Revenio Osakkeet (REG1V) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Revenio tunnetaan kansainvälisillä markkinoilla toimivana silmä diagnostiikan ja oftalmologisten globaalina kärkiyhtiönä. Yhtiön silmän diagnostiikkaratkaisuihin kuuluvat iCare-brändin alla silmänpaineen mittauslaitteet, silmänpohjan kuvantamislaitteet ja perimetrit. Revenio Group Oyj:n osake on myös listattuna Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Revenioon on myös mahdollista sijoittaa ja useimmat analyytikot pitävät sitä hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena. Reveniota pidetään Helsingin pörssin yhtenä kirkkaimpana tähtiyhtiönä. Sen liikevaihto on noussut vuodesta 2016–2020 noin 23 miljoonasta eurosta jopa 61 miljoonaan euroon.

Tässä oppaassa käsittelemme Revenion taustatietoja, historiaa sekä miten voit ostaa kyseisen yhtiön osakkeita.

Osta Revenio osake

Revenio on yksi tunnetuimmista terveysteknologiakonserneista, joka on pääsääntöisesti erikoistunut silmien terveystilan tarkistamiseen käytettäviin silmänpainemittareihin. Koronapandemian tulo syrjäytti silmien terveystilan tarkistamisen, mutta siitä huolimatta Revenio on onnistuneesti noussut muiden lääkeyhtiöiden pörssikurssien mukana. Vastaavien lääkeyhtiöiden osakkeiden laskemisen tai hidastumisen sijaan Revenio on onnistunut jatkamaan osakkeensa nousua. Useimmat sijoittajat ja analyytikot uskovat yhtiöllä olevan valoisat tulevaisuuden näkymät väestön ikääntymisen myötä.

Reveniota pidetään mielenkiintoisena ja potentiaalisena sijoituskohteena nyt sekä mahdollisesti tulevaisuudessa. Ennen Revenio osakkeen ostamista, tulee valita edullinen ja helppo kaupankäyntialusta. Sivusto kannattaa valita laajan valikoiman sekä edullisten kaupankäyntikulujen perusteella. Esimerkiksi digitaalinen sijoitusalusta eToro tarjoaa laajan valikoiman monenlaisia sijoitustuotteita osakkeista kryptovaluuttoihin.

Alusta on turvallinen ja loistavan valikoiman lisäksi pääset osaksi sijoittajayhteisöä, jossa pääset näkemään muiden sijoittajien mielipiteitä sekä vinkkejä. Sivuston kautta pääset ostamaan sekä myymään osakkeita ilman ylimääräisiä kustannuksia.

eToro ei ole ainakaan vielä listannut valikoimaansa Revenio osaketta, mutta siitä huolimatta suosittelemme rekisteröitymään palveluun ja tiedustelemaan yhtiön osakkeen mahdollista listaamista. Odotellessasi Revenio osakkeen listaamista, voit tarkastella muita vastaavia ja loistavia sijoituskohteita. Seuraavaan osioon keräsimme muutaman hyvän sijoitusvaihtoehdon Reveniolle.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Vastaavat osakevaihtoehdot Reveniolle

Osakesijoittamisessa on tärkeää pyrkiä valitsemaan eToron kaltainen kaupankäyntialusta, jossa et joudu maksamaan ylimääräisistä välityskuluista. Mutta miten toimia, jos kyseisen yhtiön osakkeita ei löydy eTorosta? Älä kuitenkaan vielä heitä hanskoja tiskiin, vaan ota Revenion sijaan jonkin muun vastaavan yhtiön osake sijoitussalkkuusi. eToron valikoima on sen verran laaja, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle sijoittajalle mielenkiintoinen kohde.

Kaupankäyntialustalta löytyy ulkomaisten osakkeiden lisäksi myös suomalaisten yhtiöiden osakkeita. Jos haluat pyrkiä välityspalkkiovapaaseen kaupankäyntiin, suosittelemme tarkastelemaan seuraavia listaamiamme potentiaalisia sijoitusvaihtoehtoja.

Kaikkien seuraavien yhtiöiden osakkeiden ostaminen on mahdollista eToron sijoitusalustan kautta ilman ylimääräisiä kaupankäyntikuluja:

 • Orion (ORNBV) – Suomalainen lääketeollisuusyhtiö, jonka toiminta on kasvanut maailmanlaajuiseksi. Yhtiö kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä myös lääkkeiden vaikuttavia aineita.
 • Tecnotree (TEM1V) – Tunnetaan suomalaisena teknologiantoimittajana, joka tarjoaa pilvipohjaisia järjestelmiä teleoperaattoriasiakkailleen.
 • Fortum (FORTUM) – Suomessa perustettu energiakonserni, joka tarjoaa asiakkailleen ja yhteiskunnalle puhdasta energiaa sekä kestäviä ratkaisuja.

