Lehto Osakkeet (LEHTO) 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 23 Tammikuu 2023

Lehto (Lehto Group) on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka toiminnassaan keskittyy rakentamisen tuottavuuden parantamiseen luodakseen asiakkailleen sekä omistajilleen lisäarvoa. Yritys on noteerattu Helsingin pörssissä vuodesta 2016 lähtien ja sillä on kaks palvelualuetta: toimitilat ja asunnot.

Lehto pyrkii toiminnallaan tekemään rakentamisesta kohtuuhintaisempaa, laadukkaampaa, nopeampaa ja ekologisempaa. Yhtiön osakkeisiin on myös mahdollista sijoittaa ja se on pyrkinyt jakamaan vuosittain 30–50 % nettotuloksestaan huomioiden liiketoiminnan kasvun vaatimat panostukset. Osakesijoittamisen aloittaminen on nykypäivänä helppoa joko oman pankin tai digitaalisten sijoitusalustojen avulla.

Tässä oppaassa käsittelemme Lehdon historiaa, annamme suosituksen hyvästä sijoitusalustasta ja kerromme miten voit ostaa kyseisen yhtiön osakkeita.

Osta Lehto osake välityspalkkiovapaasti

Kuka tahansa voi aloittaa osakesijoittamisen pienemmälläkin budjetilla. Se on myös oiva tapa laittaa omat säästöt kasvamaan. Osakesijoittaminen voi olla järkevää aloittaa ostamalla suomalaisten tunnetuimpien yrityksien osakkeita. Esimerkiksi voit aloittaa sijoittamalla Lehto Group osakkeeseen. Osakesijoittamista voi lähteä toteuttamaan joko perinteisten pankkien kautta tai netissä toimivien sijoitusalustojen avulla. Kuitenkin oma pankkisi voi veloittaa ylimääräisiä kaupankäyntikuluja, kun taas digitaaliset alustat tarjoavat tyypillisesti välityspalkkiovapaata osakesijoittamista.

Välityspalkkiovapaan kaupankäynnin lisäksi digitaalisissa alustoissa on laaja valikoima erilaisia sijoitustuotteita sekä muita oheispalveluita. Näitä ominaisuuksia on turha odottaa perinteisiltä pankeilta. Valitessasi oikeaa sijoitusalustaa, kannattaa se valita alhaisten kustannuksien ja laajan valikoiman perusteella.

Lehto tunnetaan suomalaisena rakennusyrityksenä, joka käyttää suunnittelussaan uutta 3D-teknologiaa. Kyseisen yrityksen osakkeita ostaa erityisesti rakennusalasta kiinnostuneet sijoittajat, jotka uskovat vahvasti rakennusalan uudistumiseen ja nousuun myös koronapandemian jälkeen.

Ostaessasi Lehto osaketta, valitse välittäjä, joka ei peri jokaisesta ostamastasi osakkeesta ylimääräistä välityspalkkiota. Esimerkiksi digitaalinen ja kansainvälinen alusta eToro tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa välityspalkkiovapaasti laajalla valikoimalla monenlaisia sijoitustuotteita. Turvallisen kaupankäynnin lisäksi eTorossa pääset käsiksi sijoittajayhteisöön, josta pääset näkemään muiden sijoittajien vinkkejä ja mielipiteitä.

Sijoitusalustan saa halutessaan täysin suomenkieliseksi, jotta vaikeiden sijoitustermien ymmärtäminen olisi helpompaa. eTorossa on ulkomaisten osakkeiden lisäksi myös useita suomalaisten yrityksien osakkeita.

Valitettavasti tässä kohtaa joudumme toteamaan, että eToro ei ole vielä lisännyt valikoimaansa Lehto osaketta. Tästä huolimatta suosittelemme rekisteröitymään palveluun ja kysymään mahdollisuuksia kyseisen osakkeen listaamiseen. Tämän lisäksi voit tutustua muihin vastaaviin vaihtoehtoihin ja odotellessasi ostamaan niiden osakkeita.

