Parhaat ETF-välittäjät 2023 (Halvin)

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Osakevälittäjien kilpailu on kasvanut viimeisten vuosien aikana entisestään. Markkinoille lanseerataan jatkuvasti uusia välittäjiä ja samalla vanhat poistuvat niiden tieltä. Osake- ja rahastosijoittaminen on kasvattanut suosiotaan ja siitä on tullut trendi. Varsinkin koronan tuoman taloudellisen ahdingon myötä yhä useammat suomalaiset kiinnittivät huomionsa omaan taloudelliseen tilanteeseen ja sen parantamiseen muilla kuin säästöillä.

Osakesijoittamisella pääsee alkuun ja se on loistava vaihtoehto, mutta on olemassa myös toinen tapa sijoittaa nimittäin ETF:t  eli pörssinoteeratut rahastot. Pörssinoteerattuihin rahastoihon voi sijoittaa samalla tavalla kuin osakkeisiinkin.

ETF rahastot ovat tämän hetken yksi suosituimmista tavoista sijoittaa eikä se ole mikään ihme sillä ne ovat hyvin yksinkertaisia, läpinäkyviä ja tuottavia sijoituskohteita. Mutta miten ja missä voin sijoittaa ETF:iin?

Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi tätä ja monta muuta tärkeää kysymystä sekä kerromme eri kaupankäyntialustoista, jotta löydät niistä itsellesi parhaimman ja halvimman ETF välittäjän.

Googlettamalla netistä voi löytää useita vaihtoehtoja, mutta suurin osa niistä on aika tuntemattomia palveluita. Kokemuksiemme pohjalta voimme suositella eToron kaupankäyntialustaa, joka on suunniteltu sijoittajan näkökulmasta. eToron ei veloita ylimääräisiä välityspalkkioita ja se sisältää monia tärkeitä ominaisuuksia sijoittamisen tueksi. Käymme myöhemmässä osiossa vielä läpi tarkemmin miksi eToro on paras osakevälittäjä ja mitä se tarjoaa.

Parhaimmat sovellukset ETF-sijoittamiseen

ETF-rahastoihin sijoittaminen voi olla mielekästä puuhaa, mutta sen aloittaminen voi tuntua hankalalta, kun ei tiedä mikä sovellus olisi paras. Seuraavaksi listaamme muutamia parhaita vaihtoehtoja ja niiden ominaisuuksia.

 • eToro – Osakekaupoissa 0 % välityspalkkio. Tilin avaaminen maksutonta ja minimitalletus 50 euroa. Tallettaminen onnistuu maksukortilla, PayPalilla tai pankkisiirrolla.
 • Plus500 – Sijoitusalusta CFD-kaupankäyntiin, kehittyneet tekniset analysointityökalut, ympärivuorokautinen tuki ja 0 % provisio. 72 prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.
eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Mikä on halvin ETF välittäjä 2023?

Halusimme selvittää mikä on halvin ETF välittäjä vuonna 2023 ja tekemämme tutkimuksen perusteella se on selvästi eToro. eToron valikoima on markkinoiden laajin ja se tarjoaa useita erilaisia sijoituskohteita osakkeista CFD:hin mukaan lukien ETF: ät. eToron ansiosta kaupankäynnistä on tehty helppoa ja monipuolista. Voit osakkeiden ostamisen ja myymisen lisäksi myös käydä CFD-kauppaa ja shortata.

Monesti netin tarjoamat kaupankäyntialustat voivat olla todella tiivistettyjä ja tärkeimmät elementit sekä ominaisuudet on jätetty pois.

eToro erottuu suppeiden sivustojen joukosta tarjoamalla sinulle mahdollisuuden käydä ETF-kauppaa sekä Suomessa, että kansainvälisillä markkinoilla. Palvelun ansiosta vaihtoehtoja riittää loputtomasti ja tämä on yksi isoimmista ominaisuuksista, jonka takia eToro on halvin ja paras välittäjä.

