Plus500 logo
Asiantuntijan arvio 9.4
Käyttäjien arvio
5/5

Plus500 kokemuksia - minkälainen sijoitusalusta on kyseessä?

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Plus500 yleiskatsaus

Plus500 on Lontoon pörssiin listautunut CFD-välittäjä, joka perustettiin jo vuonna 2008 Israelissa. Yrityksen toimintaa sääntelevät useat eri finanssialan tahot, mukaan lukien kaikkein luotettavimpina ja turvallisimpina pidettyjä toimielimiä, kuten FCA ja ASIC.

Plus500 pidetään yhtenä tunnetuimmista CFD-välittäjistä, sillä yritys on poikkeuksellisesti listautunut pörssiin. Se tarkoittaa, että yrityksen on vuosittain laadittava tarkat kirjanpidot ja toimitettava ne arvovaltaisille toimielimille.

Ennen kuin jatkamme syvemmälle artikkeliin, on hyvä suorittaa finanssialan edellyttämät pakolliset muistutukset:

CFD-tuotteet ovat monimutkaisia rahoitusinstrumentteja, joiden kanssa pääoman voi menettää nopeasti vivutuksen takia. Keskimäärin 72% hinnanerosopimuksista menettää rahaa käymällä kauppaa tämän välittäjän avulla. Ennen palvelun käyttämistä sinun tulee varmistaa, että ymmärrät miten CFD-tuotteet toimivat ja onko sinulla taloudellisesti varaa ottaa siihen liittyviä riskejä.

Päiväkauppaan tämä sijoitusalusta ei sovellu, mikäli strategiaasi kuuluu scalppaaminen. Jos toimeksiannot avataan tai suljetaan kahden minuutin sisällä, on sinulla riski menettää käyttöoikeus tiliisi. Jos haluat treidata alle 2 minuutin aikaikkunaan, valitse toinen välittäjä.

Onko Plus500 luotettava?

Luotettavien ja turvallisten kaupankäyntialustojen perusedellytys on se, että niiden toimintaa valvotaan. Se toteutuu vahvasti Plus500 kohdalla, sillä sen toimintaa valvovat useat eri toimielimet ympäri maan.

Näitä toimielimiä ovat:

 • Cyprus Securities and Exchange Comission (CySEC)
 • UK’s Financial Conduct Authority (FCA)
 • The Australian Securities and Investments Comission (ASIC)
 • The Financial Markets Authority of New Zealand (FMA)
 • The Financial Sector Conduct Authority of South Africa (FSCA)
 • The Monetary Authority of Singapore (MAS)
 • The Israel securities Authority (ISA)
 • The Seychelles Financial Services Authority (FSA)

Plus500CY Ltd on Kyproksen arvopaperi- ja pörssivalvonnan (toimilupanumero 250/14) valtuuttama ja valvoma.

Jos käyt kauppaa isommalla pääomalla kannattaa varmistaa, miten sinua suojellaan mikäli jokin palvelun käytössä menee pieleen sekä välittäjän taustat, historia mukaan lukien.

Vaikka Plus500 on listautunut Lontoon pörssiin ja se on perustettu Israelissa, sillä on toimipaikkoja Iso-Britanniassa, Kyproksella ja Australiassa. ”Sijoittajan suoja” määräytyy asuinpaikkasi mukaan, joka on suomalaisille sijoittajille noin 100 000 euroa.

Kehittyneet riskienhallintatyökalut

Yrityksellä on siis käytössä Kyproksen arvopaperi- ja pörssikomitean asiakassäännösten mukainen sijoittajan korvausrahasto, josta maksetaan korvauksia, mikäli yritys ajautuisi konkurssiin, suljettaisiin tai jotain muuta odottamatonta tapahtuisi.

Plus500 tekee luotettavan myös sen asiakasmäärä, nimittäin vuonna 2020 yrityksellä oli yli 430 000 asiakasta ympäri maailman.

Et voi hävitä enempää kuin sijoitat

Plus500 on käytössään kehittyneet riskienhallintatyökalut. Joka tekee kaupankäyntialustasta luotettavan.

Plus500 palvelun historia

Plus500 on alun perin perustettu vuonna 2008 Israelissa. Annamme painoarvoa luotettavuuden ja turvallisuuden suhteen, kun yritys on toiminut alalla pitkään ja selvinnyt ongelmitta finanssialaa ravisuttaneista kriiseistä.