Seuraavassa osiossa näet listaamamme potentiaaliset osakevaihtoehdot Lehto osakkeelle.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Potentiaaliset osakevaihtoehdot Lehto osakkeelle

Aikaisemmassa osiossa jo totesimmekin, ettei Lehto osaketta ole vielä listattu eToron valikoimaan. Vaikka tässä kohtaa varmasti mielesi on vallannut turhautuminen ja vaihtoehto lopettaa koko osakesijoittaminen, ei se kuitenkaan ole suotavaa. Sen sijaan suosittelemme tutustumaan seuraavaksi listaamiimme potentiaalisiin osakevaihtoehtoihin Lehdon osakkeelle.

Näiden vastaavien yhtiöiden osakkeiden ostaminen onnistuu kätevästi ja välityspalkkiovapaasti eToron sijoitusalustan avulla:

 • Kone (KNEBV) – Kone tunnetaan Suomessa yhtenä vahvimmista ja menestyneimmistä yrityksistä. Se valmistaa hissejä, liukuportaita ja -ovia sekä tarjoaa palveluita niiden kunnossapitoon ja nykyaikaistamiseen.
 • Fortum (FORTUM) – Suomalainen energiakonserni, joka on liikevaihdoltaan Suomen suurin yritys. Sen toimialana on energia ja se omistaakin useita voimalaitoksia ympäri maailmaa.
 • SSAB (SSABBH) – Ruotsalainen teollisuuskonserni, joka tunnetaan Pohjoismaiden suurimpana raakateräksen tuottajana.

Vaihe 1. valitse osakesijoittamiseen välityspalkkiovapaa ja luotettava alusta

Jos haluat ostaa Lehto osakkeen sijaan joidenkin edellä mainitsemiemme yrityksien osakkeita, valitse luotettava välittäjä. Edullisin ja järkevin vaihtoehto on valita digitaalinen sijoitusalusta eToro, jota jo aikaisemmassa osiossa suosittelimme.

eToro on yksi suosituimmista verkossa toimivista alustoista, joka tunnetaan myös globaalisti. Alusta tarjoaa useimpia sijoitustuotteita välityspalkkiovapaasti, kun taas monet muut vastaavat palvelut voivat veloittaa jokaisesta osakkeesta ylimääräisen palkkion.

Vaihe 2. luo eToro-tili ja talleta varoja

Ennen osakkeiden ostamista sinun tulee rekisteröityä palveluun. Pääset rekisteröitymiseen eToron sivustolta kohdasta ”Liity heti”. Eteesi avautuu lomake, johon sinun tulee täyttää kaikki vaaditut kohdat omilla tiedoillasi. Rekisteröitymisen voi myös suorittaa Gmail tai Facebook tilin avulla.

Kun olet rekisteröitynyt palveluun haluamallasi tavalla, siirry vahvistamaan käyttäjätilisi, jotta eToro pystyy varmistamaan turvallisen kaupankäynnin. Tilin todentaminen vaatii käyttäjältä kopiota valtion myöntämästä henkilötodistuksesta, todisteen osoitteesta esimerkiksi jonkun laskun muodossa sekä puhelinnumeron. Kun olet lähettänyt palveluun kaikki vaaditut dokumentit, eToro tarkistaa ne puolestasi ja ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun tarkistus on suoritettu sekä tilisi on vahvistettu.

Kun olet rekisteröitynyt palveluun ja tilisi on todennettu onnistuneesti, voit siirtyä tallettamaan rahaa eToro-tilillesi. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa, sillä sitä edellytetään ennen osakkeiden ostamista. Jos et halua aloittaa osakesijoittamista oikealla rahalla, voit myös testata eToron demokäyttäjää, joka mahdollistaa osakkeiden ostamisen ja ominaisuuksiin tutustumisen leikkirahalla.

