radioteknologiasta. Bittium tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja kannettaviin tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin. Näiden lisäksi yritys tarjoaa myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla.

Yhtiön osakkeisiin on myös mahdollista sijoittaa useiden digitaalisten sijoitusalustojen kautta. Virtuaalisten sijoitusalustojen sijaan voit myös ostaa kyseisen yhtiön osakkeita perinteisten pankkien kautta. Jos päätät valita sijoitustavaksesi perinteisen pankin kautta, huomioithan, että usein ne perivät suurempia välityskuluja. Jos taas valitset sen sijaan netissä toimivan sijoitusalustan, voit käydä kauppaa välityspalkkiovapaasti. Bittium on listattuna NASDAQ Helsingissä ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli 74,8 miljoonaa euroa sekä liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa.

Ennen Bittium osakkeiden ostamista, valitse itsellesi kaupankäyntialusta, josta löydät kaikki tarvittavat palvelut sekä ominaisuudet. Suosittelemme osakkeiden ostamiseen kansainvälisesti tunnettua ja luotettavaa digitaalista sijoitusalusta eToroa. Sijoitusalusta tarjoaa suurimman osan osakevaihtoehdoista välityspalkkiovapaasti. Tämän lisäksi osakkeiden säilyttäminen palvelussa on maksutonta.

Seuraavassa osiossa kerromme voitko ostaa Bittium osakkeita eToron palvelusta välityspalkkiovapaasti. Sen lisäksi löydät tästä oppaasta Bittium osinkopolitiikan ja yhtiön historian.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Bittium osake

Oppaan alussa kerroimme jo, että osakesijoittamisen voi aloittaa joko oman pankin tai verkossa toimivien sijoitusalustojen avulla. Valitessasi itsellesi oikeaa sijoitustapaa, kiinnitä vertailussa huomio sijoitusalustan kustannuksiin. Suosittelemme valitsemaan alustan, jossa voit käydä osakekauppaa välityspalkkiovapaasti.

Anoimme myös suosituksen sijoitusalusta eTorolle, jonka kautta voit tehdä verkossa sijoituksia välityspalkkiovapaasti. Välityspalkkiovapaan kaupankäynnin lisäksi eTorossa on laaja valikoima erilaisia sijoitustuotteita. Tämän lisäksi pääset mukaan sijoittajayhteisöön, josta voit saada kullanarvoisia sijoitusvinkkejä kaupankäynnin aloittamisen tueksi.

Valitettavasti eToron ei ole lisännyt ainakaan vielä valikoimaansa Bittium osaketta. Älä kuitenkaan anna sen lannistaa itseäsi vaan sen sijaan rekisteröidy palveluun ja tarkastele muita vastaavia osakevaihtoehtoja. Seuraavasta osiosta löydät osakevaihtoehdot, joiden ostaminen onnistuu eToron palvelun kautta.

Näitä osakkeita voit ostaa Bittiumin sijaan eTorosta

Valitettavasti et voi ostaa Bittiumin osakkeita eToron palvelusta, mutta voit sen sijaan tutusta näihin vastaaviin osakevaihtoehtohiin. Listaamamme yhtiöiden osakkeet löydät eToron palvelusta.

Näiden osakkeiden ostaminen onnistuu helposti ja välityspalkkiovapaasti eToron tarjoaman sivuston kautta:

 • SSAB (SSABBH) – Ruotsalainen teollisuuskonserni, joka on Pohjoismaiden suurin raakateräksen tuottaja.
 • Tesla (TSLA) – Brändi, joka on kasvanut yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmaksi teknologia yritykseksi. Sähköautojen lisäksi se valmistaa myös energiantuotantoon liittyviä ratkaisuja uusiutuvista energianlähteistä.
 • Kone (KNEBV) – Suomalainen yritys, joka valmistaa hissejä, liukuportaita ja -ovia sekä palveluita niiden kunnossapitoon ja nykyaikaistamiseen.
 • Kesko (KESKOB) – Suomalainen kaupan alan palvelu- ja pörssiyhtiö. Keskon toimialoihin lukeutuu päivittäistavarakaupat, rakentaminen ja talotekniikankauppa sekä autokauppa.

Valitse osakkeiden ostamiseen turvallinen, luotettava ja välityspalkkiovapaa kaupankäyntialusta

Jos haluat ostaa jokin äskettäin listaamamme yhtiöin osakkeista, tarvitset siihen välittäjän. Paras ja turvallisin vaihtoehto on käyttää sijoituksien tekemiseen digitaalista alustaa eToroa. Kyseinen sijoitusalusta tunnetaan kansainvälisellä tasolla ja se lukeutuu netin suosituimpien alustojen joukkoon. 

eTorossa voit käydä kauppaa välityspalkkiovapaasti, kun taas esimerkiksi muissa vastaavissa palveluissa voit joutua maksamaan jokaisesta ostetusta osakkeesta oman palkkion.

