Paras Bitcoin pörssi suomalaisille vuonna 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Tämä artikkelin päämääränä on tutustuttaa sinut kryptovaluutta sijoittamiseen turvallisilla kaupankäyntialustoilla. Bitcoin pörssejä on useita, mutta vain yksi voi olla niistä paras.

Lähdimme ottamaan selvää, mitä Bitcoiniin sijoittavat henkilöt kaipaavat. Tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat luotettavuus ja turvallisuus, helppokäyttöisyys ja kolmanneksi monipuolisuus.

Bitcoin pörssiltä siis odotetaan paljon, mutta mitkä kaupankäyntialustat pystyvät vastaamaan näihin tarpeisiin ja mitä Bitcoin pörssejä suomalaisille ylipäänsä on tarjoilla?

Parhaat Bitcoin pörssit 2023

Suomessa toimii useita välittäjiä, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden käydä kryptovaluutoilla, mutta suurimmalla osalla tarjonta rajoittuu lähinnä Bitcoinista tai Ethereumista johdettuun sertifikaattiin.

Uskomme, että kryptovaluuttoihin sijoittavat henkilöt haluavat mukaan mahdollisimman alhaisella kynnyksellä, jonka takia suosittelemme sellaisia kaupankäyntialustoja, jotka eivät edellytä syvällisempää ymmärrystä kryptovaluuttojen säilömisestä ja toiminnallisuudesta.

Tavallisestihan kryptovaluutat, kuten Bitcoinkin on säilöttävä siihen tarkoitettu lompakkoon, joka voi olla joko fyysinen tai digitaalinen. Mutta tiesitkö, että voit sijoittaa kryptovaluuttoihin myös ilman tällaista lompakkoa.

Nimittäin esimerkiksi Binance tarjoaa mahdollisuuden ostaa Bitcoineja siten, että saat säilöttyä ne suoraan sijoitustilillesi. Näin ne ovat helposti realisoitavissa, jos arvo nousee.

Olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi kryptosijoittaja, me suosittelemme näitä pörssejä:

Nordnet – suomalaisten suosikki pohjoismaisessa osakesijoittamisessa. Kuitenkin kryptovaluuttakaupankäyntiin se ei täysin sovellu, vaikka palvelusta löytyy tunnetuimpia kryptokolikoita. Valuuttakaupankäyntiin liittyvät palkkiot melko korkeat.

Muita Bitcoin pörssejä myös suomalaisille

Binance – perinteikäs puhtaasti kryptovaluuttoihin erikoistunut kauppapaikka. Miinusta annamme kuitenkin vaikeasta käytettävyydestä, sillä talletus on ensin muutettava toiseen kryptovaluuttaan, jolla vasta voi tehdä sijoituksia. Tämä nostaa kaupankäynnin kustannuksia merkittävästi.

Coinmotion – suomalaisten kehittämä työkalu, jolla kuka tahansa voi ostaa kryptovaluuttaa. Miinusta antaisimme kuitenkin varsin korkeista kaupankäynnistä perittävistä palkkioista, jotka ovat kolme kertaa korkeammat kuin esimerkiksi listan ensimmäisellä.

Coinbase – Binancen tavoin varsin suosittu markkinapaikka virtuaalivaluutoille, jossa voi muuten sijoittaa myös muihin kryptovaluutoista johdettuihin tuotteisiin, kuten lainoihin tai velkakirjoihin.

Miten arvioimme parhaan Bitcoin pörssin?

Tiimimme koostuu kokeneista sijoittajista, joista osa on rohkeasti mukana kryptovaluutta sijoituksissa. He tietävät pitkällä kokemuksellaan, mitä hyvältä palvelulta edellytetään.

Monet henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet kryptovaluutoista, jättävät lopulta sijoituksen tekemättä koska luulevat sen olevan hankalaa. Annamme tarkat ohjeet kryptovaluutta sijoittamisen aloittamiseen myöhemmin tässä artikkelissa.

Tärkeimpiin arviointikriteereihimme kuuluvat asiakaspalvelu, helppokäyttöisyys ja turvallisuus sekä totta kai hinnasto.

Asiakaspalvelun laatu

Asiakaspalvelun oltava suomenkielistä ja se on oltava tavoitettavissa nopeasti. Yleensä, jos kaupankäynnin aikana tarvitaan apua, on sitä saatava nopealla aikataululla, sillä hidasteleminen saattaa johtaa kauppojen menettämiseen tai pahimmillaan koko pääoman menettämiseen.

Lisäksi kaikki suomalaiset eivät ole englannin kielen taitajia, joten asiakaspalvelun on pystyttävä tarjoamaan ohjeistusta myös selkeällä suomen kielellä.

