Osta Aave 2023 - Aloittelijan Opas Sijoittamiseen

Mikael Aho

Mikael Aho

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Aave -kryptovaluutasta on tullut hyvin tunnettu (DeFi) protokolla, joka myllertää nyt markkinoilla. Olet varmasti kuullut jo Aave kryptovaluutasta, mutta et ole vielä varma kannattaako siihen sijoittaa.

Aave ei ole suomalainen kryptovaluutta, vaikka ensisilmäyksellä nimen perusteella saattaisi siltä vaikuttaa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle mikä Aave on ja miten ostaa Aave Coin. Paljastamme myös, miten nimi saataa liittyä Suomeen.

Miten ostaa Aave Coin – pikaopas

  1. Aloita avaamalla käyttäjätili palveluun – siirry verkkosivuille ja paina ”liity nyt” -painiketta. Tämän jälkeen rekisteröidy käyttämällä sähköpostiasi, Google – tai Facebook tiliä.
  2. Vahvista tili – lataa henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai henkilökortti) palveluun vahvistaaksesi sinun olevan oikea omistaja.
  3. Talleta – pienin talletus, jonka suomalaiset sijoittajat voivat palveluun tehdä on tällä hetkellä 50 euroa. Maksutapoina käyvät pankkikortti, luottokortti, PayPal, Neteller ja Skrill.
  4. Osta Aave Coin – etsi tuoteluettelosta ”aave” ja paina käy kauppaa -painiketta. Valitse joko määrällisesti tai rahallisesti, kuinka paljon Aavetta haluat ostaa.

Tilisiirrot eivät näy tililläsi heti. Jos haluat ostaa Aave Coin -kryptovaluuttaa heti, kannattaa talletus tehdä jotain muuta menetelmää käyttäen.

Mikä on Aave Coin?

Aave on niin sanottu hajautusteknologiaa (DeFi) käyttävä kryptovaluutta, joka hyödyntää Ethereum lohkoketjuteknologiaa mahdollistaakseen digitaalisten omaisuuserien lainaamisen puolin ja toisin. Ne ketkä ”sijoittavat” omaa rahaansa lainaksi, voivat ansaita korkotuottoja tallettamalla kryptovaluuttoja siihen tarkoitettuihin palveluihin. Näin rahan tarpeessa olevat voivat lainata rahaa kryptovaluuttana nopeasti, ilman vakuuksia.

DeFi protokolla kulki alun perin nimellä ETHLend, joka perustettiin jo vuonna 2017, Syyskuussa 2018 se uudelleen brändättiin Aave nimiseksi. Aaveen historia perustuu Suomeen, sillä se perustettiin Sveitsissä Stani Kulechovin toimesta, joka aloitti kryptovaluutan luomisen opiskellessaan lakia Helsingissä.

Jo ICO-listauksen aikana Aave onnistui saamaan 16,2 miljoonan dollarin edestä sijoittajia mukaan vuonna 2017, jolloin se myi Aave Coineja noin 1 miljardin kolikon verran.

Sen lisäksi, että Aave toimii kryptovaluuttana, se palvelee myös ERC-20 tokenina samalla nimellä. Aave token, antaa myös omistajilleen mahdollisuuden saada alennuksia alustoilleen. Vaikka Aave on ollut olemassa vasta neljä vuotta, se on kasvanut hurjaa vauhtia yhdeksi suurimmista kryptovaluuttojen lainaamiseen liittyvistä alustoista, joka hyödyntää DeFi periaatetta.

Voidaankin sanoa, että Aave on paras DeFi valuutta tällä hetkellä. Jos tarkastellaan Aave Coinia virtuaalivaluuttojen näkökulmasta, huomataan, että tällä hetkellä Aave on kryptovaluuttojen markkina-arvolla laskettuna 42 suurin kryptovaluutta.

Aave on siis kryptomaailmassa vakuudettomien lainojen suunnannäyttäjä, jonka kurssi kävi parhaimmillaan noin 650 dollarissa, mutta tällä hetkellä se on laskenut markkinoilla olevien epävarmuustekijöiden myötä noin 280 dollariin.

Seuraavaksi pohdimmekin, onko Aave vielä hyvä sijoitus.

Kannattaako Aave kryptovaluutta ostaa?

Aave on ollut markkinoilla vain pienen hetken verrattuna muihin samassa sarjassa painiviin kryptovaluuttoihin, mutta sen kehitys on ollut lähes eksponentiaalista. Aave nousi yhden vuoden aika noin 60 dollarista peräti 650 dollariin toukokuussa 2021 Coinmarketcapin mukaan.

Koska Aave on enemmän kuin pelkkä kryptovaluutta, sen kurssit seuraavat vahvasti koko kryptomarkkinoiden kehittymistä. Tästä syystä esimerkiksi muiden kryptovaluuttojen nousu, kasvattaa myös Aaveen kurssia.

