Tesla Osakkeet (TSLA) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Tesla on nykyään paljon muutakin, kuin pelkkä autovalmistaja. Se on brändi, joka on kasvanut yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista teknologia yrityksistä. Se valmistaa sähköautojen lisäksi myös energian tuotantoon liittyviä ratkaisuja uusiutuvista energianlähteistä niin yksityisille kuin yrityksillekin.

Jos haluat ostaa Teslan osaketta, mutta et tiedä mistä kannattaa aloittaa. Tämä opas on juuri sinulle, kerromme mistä ja miten voit ostaa Teslan osaketta. Perehdymme myös Teslan historiaan ja analysoimme tulevaisuudennäkymiä.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Vaihe 1. Etsi kaupankäyntialusta, joka tarjoaa Teslan osakkeita

Tesla on listattu Nasdaq pörssiin ja se löytyy tunnuksella (TSLA). Koska yritys löytyy pörssistä, voit käyttää mitä tahansa kaupankäyntialustaa avuksesi, jotta voit ostaa itsellesi Teslan osaketta.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki alustat eivät tarjoa mahdollisuutta käydä kauppaa Nasdaq:iin listatuilla tuotteilla tai niiden ostamisesta perittävät palkkiot ovat korkeita. Siksi sopivan alustan löytämiseen kannattaa käyttää aikaa.

Eli kun ostat Teslaa: varmista, että kaupankäyntialusta on FCA reguloitu, kaupankäynnin komissiot ovat alhaiset ja järjestelmä on helppokäyttöinen sekä luotettava.

Seuraavaksi esittelemme parhaimman kaupankäyntialustan, josta voit ostaa Teslan osaketta ilman palkkioita.

eToro – Osta Teslaa ilman palkkioita

eToro on yksi maailman suosituimmista osakevälittäjistä, jolla on yli kymmenen miljoonaa aktiivista käyttäjää. Yritys tarjoaa uniikin mahdollisuuden seurata ammattisijoittajia ja kopioida heidän tekemät kauppansa reaaliaikaisesti.

Voit myös ostaa maailman tunnetuimpia yhtiöitä ja 800 muuta osaketta täysin ilman palkkioita. Lisäksi saat itse valita, ostatko osaketta CFD-sopimuksen vai suoran arvopaperin avulla. Näin voit mahdollisesti myös vivuttaa omaa positiotasi.

eToro on siis yksi tunnetuimmista osakevälittäjistä, mutta samalla yksi edullisimmista. Sinun ei koskaan tarvitse maksaa korkeaa kiinteää hintaa kaupoista, vaan parhaimmillaan osakekauppa on ilmaista ja toisinaan palkkioiksi maksetaan vain spreadi. Myöskään osakkeiden hallinnoinnista- tai ylipäänsä omistamisesta ei tarvitse maksaa palkkioita.

Ostaaksesi Teslan osakkeita eToron kaupankäyntialustalla, sinun pitää tallettaa alustalle vähintään 50 euroa. Maksutapana käyvät pankki- ja luottokortti, tilisiirto, Skrill, Neteller ja Paypal. Voit myös kokeilla palvelua ilmaiseksi demokäyttäjän avulla.

Vaihe 2. Tee taustatutkimusta Teslan osakkeista

Sijoittamisessa yksi tärkeimmistä asioista on taustojen selvittäminen. Osakkeiden huolellinen analysointi antaa tarkemman kuvan siitä, mihin sijoitat, kun ostat yrityksen osaketta.

Tesla on viimeisten vuosien aikana ollut vahvasti esillä eri medioissa. Mielikuva yrityksestä on hyvin futuristinen ja antaa ymmärtää sen hakevan jatkuvasti uusia tieteellisiä ja teknologisia läpimurtoja.

Silti joidenkin analyytikkojen mukaan osake olisi tällä hetkellä ylihinnoiteltu. Kannattaa siis hyödyntää myös muiden sijoittajien tai analyytikkojen mielipiteitä sekä pohdintoja ja laatia näistä oma selkeä mielipide.