Osakesijoittamiseen ja ominaisuuksiin tutustumisen jälkeen, siirry tallettamaan tilillesi rahaa sivustolta löytyvästä ”Talleta varoja” kohdasta. Eteesi avautuu lomake, johon sinun tulee täyttää kauppasumma, jolla ostat yhtiön osakkeita sekä maksuväline. eToron minimitalletussumma on 50 euroa ja rahasiirrot voi tehdä PayPalilla, luottokortilla tai tilisiirtona. Kun olet lähettänyt lomakkeen eteenpäin, rahat siirtyvät automaattisesti eToro-tilillesi.

Lehto osinko – maksaako suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni riittävästi osinkoa?

Lehdon tavoitteena on pyrkiä vakaaseen osingonjakoon vuosittain 30–50 % nettotuloksesta, jossa otetaan huomioon liiketoiminnan kasvun vaatimat panostukset. Näiden taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen riippuu monista riskeistä ja epävarmuuksista. Tässäkään asiassa ei voida olla varmoja siitä, että kykeneekö yhtiö noudattamaan osinkopolitiikkaa suunnitellusti.

Koronapandemia kuritti kovalla kädellä varsinkin rakennusalanyrityksiä. Kuitenkin Lehdolla on vahva osaaminen ja se käyttää uutta teknologiaa suunnittelussaan. Koronakriisistä huolimatta lähivuosina rakennusalan uskotaan nousevan ja Lehdon kaltaisten innovatiivisten yhtiöiden uskotaan olevan vahvoilla.

Seuraavaksi näet Lehto osinkohistorian vuodesta 2017 lähtien:

 • 2017: 0,22 €
 • 2018: 0,34 €
 • 2019: 0,24 €
 • 2020:
 • 2021:

Lehto historia kiteytettynä

Lehto Group on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka nykypäivänä haluaa rakentaa asiakkailleen parempaa huomista, kodikkuutta ja menestystä edelläkävijän keinoin. Yritys hyödyntää rakentamisessa vahvaa suunnittelunjohtamista, vakiointia, teollista valmistusta ja digitaalisuutta. Lehdon arvoihin kuuluu tehokkuus, rohkeus, vastuullisuus, asiakaskeskeisyys ja yhteisöllisyys.

Tässä osiossa kerromme lyhykäisesti Lehdon historiasta, ja siitä miten tämä suomalainen rakennusalanyritys on päässyt tähän pisteeseen.

2008–2010

Vuonna 2008 Lehto Groupia edeltävä Päätoimija-konserni perustettiin. Samana vuonna Päätoimija osti Rakennusliike Lehto Oy:n. Myös Takuuelementti Oy perustettiin vuonna 2009 Humppilaan valmistamaan kattoelementtejä. Vuonan 2010 Päätoimija osti Rakennuskartion tytäryhtiöineen.

2011–2013

Päätoimija hankki Rakennusliike Koivukoski Oy:n osake-enemmistön vuonna 2011. Samana vuonna Päätoimija perusti suurimman konttorinsa Vantaalle. Päätoimija perusti OptimiKodit Oy:n toteuttamaan aluerakentamista vuonna 2012. 2013 Merijärvelle perustettiin taloustekniikkamoduuleihin keskittyvä tuotantolaitos.

2014–2015

Keväällä 2013 valmistui Vantaan Hakunilaan ensimmäinen patentoitua rakentamisen innovaatiota hyödyntävä asuintalo.

2016

Helmikuussa 2016 Päätoimija päätti uudistaa brändinsä Lehto Groupiksi. Vuonna 2016 Lehto toteutti listautumisannin. Samaisen vuoden huhtikuussa yhtiön osakkeen kaupankäynti Nasdaq Helsinki Oy:n pre-listalla aloitettiin. Oulaisissa käynnistettiin uusi moduulitehdas. Vuoden aikana henkilöstöä rekrytointiin yhteensä noin 300 henkilön verran. Neljällä palvelualueella yhtiön liikevaihto kasvoi 361,8 miljoonaan euroon.