Ohjeet eToro tilin luomiseen ja rahojen tallettamiseen

Ennen kuin voit siirtyä ostamaan haluamasi yhtiön osakkeita, tulee sinun luoda käyttäjätili eToron palveluun. Aloittaaksesi rekisteröitymisen, siirry eToron sivustolle, josta klikkaat kohtaa ”Liity heti”. Täytä eteesi avautuvaan lomakkeeseen kaikki vaaditut kentät omilla tiedoillasi. Rekisteröitymisprosessi voi myös nopeuttaa tekemällä sen Facebook tai Gmail- tilisi avulla.

Kun olet suorittanut rekisteröitymisen, tulee sinun todentaa käyttäjätilisi, jotta eToro pystyy tarjoamaan sinulle mahdollisimman turvallisen tavan käydä kauppaa. Vahvistamiseen tarvitset kopion virallisesta valtion myöntämästä henkilötodistuksesta, todisteen osoitteestasi esimerkiksi jonkun laskun muodossa sekä puhelinnumerosi. Kun olet toimittanut nämä edellä mainitut asiakirjat, eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja tilisi on todennettu.

Rekisteröitymisen jälkeen voit siirtyä tallettamaan haluamasi kauppasumman eToro-tilillesi. Tätä vaihetta ei voi ohittaa, sillä ennen varojen tallettamista et voi ostaa kyseistä osaketta. Sen sijaan voit halutessasi koittaa eToron demokäyttäjää, jonka avulla pääset tutustumaan palvelun ominaisuuksiin ja tekemään sijoituksia leikkirahalla.

Kokeiltuasi demokäyttäjän avulla palvelun ominaisuuksia ja osakekauppaa, siirry tallettamaan tilillesi oikeaa rahaa kohdasta ”Talleta varoja”. Täytä lomakkeeseen kauppasumma, jolla ostat kysesein yhtiön osakkeita sekä maksuväline. eTorossa voit tehdä rahasiirtoja PayPalilla, luottokortilla tai tilisiirtona. Palvelu tarjoaa asiakkailleen 50 euron minimitalletuksen. Lomakkeen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen, rahat siirtyvät automaattisesti eToro-tilillesi.

Bittium osinko – maksaako vankan kokemuksen omaava teknologialanyritys riittävästi osinkoa?

Bittiumin osinkopolitiikassa otetaan huomioon konsernin tulos, taloudellinen asema, pääoman tarpeen sekä kasvun vaatima rahoitus. Vuonna 2021 vähemmistöosinkoa koskevan äänestyksen perusteella yhtiökokous päätti jakaa hallituksen ehdotuksesta poiketen osinkoa osakeyhtiölain mukaisen määrän, joka vastaa puolta tilikauden voitosta. Jaettavaksi päätetyn vähemmistöosingon määrä on yhteensä 1 110 327,74 euroa, eli 0,0311 euroa osakkeelta. Vuosi 2022 tuo Bittiumille tutut haasteet ja mahdollisuudet.

Useimmat analyytikot ovat sanoneet, että Bittiumin loppuvuosi on sujunut suhteellisen hyvin, koska huonossa valossa yhtiö olisi jo luultavasti antanut negatiivisen tulosvaroituksen. Edelleen koronapandemia vaikeuttaa myyntiputken rakentamista varsinkin viestinnässä, mutta luultavasti riski/tuottosuhde tulee kääntymään positiiviselle puolelle.

Alapuolelta löydät Bittiumin osinkohistorian vuodesta 2013 lähtien:

Bittium osinkohistoria:

 • 2013: 0,01 €
 • 2014: 0,02 €
 • 2015: 0,04 €
 • 2016: 0,05 €
 • 2017: 0,05 €
 • 2018: 0,30 €
 • 2019: 0,05 €
 • 2020: 0,00 €
 • 2021: 0,03 €

Bittium historia

Bittium Oy tunnetaan suomalaisena yrityksenä, jonka toiminta perustuu viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Yhtiöllä on omien tuotteiden lisäksi erilaisia tuote- ja järjestelmäratkaisuja sekä suunnittelupalveluita.