Hyvä esimerkki tästä on Bitcoinin nousu 65 000 dollariin, jolloin myös Aave kävi kaikkien aikojen korkeimmalla kurssillaan 671 dollaria. On syytä kuitenkin huomioida, että lohkoketjuteknologia kehittyy jatkuvasti ja monet tavalliset digitaalisia palveluita tarjoavat yritykset ovat omaksuneet lohkoketjuteknologiaan liittyvän DeFi-protokollan käyttämisen.

Aave tarjoaa siis seuraavan sukupolven finanssityökaluja, joita varmasti näemme lisää tulevaisuudessa. Tiedämme muutenkin koko finanssialan kehittyvän kokonainen paradigman muutos kerrallaan, ensin siirryttiin sähköiseen palvelemiseen ja seuraavaksi ehkä vielä enemmän automatisoidumpaan järjestelmään.

Jos pohdit Aavetta sijoituksena kannattaa peilata myös koko kryptomarkkinoita. Nimittäin, kun kryptomarkkinat nauttivat yleisesti suosiota, tuntuu, että kaikki vähänkään parempaa teknologiaa omaavat kryptot nousevat radikaalisti.

Monet analyytikot uskovatkin kryptomarkkinoiden korjaavan säännöllisesti kuplat pois, jolloin nähdään näitä useiden kymmenien prosenttien tiputuksia, joista kuitenkin voidaan nousta verrattain nopeasti.

Mistä Aave kryptovaluuttaa kannattaa ostaa?

Aave on kryptovaluuttana herättänyt runsaasti keskustelua myös tavallisten sijoittajien keskuudessa kahdesta syystä. Sen juuret juontavat epäsuorasti Suomeen ja toisekseen se tarjoaa ainutlaatuista teknologiaa, jota pystytään hyödyntämään rahan lainaamisessa tai lainoihin sijoittamisessa.

Periaate on vähän kuin henkilöltä toiselle (Peer-to-Peer) lainaamisessa, mutta pidemmälle vietynä.

Tässä kohtaa on aika paljastaa, mistä Aave kryptovaluuttaa voi ostaa ja mistä sitä kannattaa ostaa.

Miten Aave alusta toimii lainaamisessa?

Aave-alustalla kuka tahansa voi ansaita korkotuottoa tekemälleen talletukselle. Eli henkilö voi tallettaa kryptovaluuttaa likviditeettialtaaseen, josta järjestelmä lainaa näitä rahoja ulospäin. Tallettaja saa vastineeksi lainastaan korkotuottoa Aave tokeneita (atoken).

Alusta hyväksyy minkä tahansa kryptovaluutan tallettamisen ja palkkioksi tulee aina korkoina a-liitteinen kryptovaluutta token, joka vastaa sopimuksen mukaista korkoa.

Parhaiten maksaneet korkoaltaat, kuten DAI ovat maksaneet sijoittajille 14,39 prosentin korkotuottoa vuosittain. Tämä päihittää jo itsessään monet tavalliset sijoituskohteet.

Artikkelin kirjoittamishetkellä likviditeettiallas, eli koko kierrossa oleva sijoitettu lainapääoma on tällä hetkellä 22 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Pääoma on turvattu smart contractilla

Aave painottaa turvallisuutta, jonka takia protokollaa parannetaan jatkuvasti. Tällä hetkellä Aaven varat sijoitetaan älysopimukseen Ethereum verkossa, joka tekee hakkeroinnista tai varastamisesta mahdotonta.

Muista, että myös lainoista saatava tuotto on muiden sijoitusten tavoin pääomatuloa, joka tarkoittaa, että maksat veroa noin 30 prosenttia vuosittain saamistasi tuloista.

Aavetta kannattaa seurata Reddit -sivustolla

Aave projektilla on oma subreddit kanavansa r/Aave_Official, johon voit liittyä. Yhteisöllä on yli 13 000 jäsentä ja keskustelua käydään päivittäin. Reddit on myös hyvä paikka oppia kryptovaluutoista ja niiden toiminnasta lisää ylipäänsä, koska osa projektien kehittäjistä jakaa sinne päivityksiä projekteistaan tasaisin väliajoin.

Myös tavalliset sijoittajat spekuloivat näkökulmiaan ja jakavat tietojaan Aave analyyseistään.

Mikael Aho

Mikael Aho

Mikael Aho on pitkänlinjan ohjelmistokehittäjä, jonka pääosaamistaan ovat sijoitustoimintaan liittyvät ohjelmistot. Hän on koodannut itselleen useita erilaisia AI-algoritmeja, joiden avulla hän on käynyt kauppaa kryptovaluutoilla. Hän toivoo, että tulevaisuudessa yhä useammat ihmiset uskaltaisivat rohkeasti kokeilla sijoittamista tavallisen työn ohella, aivan kuten hänkin.