Plus500 on listattu Lontoon pörssiin, joka on sijoittajille jo vihreä merkki palvelun luotettavuudesta. Kaikki yrityksen toimintaan liittyvä on läpinäkyvää, sillä vuosittain pörssiin listautuneen yrityksen on pakko julkaista tiedot varoista.

Palvelun uskottavuudesta kertoo vielä yrityksen toiminnassa mukana olevat sijoittajat.

Alusta asti Plus500 on pyrkinyt erottumaan kilpailijoista tekemällä asiat omalla tavallaan. He ovat onnistuneet luomaan vahvan perustan, joka antaa hyvä mahdollisuudet kasvulle.

Käyttäjät pystyvät selkeästi huomaamaan, miten paljon Plus500 on panostanut teknologiseen etulyöntiasemaansa ja jatkuvaan innovointiin. Plus500 tarjoamia sijoitustyökaluja pystyy käyttämään helposti sijoitussovellusten avulla eri mobiililaitteissa.

Mihin Plus500 alustalla voi sijoittaa?

Tässä kohtaa on hyvä huomioida, että Plus500 on pääsääntöisesti CFD-välittäjä. Tämä tarkoittaa, että kaikki palvelussa mukana olevat sijoitustuotteet ovat johdannaisia, eivätkä suoria sijoituksia pörssiin.

Muihin sijoitusalustoihin verrattuna, Plus500 on selkeästi erikoistunut nimenomaan johdannaisten tarjoamiseen ja se näkyy kattavassa yli 1900 tuotteen valikoimassa.

Valikoimaan kuuluvat osake johdannaiset, indeksi johdannaiset ja valuuttakauppa (Forex).

Kaikkiin tuotteisiin on saatavilla vipua. Indekseihin on saatavilla 20:1 vipu, osakkeisiin 5:1 ja valuuttakauppaan 30:1.

Eli lyhyesti: voit sijoittaa mihin tahansa raaka-aineisiin, osakkeisiin, indekseihin tai valuuttoihin epäsuorasti. Sillä kaikkia näitä tuotteita edustavat palvelussa mukana olevat vivutetut johdannaiset.

Ennen palvelun käyttöä varmista, että ymmärrät mitä johdannaiset tarkoittavat.

Aikaisemmin oli puhe siitä, miten Plus500 toimii alansa pioneerina ja edelläkävijänä. Plus500 oli yksi ensimmäisistä palveluista, joka lanseerasi Bitcoin-CFD:n eli kryptovaluutoista johdetun viputuotteen.

Palvelun kautta on suomalaiset voivat sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-tuotteiden muodossa, kuten Ethereum tai Bitcoin, ainakin toistaiseksi. Nimittäin vuoden 2021 alussa, FCA kielsi kryptoihin liittyvät johdannaiset Iso-Britanniassa.

Plus500 kustannukset - mitä kaupankäynti maksaa?

Plus500 kaupankäynninpalkkiot ovat hinnaltaan keskiarvoa. Kaupankäynnistä ei peritä palkkioita, vaan kaikki palkkiot on sisällytetty ”spreadeihin” eli osto- ja myyntihinnan erotukseen.

Tämä saattaa etenkin aloitteleville sijoittajille kuulostaa heprealta, mutta loppujen lopuksi muutaman kaupan jälkeen on hyvin selvää mitä kaupankäynti maksaa.

Talletuksen ja rahansiirrot ulos palvelusta ovat maksuttomia, mutta ennen kuin pystyt tekemään ensimmäisen sijoituksen, valuutta on muutettava Yhdysvaltain dollareiksi, joka maksaa 0,7%.

Aktiivisille sijoittajille Plus500 ei ole paras vaihtoehto, sillä spreadeista koituvat kustannukset saattavat nopeasti nousta, kun kauppoja tehdään useampia. Päivänpäätteeksi kulut voivat olla merkittäviä, mikäli kyse on useista pienistä kaupoista.

Muuta huomioitavaa

Palvelussa peritään ”yö maksu” yli yön auki olevista positiosta sekä toimettomuusmaksu (10 USD), mikäli et kirjaudu palveluun vähintään kolmeen kuukauteen.

Lisäksi, jos käytät stop loss toimintoa, sinulta voidaan periä suurempaa spreadia. Plus500 hinnasto kertoo tarkemmat tiedot ja kulujen määräytymisen näissä epäsuorissa palkkioissa.

Plus500 WebTrader ja muut työkalut

Plus500 on saanut erityistä kiitosta sijoittajilta monipuolisesta työkalu valikoimastaan. Nimittäin hiljattain tapahtuneen uudistuksen myötä asiakkaat voivat nyt käyttää yhdeksää graafia samanaikaisesti WebTradeissa.

