Northcrypto logo
Asiantuntijan arvio 7.8
Käyttäjien arvio
5/5

Northcrypto kokemuksia - onko palvelussa järkeä?

Kryptovaluuttoja ei säännellä laissa EU-alueella
Mikael Aho

Mikael Aho

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Northcrypto yleiskatsaus

Northcrypto on suomalainen Varsinais-Suomessa perustettu kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalvelu, joka kuuluu Finanssivalvonnan piiriin. Yrityksen toiminta sai alkunsa vuonna 2018 Ville Runolan toimesta.

Vaikka Northcrypto perustettiin jo vuonna 2018, varsinainen liiketoiminta aloitettiin vasta alkunuodesta 2019. Yrityksen johtohahmoihin kuuluvat aktiivisesti lohkoketjuteknologian parissa hääräävät toimitusjohtaja Ville Runola, Miikka Laukkanen ja Tyko Karjalainen.

Suomalaiset kryptovaluuttojen kaupankäyntimahdollisuuksia tarjoavat yritykset ovat harvassa, sillä ainoa kilpailija koko toimialalla on Coinmotion. Northcrypto on nuoresta iästään huolimatta kasvattanut kryptovaluutta tarjontaansa nopeasti ja laajentanut toimintaa myös esimerkiksi Saksaan, Ruotsiin, Espanjaan.

Ei varsinainen kaupankäyntialusta, tarjoaa mahdollisuuden ostaa-, myydä-, ja säilyttää kryptovaluuttoja.

Tässä esittelyssä perehdymme tarkemmin yrityksen toimintaan ja luotettavuuteen sekä esittelemme asiakkaiden kokemuksia Northcrypto yrityksestä.

Northcrypto – osta ja myy kryptovaluuttoja

Perinteisiin kryptovaluutta pörsseihin verrattuna, Northcrypton tarjonta on melko pientä. Jos olet kuitenkin aloittelija kryptovaluuttojen maailmassa voi yksinkertainen pienempi yritys olla juuri sopiva paikka aloittaa.

Binancen entisenä asiakkaana, Northcrypto ei palveluna tuo juurikaan lisäarvoa, mutta aloittelijoille palvelu sopii erinomaisesti.

Ennen kuin voit ostaa palvelun kautta tarjoilla olevia kryptovaluuttoja (Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Aave ja Chainlink), sinun on luotava käyttäjätili palveluun. Käymme myöhemmin läpi tilin avaamiseen liittyvät vaiheet.

Tehdäksesi osto- tai myyntitoimeksiannon sinun on talletettava tilillesi pääomaa. Pienin mahdollinen talletus, jonka voi palvelussa tehdä on 10 euroa.

Kaikki toimeksiannot tapahtuvat reaaliaikaisesti, joka tarkoittaa, että saat ostettua tai myytyä valitsemaasi kryptovaluuttaa samalla hetkellä, kun painat myy tai osta -painiketta.

Miten aloitan Northcrypto palvelun käytön

Palvelun käytön aloittaminen tapahtuu kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa:

Vaihe 1. Avaa tili Northcryptolle

Uuden tili avaaminen on helppoa ja nopeaa. Klikkaamalla sivustolla olevaa rekisteröidy-painiketta, sinut ohjataan täyttämään lyhyt lomake, jossa kysytään seuraavia tietoja: asuinmaa, etu- ja sukunimi, osoite, postinumero, kaupunki, sähköpostiosoite ja salasana.

Lisäksi sinun on ilmoitettava rekisteröitymisen yhteydessä, mikäli olet poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

Seuraavaksi sinun on vahvistettava tilisi henkilötunnuksen ja verkkopankkitunnusten avulla, koska kyseessä on rahanliikenteeseen perustuva palvelu.

Tunnistautumisen jälkeen saat tilisi auki ja voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Jos tarvitset apua rekisteröitymisessä, Northcrypton asiakaspalvelu palvelee sinua vuorokauden ympäri Suomeksi.

Vaihe 2. Tee talletus

Nyt kun olet luonut ja vahvistanut tilisi Northcrypto palvelussa olet valmis tekemään ensimmäisen talletuksen.

Talletus tehdään omatili näkymässä, kun olet kirjautuneena Northcrypto.com sivustolle. Paina talleta -painiketta ja syötä pankkitilisi numero IBAN muodossa, eli FI tunnus numerosarjan eteen.

Alun perin palvelun lanseeraamisen yhteydessä käytössä oli useita vuorokausia kestävä SEPA-talletus, joka myöhemmin vaihtui reaaliaikaisiin talletuksiin asiakkaiden toiveiden mukaan. Tämä kuvaa yrityksen halua palvella asiakkaita niin hyvin, kuin mahdollista.

Eli suomalaiset asiakkaat voivat valita välittömän talletuksen tavallisen SEPA-talletuksen sijaan, jolloin rahat siirtyvät välittömästi Northcrypto tilille. Välittömän talletuksen maksupalvelutoimittaja on norjalainen Neonomics.

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttoja

Northcrypto.com tarjoaa mahdollisuuden ostaa viittä suosittua kryptovaluuttaa. Voit ostaa yhtä näistä tai vaihtoehtoisesti kaikkia tekemälläsi talletuksella.