Avataan hieman Teslan historiaa, osakekursseja ja tulevaisuudennäkymiä. Näin saat selkeän kuvan siitä, mikä Tesla oikeasti on ja miksi se on niin suosittu sijoituskohde.

Tesla osakkeen historia

Alun perin Tesla perustettiin vuonna 2003 insinöörijoukon toimesta nopeasti sen jälkeen, kun General Motors lopetti ensimmäisen sähköauton valmistamisen. Yritys rakentaa sähkö ja puhdasenergia ajoneuvoja ja energian säilöntä tuotteita sekä uusiutuvan energian tuotantoon liittyviä ratkaisuja kotitalouksille ja yrityksille.

Mutta miten Elon Musk liittyy Teslaan? Elon Musk astui kuvioihin vuonna 2004 tehdessään 6,3 miljoonan dollarin sijoituksen Teslan A-sarjan osakkeisiin. Yritys listautui julkiseksi vasta kesäkuussa 2010, jolloin se sai 226 miljoonaa dollaria osakeannissa vastineeksi 13,3 miljoonasta osakkeesta hintaan 17 dollaria per osake.

Alusta lähtien Teslan osake on kasvanut hurjaa vauhtia. Kaikkien aikojen korkein osakekohtainen kurssi saavutettiin vasta hiljattain 500 dollarin arvossa. Elokuussa 2020 Tesla tiedotti osake splitistaan, jossa yksi osake jaettiin viideksi uudeksi osakkeeksi.

Spliteissä tai osakejaoissa on hyvä muistaa, että osakkeen ”oikea arvo” ei laske, vaan osakkeen yksikkökohtainen hinta laskee. Eli jos osake maksaa 500 dollaria ja se jaetaan viiteen uuteen osakkeeseen, samalla hinnalla saa edelleen yhtä paljon Teslaa, mutta nyt myös pienemmällä pääomalla pääsee mukaan.

Kaikki suuret yhtiöt maailmassa ovat käyttäneet osakkeiden jakamista kasvun tukena, Apple on hyvä esimerkki, jonka osakkeet on jaettu useaan kertaan.

Tesla osingot ja osinkohistoria

Tesla ei koskaan ole jakanut osinkoa omistajilleen. Yritys tekee varsin selväksi kaikissa julkisissa lähteissä sen strategian, jossa tuotot sijoitetaan uudestaan takaisin yritykseen kasvun vahvistamiseksi. Näin ollen omistajat eivät ansaitse vuosittaisia osinkoja, mutta saavat mahdollisuuden todistaa vahvaa kasvun jatkumista, mikäli investoinnit tehdään oikein.

Tästä syystä voidaankin pohtia, mikä tekee Teslasta hyvän sijoituksen.

Kannattaako Teslan osaketta ostaa?

Monet ihmiset uskovat teknologian kehitykseen ja he pitävät Teslaa yhtenä modernin teknologian pioneereista. Hyvä esimerkki Teslan ja Elon Muskin suuruudenhulluista tavoitteista on uusin SpaceX projekti.

Eli sanomattakin selvää, Tesla hakee jotain suurempaa. Yritys haluaa kerralla mullistaa maailmaa, muuttaen koko paradigmaa. Esimerkiksi sähköautot ovat hyvin ajankohtainen asia.

Ensinnäkin yrityksen päätuote on sähköautojen valmistaminen ja toimitus. Viime vuosina Teslasta on tullut maailman suorin sähköautojen tuottaja, jos arvio tehdään myyntilukemien perusteella. Eli Tesla tuottaa ja toimittaa enemmän sähköautoja kuin esimerkiksi kiinan BYD.

Pelkästään vuonna 2019 Tesla toimitti yli 367 000 sähköautoa ympäri maailman.

Kun pohditaan Teslan arvoa on hyvä muistaa myös sen käyttämä teknologia. Nimittäin Teslan käyttämät tuotteet keräävät ja analysoivat jatkuvasti dataa, jota voidaan hyödyntää mittaamattoman arvokkaalla tavalla. McKinsey and Co arvioikin datan voivan olla jopa 750 miljardin arvoista per vuosi, vuonna 2030.

