Valmet Osakkeet (VALMT) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Valmet Oyj tunnetaan valtion entisenä asetehtaana, joka on vuosien saatossa kokenut useampia muodonmuutoksia. Valmet on nykyään jättiyritys, jolla on taustalla yli 200 vuoden teollisuushistoria. Valmetin uudestisyntyminen tapahtui vuonna 2013 kun sellu-, paperi- ja voimatuotantoliiketoiminta irtautuivat Metso Oyj:stä.

Nykypäivänä Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle.

Valmet on jo kasvattanut asemansa niin suureksi, että siihen on nykypäivänä mahdollista jopa sijoittaa. Valmet on suosittu sijoittajien keskuudessa pitkän historian ja vahvan aseman takia.

Osakesijoittaminen on hyvä ensimmäinen askel kohti sijoitusmaailmaa. Se antaa mahdollisuuden kerryttää ja kasvattaa säästöjä järkevällä tavalla. Pankkien säästötileillä raha makaisi turhan panttina ilman koron kasvamista.

Tässä oppaassa kerromme tarkemmin, miten pääset ostamaan Valmet osakkeita välityspalkkiovapaasti. Avaamme myös yrityksen alkutaivalta ja tärkeimpiä tähtihetkiä, jotka ovat johdattaneet sen tähän pisteeseen.

Osta Valmet osake välityspalkkivapaan sijoitusalustan avulla

Aloittaaksesi Valmet osakkeiden ostamisen tulee sinun aluksesi valita itsellesi sopiva kaupankäyntialusta. Yksinkertaisin ja helpoin vaihtoehto käydä osakekauppaa on valita suosittu treidausalusta eToro.

eToro tarjoaa kuluttoman kaupankäynnin ja palvelussa osakkeiden säilyttäminen on ilmaista. Useammilla muilla alustoilla tai perinteisillä pankeilla veloitetaan jokaisesta osakkeen ostamisesta erillinen kulu, joka voi olla jopa useita kymmeniä euroja. eToro antaa sinulle mahdollisuuden käyttää välityskuluissa säästetyn summan osakkeiden ostamiseen.

Nyt kun olet valinnut itsellesi oikean sijoitusalustan, jonka kautta haluat ostaa Valmet osakkeita, tulee sinun luoda käyttäjätili sekä tallettaa osakkeisiin käytettävä rahasumma. Seuraavassa osiossa käymme läpi tilin luomisen ja rahatalletuksen vaihe vaiheelta.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Ohjeet eToro käyttäjätilin luomiseen ja rahan tallettamiseen

Siirry eToro käyttäjätilin luomiseen heidän sivustoltaan löytyvästä ”Rekisteröidy” kohdasta. Täytä rekisteröintilomakkeeseen kaikki tarvittavat kohdat. Halutessasi voit myös käyttää rekisteröitymiseen Gmail- tai Facebook tiliä.

Tilin luomisen jälkeen pääset käsiksi eToron sijoitusalustaan ja sen sisältä löytyviin työkaluihin. Ennen Valmet osakkeiden ostamista tulee tallettaa rahaa eToro-tilillesi. Jos et halua aloittaa osakekauppaa oikealla rahalla, voit testata eToron demokäyttäjää ja tehdä sijoituksia leikkirahalla.

Kokeilun jälkeen siirry tallettamaan eToro tilillesi tarvittava rahasumma, jolla haluat ostaa Valmet osakkeita. Klikkaa sivustolta kohdasta ”Talleta varoja” ja täytä lomakkeeseen haluamasi maksuväline ja kaupankäyntisumma. eToro tarjoaa maksuvälineiksi PayPalia, luottokorttia tai tilisiirtoa.

eToro tarjoaa asiakkailleen 50 euron minimitalletuksen, joten osakkeiden ostamisen pystyy aloittamaan pienelläkin budjetilla. Varojen tallettamisen jälkeen pääset ostamaan Valmetin osakkeita.

Valmet osakkeiden ostaminen

Rahojen tallettamisen jälkeen haet eToron sivustolta löytyvästä hakukentästä Valmet ja saat auki sivuston, jossa voit tutustua yhtiön uusimpiin uutisiin, kursseihin ja sijoittajayhteisöön, joka tarjoaa kullanarvoisia sijoitusvinkkejä.

Aloita kaupankäynti klikkaamalla kyseiseltä sivustolta kohdasta ”Käy kauppaa”. eToro tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden käydä kauppaa Valmet osakkeilla ainoastaan CFD-hinnanerosopimuksien avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupankäynti osakkeilla ei ole täysin kulutonta. Vaikka kaupankäynnistä veloitetaan kuluja, on se kuitenkin huomattavasti edullisempi mitä muilla vastaavilla kilpailijoilla. CFD-kaupankäynti tarkoittaa sitä, että sen kulut muodostuvat spreadista eli käytännössä osto ja myyntihinnan erotuksesta. Kun aloitat kaupankäynnin Valmet osakkeilla CFD-sopimusten muodossa, on tällöin spread 0,09 %, joka on vielä hyvin alhainen.

Halutessasi voit myös käydä kauppaa Valmet osakkeilla vipukerrointa käyttäen. Voit myös käyttää tai olla käyttämättä vipukerrointa yhtiöitä lyhyeksi myymisessä. Mitä ominaisuuksia ikinä valitsetkaan, tarjoaa eToro monipuolisia työkaluja sijoituksien tueksi.