Näin valitset parhaimman kaupankäyntialustan rahastoille

Kun aloitat osakesijoittamisen, muista valita kauppapaikka tarpeittesi mukaisesti. Useat pankit tarjoavat myös sijoitusmahdollisuuksia, mutta usein niistä veloitetaan ylimääräisiä kustannuksia eivätkä ne välttämättä tarjoa yhtä hyviä ominaisuuksia mitä esimerkiksi eToro. eToro on listattu yhdeksi isoimmaksi ja suosituimmaksi kaupankäyntialustaksi. Sijoittajat käyttävät eToron alustaa niin osake- kuin CFD-kauppoihin.

Etoro lanseerattiin markkinoille vuonna 2007 ja jo alusta alkaen sen tarkoitus oli tarjota halvinta tapaa sijoittaa ETF:ään ilman ylimääräisiä palkkioita. Palvelun käyttäminen ja tietojen luovuttaminen on täysin turvallista, sillä ne suojataan SSL-salauksella.

 eToro tarjoaa myös yhteisön, josta voi saada ja jonne voi jakaa sijoitusvinkkejä. Yhteisö on hyvä tuki vasta alkaneelle sijoittajalle, sieltä saa uniikkeja vinkkejä jopa kokeneemmiltakin sijoittajilta.

eToron sivusto on todella helppokäyttöinen ja halutessaan sen voi vaihtaa suomenkieliseksi, jotta sijoittamisen termit ovat helpompi ymmärtää.

Miten voin luoda eTorolle tilin ja tallettaa rahaa?

Aloittaaksesi sijoittamisen ETF:iin, tulee sinun luoda eToron palveluun käyttäjätili. Prosessi on yksinkertainen ja nopea. Pääset luomaan tilin eToron sivustolta löytyvästä liity nyt kohdasta. Sinut ohjataan täyttämään lomake, johon täytät haluamasi käyttäjätunnuksen, sähköpostisi ja salasanan.

Vaihtoehtoisesti voit myös rekisteröityä Facebook tilisi kautta, joka voi nopeuttaa prosessia entisestään. eToro haluaa varmistua henkilöllisyydestäsi, joka takaa varman ja turvan tavan käydä kauppaa.

Kun olet luonut tilin ja todentanut sen, olet valmis siirtymään rahantalletukseen. Rahan talletus on pakollinen vaihe ennen kuin pääset käymään kauppaa ETF:llä. eToron minimitalletussumma on tällä hetkellä 50 euroa, voit tehdä siirron yleisimmillä maksukorteilla, PayPalilla tai tilisiirrolla.

Kirjautumisen jälkeen näet kohdan Talleta varoja, klikkaa sitä ja saat näkyviin lomakkeen. Valitse haluamasi maksuväline ja kirjaa siirrettävä rahasumma. Tämän jälkeen klikkaa lähetä- painiketta, jolloin rahat siirretään tililtäsi eToron tilille. Tässä kohtaa olet tehnyt kaikki tarvittavat sekä tärkeät vaiheet ja voit siirtyä sijoittamaan ETF:iin.

Siirry ostamaan ETF-rahastoja

Kirjaudu tilillesi eToron palvelussa ja laita hakukenttään tarvitsemasi ETF. Otimme tähän konkreettisen esimerkin, jossa käytämme ARK Innovation (ARKK) ETF:ää. Klikkaamalla kyseistä ETF:ää, saat auki kyseisen indeksin sijoitussivun. Sivustolle on listattu hyödyllisiä julkaisuja indeksistä ja ETF: ästä, erilaisia tilastoja sekä sijoittajien kommentteja ja mielipiteitä.

Samaiselta sivustolta pääset käymään kauppaa, klikkaamalla käy kauppaa kohtaa, jonka jälkeen sinun tulee täyttää kaupankäyntiä koskeva lomake. Kirjaa lomakkeeseen rahasumma, jolla haluat tehdä oston. Jos teet ostoksesi markkinoiden ollessa kiinni, painikkeeseen ilmestyy teksti aseta järjestys, klikkaa sitä ja eToro aloittaa kaupankäynnin puolestasi markkinoiden avauduttua.