2017

Lehto päätti ostaa Iissä toimineen Fasadi Oy:n ja samaisen vuoden elokuussa se laajensi toimintaansa Ruotsiin. Lehdon Tekniikkastudiolle myönnettiin VTT:n toimesta (moduuli) sertifikaatti.

2018

Lehto aloitti Seinäjoen Ideaparkin rakentamisen kesäkuussa 2018. Kyseisen urakkasopimuksen arvon katsottiin olevan 65 miljoonaa euroa. Samaisena vuonna Lehto rakensi 10 000 neliömetrin toimistotalokiinteistön Aviapolikseen Vantaalle.

2019

Puutalo-konsepti lanseerattiin Lehdon toimesta. Samana vuonna yhtiö myi 542 asunnon portfolion DWS:lle. Vuonna 2019 Lehto sai kunniamaininnan tietomallikäytänteiden kehittämisestä Tekla BIM Awards kilpailuissa. 2019 marraskuussa valmistui Lehdon rakentama Ideapark Seinäjoelle.

Kannattaako Lehto osakkeiden ostaminen?

Lehdon strategisiin kulmakiviin kuuluu suunnittelun johtaminen, toistuvat ratkaisut, modulaarisuus, teollinen valmistus sekä digitaalisuus. Yhtiö on jakanut toimintansa kahteen palvelualueeseen, jotka ovat toimitilat ja asunnot. Sen asiakaslupauksiin kuuluu yksi sopimus, kiinteä hinta, sovittu muuttopäivä, sovittu laatu ja sisältö. Vuonna 2020 Lehto Groupin liikevaihto oli 544,7 miljoonaa euroa eli -0,5 % liikevaihdosta. Vuoden 2020 tilikauden päättyessä konsernin palveluksessa oli 1034 henkilöä.

Yhtiön strategiakaudelle 2021–2023 erityisinä painopistealueina ovat: suunnittelut ja tuotteistaminen, tehdasvalmistus ja tuottava työmaa, kestävä rakentaminen, aktiivinen myynti, konseptoidut tuotteet ja palvelut, digitaalisuuden hyödyntäminen, asiakaskokemuksien kehittäminen sekä ammattitaidon ja positiivisen työilmapiirin kehittäminen.

Lehto tunnetaan innovatiivisena ja nuorena yrityksenä, jolla on tulevaisuudessa kova nälkä kasvaa. Tällaiset yritykset tuovat sijoittajille omat riskinsä ja usein ne ovat myös erinomaisia tuottokohteita pidemmällä aikavälillä. Kyseisen yrityksen etuihin kuuluu esimerkiksi sen erinomainen markkinoihin sopeutuva tarjonta tuotteissa ja palveluissa sekä kyky hyödyntää modernia teknologiaa.

Yhtiön liiketoimintamallin sanotaan olevan kustannustehokas, mutta tässä kannattaa huomioida vuoden 2020 tuomat omat haasteet rakennusalalle. Koronakeväänä rakennusaloilla koettiin hurja romahdus eikä sen jälkeen Lehto Group ole saanut kurssiaan nousuun. Tämäkin ongelma voidaan kääntää positiiviseksi, sillä yhtiön osake on nyt halpa. Kuitenkin pandemian jälkeen rakennusalan odotetaan palaavan takaisin normaaliin.

Lehto osake hyödyt:

 • Koronakriisistä huolimatta Lehto on onnistunut vahvistamaan toimintojaan
 • Pandemian jälkeen rakennusalan uskotaan vahvasti nousevan takaisin normaalille tasolle
 • Yhtiön povataan olevan suuri nimi erilaisilla ja moderneilla lähestymistavoillaan
 • Osakkeen hinta on tällä hetkellä todella alhainen

Lehto osake haitat:

 • Monet sijoittajat ja analyytikot eivät tällä hetkellä pidä yhtiötä potentiaalisena sijoituskohteena
eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.