Konepajayhtiö Valmet ja venttiiliyhtiö Neles yhdistyvät

Vuonna 2021 venttiilivalmistaja Neleksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa hyväksyttiin sulautuminen konepajayhtiö Valmetin kanssa. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa sulautumisen jälkeen Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Neles on aloittanut toimintansa itsenäisenä yhtiönä vuosi sitten kun se irtautui Metsosta. Kyseisen sulautumisen olisi määrä tapahtua 2022 vuoden alussa, mutta päivä saattaa vielä muuttua. Yhtiöt allekirjoittivat 2021 heinäkuussa yhdistyssopimuksen. Yhdistettyjen yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna yli neljä miljardia euroa.

Valmet historia

Valmetilla on takana yli 220 vuode teollinen historia ja sen juuret ulottuvat kauas 1750-luvulle asti. Helsingin edustalla sijaitsevassa Viaporin linnoituksessa toimi tällöin pieni allastelakka, joka kuitenkin päätyi 1900-luvulla Suomen valtion omistukseen ja osaksi Valmetia.

Lähes jokainen yritys, joka on ollut osana uutta Valmetia, on perustettu 1800-luvulla. Vuonna 1946 useat Suomen valtion omistamat metallitehtaat yhdistyivät Valtion Metallitehtaiksi. Vuonna 1951 Valtion Metallitehtaista tuli Valmet Oy. Vuosien aikana yhtiö laajensi tuotevalikoimaansa ja siihen kuului mm. laivat, lentokoneet, aseet, veturit, traktorit, laivamoottorit ja hissit sekä paperikoneet.

1950-luvun alussa Valmet aloitti paperikoneiden valmistuksen entisellä tykkitehtaalla Rautpohjassa. Ensimmäisen paperikoneen toimitus tapahtui vuonna 1953. Valmet kohosi 1960-luvun puolivälissä kansainvälisesti tunnetuksi paperikoneenvalmistajaksi toimittaessaan monta konetta maailman johtavimpiin paperiteollisuusmaihin.

1980- ja 1990-luvulla Valmet halusi keskittyä enemmän paperikoneisiin ja siihen liittyvään teknologiaan. Sen myötä yhtiö luopui kokonaan lainarakennuksesta sekä kiskokaluston, hissien ja traktoreiden valmistuksesta.

Valmet historia tiivistettynä:

 • 1999 – Valmetin ja Rauman fuusiossa syntyi Metso
 • 2000–2009 – Merkittäviä sulautumisia sekä yritysostoja
 • 2013 – Metso jakautui Metsoksi ja Valmetiksi
 • 2015 – Valmet osti kokonaan Metson prosessiautomaatiojärjestelmät liiketoiminnan

Valmet osinko - maksaako teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja sekä kehittäjä riittävästi osinkoja?

Valmet on vuosien aikana onnistunut kasvattamaan asemaansa ja sen tiedetään olevan kohtuullisen hyvä osingonmaksaja. Tämänhetkisten osinkotietojen perusteella Valmet pitää edelleen paikkansa kohtuullisena osingonmaksajana.

Tässä osiossa näet Valmet osinkohistorian vuodesta 2014 lähtien:

 • 2014: 0,15 €
 • 2015: 0,25 €
 • 2016: 0,35 €
 • 2017: 0,42 €
 • 2018: 0,55 €
 • 2019: 0,65 €
 • 2020: 0,80 €
 • 2021: 0,90 €

Kannattaako Valmet osakkeen ostaminen?

Lopullisen päätöksen Valmet osakkeiden ostamisesta teet sinä itse, joten on vaikeaa sanoa kannattaako se ostaa vai ei. Voimme kuitenkin antaa osakesuosituksia ja kertoa miksi kyseisen yhtiön osakkeita kannattaisi ostaa. Yhtiö on erinomainen vaihtoehto osaksi sijoitussalkkuasi, sillä se tunnetaan arvokkaana, vakavaraisena ja hyvänä osingonmaksajana.

Valmet on teknologian edelläkävijä ja se on nopeasti vuosien saatossa kasvattanut tasaisesti asemaansa.

Valmet osakkeen hyödyt

Valmet tunnetaan jopa kansainvälisellä tasolla, joka tuo vakautta. Se on myös kehityksen edelläkävijä automaatiossa ja bioteknologiassa. Viimeisten vuosien aikana se on näyttänyt vahvan kehityksen teknologian lisäksi myös hyvänä palveluyrityksenä.

Valmet osakkeen haitat

Jokainen yhtiön osakkeiden ostaminen sisältää aina omanlaisia riskejä. Valmetilla riskit koskevat lähinnä sitä miten perinteinen teollisuus tulee tulevaisuudessa jatkumaan esimerkiksi paperiteollisuudessa, kun digitalisoituminen jatkuvasti kehittyy.

Miltä Valmetin tulevaisuus näyttää?

Valmet on hyvin onnistunut säilyttämään asemansa perinteisillä aloilla digitalisaation kehityksestä huolimatta. Valmet keskittyy strategiansa mukaisesti kehittämään ja toimittamaan teknologioita ja palveluja ensisijaisesti biopohjaisia raaka-aineita käyttäville teollisuudenaloille.

Valmetin visiona on olla maailmanlaajuisesti paras toimija asiakkaiden palvelussa. Jos yhtiö pyrkii noudattamaan jatkuvaa uusien teknologioiden kehitystä nykyiseen tahtiin, tulee Valmetin asema vahvistumaan niin Suomessa kuin globaalisti lähivuosien aikana.

Valmetilla on hyvät lähtökohdat päästä alan johtavaksi teknologiajätiksi automaation ja biopolttoaineiden ollessa kysyttyä.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.