Etoro on markkinoiden halvin ETF-välittäjä

Erilaisten testauksien ja kokeilujen jälkeen olemme todenneet eToron olevan markkinoiden paras ja halvin ETF välittäjä. Se tarjoaa kaupankäyntiä ilman välityspalkkiota ja nettisivut on mahdollista saada jopa suomenkielisinä.

Sijoitusalusta on itsessään jo todella käyttäjäystävällinen, helppo ja nopea. Sivustolle on listattu kattavasti kaikki aiheesta kysytyt kysymykset, josta voit tarkistaa omaasi vastaukset. Sivuston ulkoasu tarjoaa helpon navigoinnin, joten kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen jo tänään.

Sille on syynsä, että eToro on listattu yhdeksi maailman suosituimmaksi netissä toimivaksi kapankäyntialustaksi. Palvelun tarjoamaa alustaa käytetään yli 140 eri maassa, joten sen toiminta on tehty mahdollisimman turvalliseksi missä tahansa.

Alustalla on pyritty panostamaan turvallisuuteen ja siihen, että asiakkaat voivat huoletta tallettaa omia varojaan palveluun. Turvallisuuden ja halvimpana ETF välittäjänä se tarjoaa laajan valikoiman sijoituskohteita osakkeisiin, hyödykkeisiin ja valuuttoihin.

Etoro plussat

 • Laaja valikoima erilaisia sijoituskohteita Suomessa, että ulkomailla
 • Mahdollisuus päästä käsiksi luentoihin, webinaareihin ja markkina-analyyseihin
 • Todella helppokäyttöinen alusta, joka mukautuu käyttäjäystävälliseksi
 • Muiden sijoittajien salkkujen kopioiminen
 • Vähimmäistalletus vain 50 euroa
 • Saat sijoitusvinkkejä ja muiden sijoittajien kokemuksia sekä mielipiteitä
 • 0 % välityspalkkio
 • Varasi on suojattu tietoturvaprotokollien avulla

Etoro miinukset

 • Asiakaspalvelu joskus hidasta
 • Tilin varannot dollareissa-valuuttavaihdosta voidaan periä pieni lisäkulu
 • Sijoittaminen ei ole koskaan varmaa tuloa, joten varaudu siihen, että voit menettää rahasi
 • Asiakaspalvelu vain englanninkielisenä
 • Joudut itse ilmoittamaan verot

Plus 500 kaupankäyntialusta CFD-tuotteille

Plus500 sivusto lukeutuu myös yhteen suosituimpiin kaupankäyntialustoihin, joka tunnetaan helppokäyttöisyydestä. Löydät sieltä laajan valikoiman erilaisia sijoituskohteita kryptovaluutoista, hyödykkeisiin, indekseihin ja ETF:iin. Sivusto on hyvin käyttäjäystävällinen ja se on mahdollista vaihtaa suomenkieliseksi. Plus500 haluaa tarjota käyttäjilleen nopean tavan tehdä sijoituksia, joten saat sen myös kännykkääsi sovellusmuodossa.

72 prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Plus500 tarjoaa provisiottoman kaupankäyntialustan ilman välityspalkkioita, maksain vain kaupan väliin jäävän spreadin hinnan. Kaupankäyntialusta veloittaa myös maksun sellaisilta tileiltä, jotka ovat olleet pidempään toimettomina tai kaupoista, jotka venyvät yön yli. Sijoittaminen on aina riskialtista ja se on huomioita myös Plus500 sivustolla.

Plus500 plussat

 • Kaupankäyntialusta perustuu CFD kauppoihin
 • Kaupankäyntiä ilman välityspalkkioita
 • Helppo ja yksinkertainen sivusto
 • Nopeat ja luotettavat toimeksiannot
 • Voit käydä kauppaa myös sovelluksen avulla
 • Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu
 • Asiakaspalvelu 16 eri kielellä

Plus500 miinukset

 • Palvelu ei ilmoita veroja puolestasi vaan joudut tekemään ne itse
 • Vähäiset analyysityökalut

Nordnet superrahastot ja ETF

Nordnet on hyvä ja luotettava valinta niin piensijoittajille kuin kokeneemmille konkareille. Voit avata osake- ja rahastosalkun Nordnettiin muutamassa minuutissa verkkopankkitunnuksien avulla. Palvelu on erikoistunut Pohjoismaisiin sijoituskohteisiin ja se onkin Tanskassa perustettu kaupankäyntialusta.