Lisäksi saatavilla on perinteiset graafeihin liittyvät työkalut ja indikaattorit, joita CFD-kaupankäynnissä yleensä tarvitaan. Yhä useampi sijoittaja, kuitenkin tekee kauppoja nykyään mobiilissa, entä sitten Plus500 mobiilisovellus?

Plus500 mobiilisovellus

Plus500 sijoitussovellus, jonka voi ladata IOS, Anroid ja Windows järjestelmään on hyvin samanlainen, kuin alkuperäinen WebTrader. Mobiiliversiossa on kuitenkin panostettu huomattavasti käytettävyyteen ja se näkyy palvelun toiminnoissa.

Tuotteita ja graafeja on helppo selata, sovelluksessa on helppo navigoida ja asettaa toimeksiantoja. Sovellus ei vaikuta lagaavaan, vaan toimii erittäin pehmeästi huonommallakin yhteydellä ja laitteella.

Miten luon tili Plus500 alustalle?

Plus500 kaupankäyntialusta on hyvin samanlainen, kuin muillakin etävälittäjillä. Rekisteröityminen palveluun on mutkatonta ja parhaimmillaan tili on käytössä jo saman päivän aikana.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tilin avaaminen tapahtuu neljässä vaiheessa.

 1. Siirry ensin Plus500.com/fi verkkosivustolle.
 2. Rekisteröidy käyttäjäksi ja vahvista tilisi.
 3. Talleta rahaa tilillesi. 
 4. Selaa sijoitustuotteiden tarjontaa, löydä sopiva, valitse määrä ja osta.

Talletuksen näkymisessä tilillä voi kestää jopa kolme vuorokautta, mikäli valitset tilisiirron maksutavaksi. Me suosittelemme käyttämään Skrilliä tai Paypalia, mikäli haluat siirtää rahat reaaliajassa siten, että ne ovat heti käytössäsi.

Muista, että kaikki Plus500 palvelussa mukana olevat sijoitustuotteet ovat vipuvaikutuksellisia, eli sinulla on kohonnut riski menettää rahaa.

Vaikka palvelu mainostakin, että kauppojen yhteydessä ei synny kuluja, todellisuudessa Plus500 ansaitsee palkkion osto- ja myyntihinnan välisestä erotuksesta.

Asiakaspalvelu auttaa myös Suomeksi

Plus500 on asiakaspalvelun näkökulmasta yksi parhaista alustoista, sillä vastauksen ongelmiin saa usein minuuteissa ja vielä Suomen kielellä. Kaikki kaupankäyntialustat ei tarjoa asikastukea näin pieneen maahan, joten siitä ehdottomasti iso plussa.

Onko Plus500 avulla mahdollista ansaita rahaa?

Kaikessa sijoittamiseen liittyvässä on mahdollista tehdä rahaa ja jopa nopeastikin. Etenkin, kun on kyse CFD, eli johdannaisvälittäjistä jonka kaikki sijoitustuotteet koostuvat pääsäntöisesti reippaasti vivutetuista tuotteista.

Eli potentiaali ansaita suurempia summia pienellä pääomalla on todellinen, mutta myös riski menettää koko pääoma on korkeampi, kuin tavallisilla sijoituskohteilla.

Aluksi kannattakin harjoitella sijoittamista ilmaisen demo-tilin avulla.

Plus500 demo-tili

Plus500 on käytössään hieno demo alusta, joka on täysin identtinen oikean WebTraderin kanssa. Demo-alustalla pystyy helposti harjoittelemaan kaupankäynti ”leikkirahalla” niin kauan kuin haluaa, jonka jälkeen vasta voi siirtyä käymään kauppaa oikealla rahalla.

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä on hieman huijausta, että kaikki kaupat sulkeutuvat heti, kun asetat toimeksiannon. Normaalisti toimeksiannon läpimenossa saattaa kestää, mikäli instrumentin hinta muuttuu jatkuvasti.

Demo-tili toimii siis hyvänä harjoitusalustana paperi treidaukselle ja samalla pystyt tutustumaan palvelun toiminnallisuuksiin etukäteen, ennen sitoutumista.

Sijoituskohteet

Osakkeet (CFD)
ETF:ät (CFD)
Hyödykkeet (CFD)
Valuutat (CFD)
Kryptovaluutat (CFD)
CFD-tuotteet
Indeksit (CFD)

Lisätietoa

Min. talletus100 €
ETF:ät
Vivutus
Copy trading
Työkalut ja graafit
Demo-tili
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.