eToro rekisteröityminen ja varojen tallettaminen

Jos jokin edellä mainitsemista osakevaihtoehdoista herätti kiinnostuksesi ja haluaisit sijoittaa siihen eToron kautta, seuraa tässä osiossa antamiamme rekisteröitymisohjeita. Ennen kuin saat yhtiön osakkeita osaksesi sijoitussalkkuasi, siirry eToron sivustolle ja klikkaa kohtaa ”Liity heti”. Saat eteesi rekisteröitymislomakkeen, johon sinun tulee täyttää kaikki vaaditut kentät omilla tiedoillasi. Jos haluat helpottaa tai nopeuttaa prosessia, voit tilin luomisen sijaan käyttää rekisteröitymiseen Facebook tai Gmail tiliäsi.

Kun olet suorittanut rekisteröitymisprosessin onnistuneesti, siirry vahvistamaan tilisi. Vahvistamiseen tarvitset kopion valtion myöntämästä henkilötodistuksesta, todisteen osoitteestasi esimerkiksi sähkölaskun muodossa sekä puhelinnumerosi. eToro tarkistaa kaikki lähettämäsi dokumentit puolestasi ja ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun tarkistus on tehty ja tilisi on todennettu.

Nyt olet valmis siirtymään varojen tallettamiseen, joka on tärkeä vaihe ennen osakkeiden ostamista. Vaihtoehtoisesti voit myös koittaa eToron demokäyttäjää ja tehdä sijoituksia leikkirahalla, jotta pääset tutustumaan kaikkiin sivuston ominaisuuksiin.

Kun olet tutustunut demokäyttäjän avulla sivuston ominaisuuksiin, voit siirtyä tallettamaan oikeaa rahaa kohdasta ”Talleta varoja”. Täytä lomakkeeseen haluamasi kauppasumma, jolla haluat ostaa kyseisen yhtiön osakkeita sekä maksuväline. eToro tarjoaa käyttäjilleen 50 euron minimitalletuksen ja varoja voi tallettaa PayPalilla, luottokortilla tai tilisiirtona. Lomakkeen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen tallettamasi varat siirtyvät automaattisesti eToro-tilillesi. Nyt voit siirtyä ostamaan haluamasi yhtiön osakkeita.

Revenio historia

Vuonna 2001 syntyi, kun Done Solution Digital Open Network Environment Oyj jakautui kahdeksi yritykseksi: Done Solutions Oyj:ksi ja Mgine Holding Oyj:ksi, joka myös sulautui Reach-U Holding Oyj:hin. Tämän myötä vuonna 2009 Done Solutions muutti nimekseen Revenio Group.

Tammikuussa 2017 Revenio Groupin toimitusjohtajana aloitti Timo Hildén, kun aikaisempi toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara siirtyi Revenion omistaman Icaren hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi.

Vuonna 2019 yhtiö teki yrityskaupat ostaessaan italialaisen oftalmologisten laitteiden valmistajan CenterVuen noin 59 miljoonan euron kauppahinnalla. Vuonna 2018 CentreVuenin liikevaihto oli 18,6 miljoonaa euroa. Revenion mukaan nämä yrityskaupat laajentavat merkittävästi sen tuoteportfoliota sekä parantavat yhtiön asemaa glaukooman diagnostiikassa. Kyseisten yrityskauppojen myötä Timo Hildén siirtyi Revenio Groupin toimitusjohtajan paikalta senior advisor tehtävään edistääkseen CenterVue-integraatiota.

Reveniolla on ollut usean vuoden ajan Ruotsissa tytäryhtiö Done Logistics Ab, joka kuitenkin meni konkurssiin vuonna 2020. Tämän tytäryhtiön konkurssipesä vaati emoyhtiöltä 3,3 miljoonaa euroa ja tätä asiaa puitiin oikeuteen asti. Oikeusprosessi tuli päätökseen vuonna 2020, jolloin Revenion tytäryhtiö julistettiin konkurssiin ja sen seurauksena Revenio antoi kurssivaroituksen. Yllätykseksi kuitenkin pörssikurssi nousikin 10 prosenttia.

2019 elokuussa Hildénin seuraajana aloitti Mikko Moilanen, joka tuli tehtävään Granon toimitusjohtajan paikalta. Kuitenkin jo samaisen vuoden marraskuussa Moilanen jätti Revenion, jonka jälkeen Timo Hildén nimitettiin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Eron syyksi ilmoitettiin näkemyserot yhtiön kehittämisestä.