Pohjoismaiden osakkeiden lisäksi Nordnetillä on myös laaja valikoima kansainvälisiä sijoituskohteita. Sivusto on todella käyttäjäystävällinen, selkeä ja halutessaan sen saa suomenkielisenä.

Nordnet on erikoitunut CFD-kaupankäyntiin, mutta löydät sieltä myös ETF-sijoittamista, erilaisia rahastoja ja viputuotteita. Pystyt käymään kauppaa myös kännykälläsi lataamalla Nordnetin sovelluksen.

Kännykkäsovelluksen kautta voit tarkistaa nykyisiä sijoituksia helposti missä ja milloin tahansa. Päällisin puolin Nordnet voi kuulostaa hyvältä kaupankäyntialustalta, mutta muihin vastaaviin palveluihin verrattuna se on kallis. Palvelu perii välityspalkkioita sekä joudut myös maksamaan nostomaksuja.

Nordnet plussat

 • Useita erilaisia sijoituskohteita
 • Uutena asiakkaana saat erilaisia etuja
 • Digitaalinen sijoitusneuvonta
 • Maksuton mobiilisovellus
 • Suomenkielinen sivusto
 • CFD kaupankäyntialusta

Nordnet miinukset

 • Yksi markkinoiden kalleimmista kaupankäyntialustoista
 • Asiakaspalvelu välillä heikko
 • Palvelu ei ilmoita verojasi vaan sinun on tehtävä se itse

Voiko ETF:iä shortata?

Shorttaaminen eli lyhyeksi myymisellä tarkoitetaan tilannetta, jossa myyt osakkeita mitä et todellisuudessa omista. Sinä siis lainaat osakkeen kolmannelta osapuolelta ja myyt sen markkinalla toivoen, että sen hinta laskee, jotta voit ostaa sen takaisiin halvemmalla.

Shorttaaminen on kannattavaa tapauksessa, jossa osakkeen hinta laskee ja myöhemmin voit ostaa osakkeen takaisin myyntihintaa halvemmalla. Lyhyeksi myymisessä kannattaa huomioida se, että voit joutua ostamaan lyhyeksi myymäsi osakkeet takaisin myyntihintaa korkeammalla hinnalla, tässä skenaariossa teet tappiota. Lyhyeksi myyminen on hyvin riskialtista, koska periaatteessa ostat lainaksi.

Parhaimmillaan shorttaamisella voit tienata kurssien ollessa laskussa. Lyhyeksi myyminen tapahtuu CFD-sopimuksen alla.

ETF-välittäjät yhteenveto

Kokemuksien perusteella paras ja halvin ETF välittäjä ja kaupankäyntialustaa tarjoava taho on ehdottomasti eToro. Sijoittamista aloittaessa on hyvin tärkeää tutustua paremmin aiheeseen ja etsiä itselleen sopivin kaupankäyntialusta, josta löydät kaikki tarvitsemasi ominaisuudet.

Pidämme tärkeimpänä ominaisuutena myös sitä, että voit käydä kauppaa omalla kielelläsi ilman turhanpäiväisiä käännössivustoja. Sijoittaminen sisältää useille vasta aloittelijoille vieraita termejä, joita voi olla vaikeaa ymmärtää vieraalla kielellä.

Voimme suositella eToron tarjoamaa kaupankäyntialustaa, se on helppo, turvallinen ja se sisältää laajan valikoiman erilaisia sijoituskohteita jokaiselle käyttäjälle.

EToron kautta pääset käsiksi sijoitusyhteisöön, josta voit saada kullanarvioisia vinkkejä. EToro on ehdottomasti markkinoiden halvin ETF välittäjä. 

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.