Helppokäyttöisyys ja turvallisuus

Jokaisen kaupankäyntialustan on oltava helppokäyttöinen. Sijoittaminen ei ole raketti tiedettä, eikä myöskään sitä tukevien sovellustenkaan tule olla.

Annamme sivuillamme rehelliset mielipiteet eri kaupankäyntialustoista ja kokeilemme niitä eri henkilöiden ja laitteiden avulla, jotta osaamme kertoa niistä rehellisesti oman kokemuksen perusteella.

Kaikki tieto on oltava heti saatavissa ilman, että sitä pitää etsiä. Navigoinnin on oltava sujuvaa ja sekä osto- että myyntitoimeksiantojen tekeminen pitää tapahtua hetkessä.

Sen lisäksi, että palvelun kautta käytävän kaupan pitää olla helppoa, pitää palvelun olla myös turvallista käyttää. Jatkuvasti lisääntyvä kyberrikollisuus on saanut osan sijoittajista pelkäämään etävälittäjiä, vaikka tosiasiassa ne ovat valvottuja ja säänneltyjä isoja yrityksiä tai instituutioita.

Hinnasto ja kaupankäyntikulut

Aloitteleville sijoittajille hinnastolla tai kaupankäyntiin liittyvillä kuluilla ei oikeastaan ole suurta merkitystä, sama pätee myös passiivisiin sijoittajiin, jotka holdaavat positioitaan.

Aktiivisten kaupankävijöiden tuottoja sen sijaan kaupankäyntikulut verottavat ja pahimmillaan saattavat tehdä toiminnasta jopa kannattamatonta, kun mukaan otetaan myös verot.

Arviointimme siis painottuu myös kaupankäyntikuluihin. Palvelukohtaisista palkkioista voit lukea suoraan Bitcoin pörssiä tarjoavan kaupankäyntialustan sivuilla tai palvelussamme.

Paras Bitcoin pörssi – luo tili

Paras Bitcoin pörssi ja kaupankäyntialusta vuonna 2023 on Binance. Binance pystyy tarjoamaan kryptovaluuttaan sijoittajille kaiken sen, mitä he tarvitsevat.

Seuraa alapuolella olevia ohjeita, joiden jälkeen olet valmis aloittamaan sijoittamisen. Tarjoilla on satoja erilaisia virtuaalivaluuttoja ja niihin liittyviä sijoitustuotteita joiden joukosta saat valita mieleisimmät, mukana myös niin sanottuja ”alt-coineja”.

Suosittelemme tutustumaan myös Bitcoiniin liittyviin ETF-rahastoihin tai yrityksiin, jotka hyödyntävät niitä.

Näiden ohjeiden avulla pystyt avaamaan tilin minuuteissa:

  1. Siirry valitsemallesi pörssille
  2. Rekisteröidy ja luo tili
  3. Vahvista tili todentamalla henkilöllisyytesi
  4. Talleta rahaa ja aloita kaupankäynti

Nyt tiedät mistä aloittaa Bitcoineihin sijoittaminen. Kaikki alkaa aina sopivan kaupankäyntialustan löytämisestä, jonka jälkeen pääset kokeilemaan onneasi sijoittajana.

Nähtäväksi jää toteutuvatko investointipankkiirien ennustukset 100 000 dollarin rajan rikkoutumisesta lähiaikoina.

Mikä on paras paikka ostaa Bitcoineja?

Bitcoineja voi ostaa ja niihin voi sijoittaa monella eri tapaa. Tyypillisimmät tavat sijoittaa Bitcoiniin ovat suorat ostot kryptopörssissä tai välilliset ostot esimerkiksi jonkin CFD-sopimuksen kautta.

Oikeastaan sillä ei ole väliä kummalla tavalla sijoitat, sillä molemmat oikeuttavat samaan lopputulokseen eli omistat Bitcoinia joka tapauksessa.

Hyvin karkeina suuntaviivoina voidaan pitää, että jos haluat oikeasti ostaa suoraan Bitcoineja kolikoina jolloin voit käyttää niitä myös maksuvälineenä, kannattaa sijoitukset tehdä suoraan pörssissä, kuten esimerkiksi Binancella.

Jos puolestaan haluat vain sijoittaa Bitcoineihin mahdollisimman helposti, suosittelen valitsemaan kaupankäyntialustaksi esimerkiksi Binancen. Binancella et saa suoraan kryptokolikoita tilillesi vaan sijoitat sopimukseen, jolla omistat Bitcoineja ja nämä sopimukset voidaan myös tarvittaessa vivuttaa siten, että saat käyttöösi velkavipua sijoitustuottojen maksimoimiseksi.

Eli karkea yhteenveto:

Suosittelemme sijoittamaan Bitcoineihin joko Plus500 tai Binancella. Nämä ovat mielestäni parhaat paikat ostaa Bitcoineja suomalaisille.

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.