Vuonna 2020 yhtiö on pystynyt panostamaan aikaisempaa enemmän sen erityisalaan eli osteoporoosin seulontaan sekä glaukooman tunnistamiseen ja hoitoon. Revenion tavoitteena on tuoda markkinoilla tehokkaita ja helposti käyttöön otettavia erilaisia menetelmiä monenlaisten sairauksien tunnistamiseen ja hoitoon. Näiden menetelmien tarkoitus on tunnistaa varsinkin kansanterveydelliset sairaudet kuten esimerkiksi ihosyövät, astma ja silmäsairaudet. Kyseisen strategian todettiin olevan oikea.

Revenio osinko – maksaako kansainvälisillä markkinoilla tunnettu terveysteknologiakonserni riittävästi osinkoa?

Edelleenkin koronapandemian kerrotaan aiheuttavan markkinoihin liittyvää epävarmuutta, mutta siitä huolimatta Revenio-konsernin valuuttakurssioikaistun liikevaihdon arvioidaan kasvavan vahvasti edellisvuoteen verrattuna. Myös kannattavuuden arvioidaan olevan hyvällä tasolla ilman kertaluontoisia eriä. Koko 2020 vuoden kiinteät kulut olivat poikkeuksellisen alhaisella tasolla koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten myötä. Poikkeusoloista huolimatta yhtiö ylsi erinomaiseen suoritukseen.

Reveniota pidetään kasvuyhtiönä, joka on sijoittajan näkökulmasta katsottuna todellinen kultakaivos. Yhtiön osake on jo vuosia ollut nosteessa ja sitä pidetään jopa Helsingin pörssin tähtiosakkeena.

Revenio osinkohistoria:

 • 2015: 0,45 €
 • 2016: 0,70 €
 • 2017: 0,74 €
 • 2018: 0,78 €
 • 2019: 0,28 €
 • 2020: 0,30 €
 • 2021: 0,32 €

Kannattaako Revenio osakkeiden ostaminen?

Reveniota on tituleerattu tähtiosakkeeksi ja se on pitänyt paikkansa yhtenä suosituimpana sijoituskohteena. Vuodesta 2016 lähtien yhtiö on kasvattanut markkinaosuuttaan ja se on jatkossakin sitoutunut markkinaosuutensa jatkuvaan parantamiseen kaikissa tuoteryhmissä. Noin puolet Revenion osakkeista on kotitalouksien omistuksessa ja osakkeen vaihto on vilkasta. Revenion tavoitteena on myös muistaa osakkeenomistajiaan ja perinteisesti heidän osingonmaksukykynsä on ollut hyvä.

Yhtiön on povattu hyötyvän koronapandemiasta monien muiden lääkeyhtiöiden tavoin, mutta toisaalta silmien terveys jää helposti muiden vakavampien tautien rinnalla kakkoseksi. Tästä huolimatta vuonna 2020 yhtiön pörssikurssi alkoi kiivetä ylöspäin ja nousu jatkui koko syksyn. Tähänkään päivään mennessä Revenion kurssi ei ole kääntynyt laskuun, vaan se on edelleen plussalla.

Erityisesti Reveniossa sijoittajia kiinnostaa sen kyky vastata ikääntyvän väestön tuomiin ongelmiin. Kasvuyhtiönä sen tunnetaan myös olevan oikea kultakaivos. Yhtiön osakkeen jatkuvalle nousulle on myös haittapuolensa, sillä useimmat analyytikot ja sijoittajat pitävät sitä liian kalliina. Kasvuyrityksissä usein kohdataan kurssin äkillistä tipahtamista, joten sama tilanne voi olla myös kyseisen yhtiön kohdalla.

Revenio osake hyödyt:

 • Kasvuyhtiö, joka hyötyy väestön ikääntymisen tuomista ongelmista
 • Sen pörssikurssi on ollut jo pidemmän aikaa nosteessa ilman kurssin laskua
 • Useimmat sijoittajat sanovat Revenion osakkeen olevan Helsingin pörssin tähtiosake
 • Valoisat tulevaisuuden näkymät

Revenio osake haitat:

 • Koronapandemian tuomat epävarmat markkinat
 • Revenion osakkeen sanotaan olevan liian kallis

Miltä Revenion tulevaisuus näyttää?

Koronan tuomat ongelmat ovat aiheuttaneet monille eri aloille suurta huolta. Toisin kun taas terveysalat, jotka ovat hyötyneet siitä. Revenion erikoistuminen silmäsairauksiin ja pörssikurssin nousun uskotaan pohjautuneen nopeasti ikääntyvään väestöön.

Revenion on sanottu olevan oikeaan aikaan megatrendien aallonharjalla, sillä silmäsairaudet tulee tulevaisuudessakin lisääntymään myös globaalilla tasolla. Yhtiö on myös viimeisten vuosien aikana tehnyt loistavia yritysostoja, jotka vain vahvistavat sen kasvupotentiaalia. Jos Revenion kasvustrategiat pysyvät samana, on sillä jatkossakin valoista tulevaisuuden näkymät.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.