Jos valitsit välittömän talletuksen, voit tehdä osto- ja myyntitoimeksiantoja heti rekisteröitymisen jälkeen. Osto- ja myyntitoimeksiantoja voi asettaa kellon ympäri, sillä kryptovaluutta markkinat ovat valuuttakauppa (Forex) markkinoiden tavoin avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Kryptovaluuttojen siirtäminen Northcrypto alustalle

Northcrypto tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuuden säilyttää kryptovaluuttoja alustallansa, jolloin digitaalisenlompakon omistaminen ei ole välttämätöntä.

Voit koska tahansa nostaa kryptovaluuttoja omaan digitaalisen lompakkoosi tai siirtää niitä toiseen palveluun, mikäli haluat. Varojen siirtäminen tapahtuu omatili osiossa, josta näet kaikki tililläsi olevat kryptovaluutta omistukset.

Jokainen nosto / siirto toimeksianto on vahvistettava erikseen rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitetulla sähköpostilla. Saat viestin jokaisesta siirrosta, jossa olevaa linkkiä pitää klikata vahvistamiseksi.

Talletusten ja nostojen palkkiot

Northcrypton yksi markkinoinnin kulmakivistä on alhaiset kustannukset, nimittäin kaupoista peritään 1 % kulu, mutta talletukset ovat ilmaisia. Sivustolla ilmoitetut ”vahvistukset” tarkoittavat lohkoketjuteknologiassa esiintyviä elementtejä, joka keskimäärin on noin 1 minuutti per ”vahvistus”.

Talletuksen sijaan, nostoista peritään 1 € palkkio, Bitcoineista 0,0005 BTC, Ethereum 0,005 ETH, Chainlink 0,5 LINK, Aave 0,1 AAVE ja Litecoin 0,001 LTC.

Hinnasto on tarkistettu viimeksi 23.9.2021.

Kokemuksia Northcrypto palvelusta

Northcrypto sopii parhaiten aloittelevalle kryptosijoittajalle, joka haluaa tehdä pieniä sijoituksia mahdollisimman turvallisesti tunnetuimpiin kryptovaluuttoihin.

Kokemuksiemme mukaan palvelu toimii kuten on luvattu ja pärjää kulurakenteellaan myös toiselle suomalaiselle kaupankäyntialustalle Coinmotionille. Lisäksi annamme turvallisuudesta ehdottomasti lisää plussaa luotettavuuden suhteen, koska yritys on rekisteröitynyt Finanssivalvonnan alaisuuteen.

Mutta kuten sanottu, jos haluat yksinkertaisen 100 % suomalaisen kryptovaluutta pörssin käyttöösi, voimme ehdottomasti suositella palvelua. Uskomme myös, että yrityksen liiketoiminnan kasvaessa, myös palveluiden tarjonta laajenee.

Onhan yrityksen takana sentään kokemusta IT-alalta, markkinoinnista ja rahoitusalalta.

Asiakkaiden kokemuksia:

” Todella helppokäyttöinen, ja kuten sanoit, niin on halvempi kuin coinmotion. Heikohko valuuttatarjonta ainoa miinus, siitä en ole löytänyt tietoa, että tuleeko lisää.”

” Voin suositella palvelua lämpimästi, ehkä kryptovaluutta tarjontaa voisi jatkossa parantaa, jos se on mahdollista.”

Verkosta löytämämme asiakaskokemukset ovat olleet positiivisia. Ainoa kritiikki, jota on esiintynyt, on alussa ennen välittömien rahansiirtojen käyttöönottoa sekä suppeasta kryptovaluuttojen tarjonnasta.

Northcrypto ei ole huijausta

Northcrypto on luotettava ja turvallinen palvelu, joka ei missään tapauksessa ole huijausta. Esittelemme sivuillamme vain sellaisia palveluita, jotka ovat todistetusti luotettavia ja turvallisia.

Pyrimme löytämään huijaukset heti ja ilmoittamaan niistä lukijoille sekä asiaa käsitteleville tahoille. Lisäksi tietoomme ei ole tullut yhtäkään huijausta, joka oli toiminut Finanssivalvonnan alaisuudessa kryptovaluuttoihin liittyen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptovaluuttoihin ei ole selkeää sääntelyä tai lakeja EU-alueella.

Sijoituskohteet

Osakkeet
ETF:ät
Hyödykkeet
Valuutat
Kryptovaluutat
CFD-tuotteet
Indeksit

Lisätietoa

Min. talletus10 €
ETF:ät
Vivutus
Copy trading
Työkalut ja graafit
Demo-tili
Sosiaalinen kaupankäynti
Mikael Aho

Mikael Aho

Mikael Aho on pitkänlinjan ohjelmistokehittäjä, jonka pääosaamistaan ovat sijoitustoimintaan liittyvät ohjelmistot. Hän on koodannut itselleen useita erilaisia AI-algoritmeja, joiden avulla hän on käynyt kauppaa kryptovaluutoilla. Hän toivoo, että tulevaisuudessa yhä useammat ihmiset uskaltaisivat rohkeasti kokeilla sijoittamista tavallisen työn ohella, aivan kuten hänkin.