Kiinnitä näihin asioihin huomioita:

  • Maailman suurin sähköautojen valmistaja ja toimittaja
  • Tuottaa myös uusiutuvia energian tuotanto ratkaisuja
  • Omaa huipputeknologiaa, joka analysoi ja kerää dataa (datan arvo merkittävä)
  • Tuottaa ja kehittää myös huipputehokkaita akkuratkaisuja
  • Ei maksa osinkoa, investoi kasvun vahvistamiseen

Vaihe 3. Avaa sijoitustili ja talleta rahaa

Nyt olet saanut selkeän kuvan Teslasta yrityksenä ja tiedät mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan. Kysymys kuuluukin, oletko valmis ostamaan Teslan osaketta?

Jos olet valmis tekemään ostoksen nyt, sinun on ensin avattava sijoitustili valitsemallasi kaupankäyntialustalla. Päästäksesi alkuun mahdollisimman helposti, näytämme sinulle, miten avaat tilin suosittelemallemme välittäjälle eTorolle.

Aloita vierailemalla eToron verkkosivuilla ja klikkaa painiketta ”liity nyt”. Sinut ohjataan rekisteröinti lomakkeen täyttämiseen, jossa kysytään tarvittavia tietoja tilin avaamiseksi. Eli syötä etunimi, sukunimi, sähköposti, osoite, syntymäaika, kansalaisuus ja henkilötunnus.

Seuraavassa vaiheessa sinun on vahvistettava tilisi, rahoitus- ja sijoitusalan säädösten mukaisesti lähettämällä kuvallinen henkilöllisyystodistus kuten kuva ajokortista tai passista. Lisäksi saatat tarvita myös kuvan viimeisimmästä laskusta, joka on lähetty ilmoittamaasi osoitteeseen.

Vahva todennus johtuu siitä, että kyseessä on tarkasti säännelty EU:n lakeja noudattava välittäjä.

Kun rekisteröitymisesi on vahvistettu, voit tehdä ensimmäisen talletuksen. Pienin mahdollinen talletus, jonka palveluun voi tehdä on 50 euroa. Maksutapana voi käyttää pankki- tai luottokorttia, tilisiirtoa tai moderneja nopeita maksutapoja, kuten Paypal, Skrill tai Neteller.

Vaihe 4. Osta Tesla osake

Nyt kun käyttäjätilisi on luotu, vahvistettu ja olet tallettanut sijoituspääomaa tilillesi, olet valmis ostamaan Teslan osaketta. Osakkeen ostaminen tapahtuu eToron kaupankäyntialustalla, joko itse etsimällä Tesla koko osaketarjonnasta tai voit käyttää hakutyökalua ja syöttää joko nimen Tesla tai lyhenteen TSLA löytääksesi osakkeen.

Klikkaa Teslan osaketta, jonka jälkeen eteesi aukeaa kaupankäynti ikkuna. Tässä ikkunassa voit päättää, kuinka monta osaketta haluat ostaa ja millä hinnalla tai vaihtoisesti kuinka suuren määrän rahaa haluat laittaa Teslaan nykyisellä markkinahinnalla.

Kun olet ostanut osakkeen, se siirtyy automaattisesti sijoitusportfolioosi, josta voit tarkastella sen tuottoa. Samasta paikasta voit myös myydä osakkeet pois.

Ole varovainen, kun ostat osaketta. Saatat nimittäin vahingossa ostaa CFD-sopimuksen, mikäli olet huolimaton.

Tesla tämän artikkelin kirjoittamishetkellä noussut viimeisen yhden vuoden aikaikkunassa peräti 84 prosenttia. Osake on alhaisimmillaan ollut 379,11 dollaria ja maksimissaan 900,40 dollaria vain viimeisen 52 viikon aikana. Joten kyse on erittäin kovanluokan teknologiaosakkeesta.

Yrityksellä on siitä huolimatta edessään entistäkin vahvemmat kasvun mahdollisuudet, mutta analyytikkojen mukaan saatamme nähdä vielä muutamia korjausliikkeitä. Nokian, Applen ja Microsoftin tavoin myös Teslaan osakkeiden kohdalla osta ja unohda taktiikka on toiminut varsin hyvin.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.