Bittium on saanut alkunsa Oulusta vuonna 1985, jolloin se toimi nimellä Elektrobit Corporation. Alkuun yhtiö keskittyi tarjoamaan langattomien tietoliikenneratkaisujen kehittämistä sekä ohjelmisto- ja elektroniikkasuunnittelua alihankintana asiakasyrityksille. Myöhemmin toiminta jakaantui palvelu- ja tuoteliiketoimintaan, jotka kumpikin pohjautuivat yhtiön osaamiseen radiokanava- ja ilmarajapintateknologiassa sekä elektroniikkalaitteiden tuotekehityksessä. Kyseisen yhtiön kotimaisia tytär- ja sisaryhtiöitä olivat 1990-luvulla Extrabit Oy, Nokian ja Elektrobitin yhteisyritys Nemo Technologies Oy, Softbit Oy sekä Teraflops Oy. Vuonna 1995 tapahtui laajentuminen ulkomaille, kun Elektrobit AG perustettiin Sveitsiin.

2000-luvun alussa Elektrobit hankki sekä Kauniaisissa sijaitsevan Ylinen Electronics Oy:n (entinen Insinööritoimisto Ylinen Oy) että Oulaisen PJ-Microwave Oy-yhtiön ja vuonna 2005 yhdisti ne Elektrobit Microwave Oy -yhtiöksi. Ylinen tunnettiin Suomen avaruustekniikan pioneerina.

Vuonna 2006 Elektrobit ryhtyi karsimaan toimintojaan pyrkimällä kahteen päätoimialaan, jotka olivat langaton tiedonsiirto ja autojen ohjelmistot. Elektrobit aloitti auto-ohjelmistoliiketoiminnan vuonna 2004 Saksasta ostetun 3SOFT GmBh:n myötä. Samoihin aikoihin alkoi yrityskauppojen aika ja yhtiö myi koko automaatio- ja testausliiketoiminnan. Vuoden 2007 lopulla Elektrobit myi mikroaaltoliiketoiminnan Senfit Oy:lle. Marraskuun alussa vuonna 2006 Elektrobit oli myynyt matkapuhelinverkkotestausyksikkönsä englantilaiselle Anite Groupille 85 miljoonalla eurolla. Auto-ohjelmistoliiketoimintayksikköön ostettiin vuonna 2007 FlexRay-teknologiaan erikoistunut saksalainen DECOMSYS Beteiligungs GmbH sekä langattomien järjestelmien liiketoimintayksikköön itävaltalainen 7iD Technologies GmbH. Vuonna 2007 JOT Automaation myytiin saksalaiselle Rohwedder AG:lle. Brändiuudistuksen yhteydessä vuonna 2007 Elektrobit otti käyttöön uuden liikemerkin. Tämän uudistuksen myötä Elektrobit Oyj alkoi käyttämään itsestään brändinimeä EB.

Vuonna 2008 yhtiö ilmoitti 10 miljoonan euron lisäsäästöohjelmasta, jonka seurauksena aloitettiin yt-neuvottelut 80 hengen vähentämisestä Suomessa. Vuoden 2009 helmikuussa yhtiö kertoi lopettavansa kustannussäästöjen takia Turun toimipisteensä vuoden loppuun mennessä ja sen seurauksena työpaikkoja vähennettiin 49 hengellä.

Vuonna 2016 yhtiö päätti aloittaa laajentamishankkeet ja se osti Kuopiossa sijaitsevan Mega Electronics ja MegaKoto Ltd:n. Mega Electronics oli tunnettu yritys, joka valmisti lääkinnällisiä laitteita kardiologian, neurologian ja urheilulääketieteen tarpeisiin. MegaKoto tarjosi erilaisia palveluita perusterveydenhuollon puolelle.

Bittiumilla on vahva yli 30 vuoden kokemus kehittyneistä radioviestintätekniikoista, joka on auttanut sitä rakentamaan menestyksekkään yrityksen. Yhtiö tarjoaa tietoturvaratkaisuja mobiililaitteille, kannettaville tietokoneille sekä näitä kahta täydentäviä tietoliikenneratkaisuja. Sen asiakaskuntaan kuuluu pääasiassa tietoliikenneyritykset sekä puolustusvoimat. Nykyään Bittium on siirtänyt toimintansa myös terveysteknologian puolelle ja sen tuotetarjontaan kuuluu esimerkiksi biosignaalimittauslaitteet.

Vuonna 2019 Bittiumin liikevaihto oli 75 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Valitettavasti Bittiumin toimintaa on hidastanut suuresti koronapandemian tulo, jonka seurauksena yhtiö antoi vuonna 2020 tulosvaroituksen ja samalla päätti perua vuoden 2021 osingonjaon.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.