eToro logo
Asiantuntijan arvio 9.6
Käyttäjien arvio
5/5

eToro kokemuksia - minkälainen sijoitusalusta on kyseessä?

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

eToro yleiskatsaus

eToro on vuonna 2007 perustettu helppokäyttöinen ja edullinen kaupankäyntialusta, jossa yksityishenkilöt ja yritykset voivat käydä kauppaa yli 2300 sijoitustuotteella, kuten ETF-rahastoilla, valuutoilla, johdannaisilla, CFD:llä, hyödykkeillä.

Kaupankäynti on turvallista, sillä tämän välittäjän toimintaa valvovat ja sääntelevät useat eri tahot, joista merkittävimpiä ovat ASIC ja FCA.

eToro lähestyy modernia sijoitustuotteiden etävälitystä aivan uudella tavalla, sillä sijoittajat pystyvät hyödyntämään ammattisijoittajien käymiä kauppoja, uniikilla ”copy trading” -toiminnolla, jota ei ole muilla kaupankäyntialustoilla.

CFD-tuotteissa eToro voi olla hieman kalliimmin hinnoiteltu, kuin kilpailijansa, mutta osakkeista perittävät 0 euron palkkiot korvaavat sen moninkertaisesti. Nimittäin voit ostaa yli 800 osaketta, ilman kaupankäyntikuluja.

Mielestämme palvelu on ykkösvalinta niin aloittelijoille, kuin kokeneemmillekin sijoittajille. Sillä kaiken edellä mainitun lisäksi eToro tarjoaa myös kattavan valikoiman tutkimus- ja analysointi materiaaleja sekä työkaluja menestyksekkään kaupankäynnin tueksi.

Onko eToro turvallinen?

Kaupankäyntialustan valitsemisen tärkein tavoite on löytää luotettava ja turvallinen palvelu, jossa ei tarvitse pelätä rahojensa tai henkilötietojensa puolesta.

eToron kanssa tätä ongelmaa ei ole, sillä yrityksen toimintaa valvovat useat korkean auktoriteetin toimielimet. Tämä onkin osaltaan edesauttanut yrityksen kasvua yhdeksi maailman johtavista kaupankäyntialustoista, jolla on aktiivisia sijoittajia jo yli 20 miljoonaa ympäri maailman.

Voit siis turvallisin ja luottavaisin mielin luoda tilin eTorolle ja tallettaa rahaa sijoitustilillesi.

Etävälittäjien kanssa on hyvä olla tarkka mutta kuten testimmekin osoittaa, eToro on täysin turvallinen.

Muista valitessasi välittäjää

Pyrimme aina tarjoamaan oikea-aikaista ja puolueetonta tietoa eri välittäjistä mahdollisimman kattavasti, mutta silti kehotamme jokaista sijoittajaa tutustumaan palveluihin myös itse.

Tarkista aina ennen välittäjän valitsemista:

  • Valvotaanko yrityksen toimintaa ja minkä tahojen toimesta. 
  • Onko palvelu jo entuudestaan tuttu.
  •  Onko palvelussa runsaasti käyttäjiä. Kuinka suuri yritys on liikevaihdoltaan.

On myös hyvä huomioida, että eTorolla on lisenssejä useissa maissa, jotta he voivat säilyttää asiakkaiden rahoja ja tarjota palveluita maailmanlaajuisesti.

Tämän takia osa asiakkaista on ihmetellyt miksi rahansiirrot tulevat toiselta taholta, mutta kyse on aivan tavallisesta tilanteesta, nimittäin varainhallinta -yhtiöstä, joka mahdollistaa sijoitustoiminnan tietyissä maissa.

Mihin eToron kautta voi sijoittaa?

Kaiken kaikkiaan eToro tarjoaa tarkalleen noin 2400 erilaista sijoitustuotetta. Tämä lukema pitää sisällään kaikki palvelun kautta tehtävät sijoitukset, joista kerromme hieman lisää.

eToro tunnetaan niin sanottuna ”multi-asset” -välittäjänä, eli yrityksen tarjonta ei rajoitu pelkästään esimerkiksi osakkeisiin, vaan voit valita myös johdannaistuotteita tai rahastoja.

Ole kuitenkin varovainen näiden viputuotteiden kanssa, sillä samasta ikkunasta, kun voit ostaa perinteistä osaketta, voit ostaa myös johdannaista. Järkevä ja helppokäyttöinen ominaisuus, mutta voi aloittelijalle aiheuttaa hämmennystä.

CFD-tuotteet: ovat niin sanottuja korkeanriskin viputuotteita, joissa sijoituskohteilla on kerroin. Eli kun alkuperäisen tuotteen kurssi, johon CFD on sidottu muuttuu. Tällöin myös viputuotteen hinta muuttuu samaan suuntaan, mutta moninkertaisesti kertoimen perusteella.

Forex: eToro tunnetaan laajasta valikoimasta valuuttakauppaan liittyviä tuotteita, sillä voit sijoittaa suoraan valuuttaan, mutta myös niistä johdettuihin warrantteihin, johdannaisiin ja rahastoihin.

Osakkeet: voit sijoittaa osakkeisiin yli 17 maailman pörssissä. Osakevalikoima on yksi maailman suurimmista, mitä millään etävälittäjällä on käytössä. Tämän lisäksi voit käydä kauppaa osakkeilla ilman välityspalkkioita, mikäli teet sijoituksesi amerikkalaisiin osakkeisiin.

ETF-rahastot: ETF:ät ovat suosittuja rahastoja myös verotus mielessä, sillä niistä maksettava vero realisoituu vasta, kun rahasto myydään. Rahaston kerryttämät voitot lisätään automaattisesti sen kaupankäyntihintaan, joka mahdollistaa tehokkaan pääoman hyödyntämisen. eTorolla rahastojen tarjonta on hyvin monipuolista verrattuna esimerkiksi Nordnetin kaupankäyntialustaan.

Kaupankäyntikulut ja palkkiot - mitä eToro maksaa?

eToro on palkkioiden suhteen yksi parhaimmista vaihtoehdoista. Esimerkiksi EUR / USD -valuuttaparin kaupankäynnistä perittävä palkkio on vain ”1 pip”. Tämän lisäksi osakkeista perittävät palkkiot ovat parhaimmillaan 0 euroa.

Monet sijoittajat kuitenkin suosivat alustaa myös sen ainutlaatuisen copy-trading -ominaisuuden takia, joka tekee kaupankäynnistä sosiaalista ja jännittävää.

Avataan hieman tarkemmin kaupankäyntikuluja.

VIP-käyttäjät: eToro tarjoaa VIP jäsenille viisi erilaista tasoa aina hopeasta timanttiin. VIP ohjelma on tarkoitettu sellaisille sijoittajille, joiden salkut ovat 5000 – 250 000 dollarin välistä. Vip ohjelmassa mukana olevat sijoittajat pääsevät nauttimaan alhaisemmista palkkiotasoista, henkilökohtaisista sijoitus signaaleista ja monista muista tärkeistä ominaisuuksista.

Tunnettu sijoittaja ohjelma: eToro antaa jokaiselle sijoittajalle mahdollisuuden tulla seuratuksi sijoittajaksi. Tässä ohjelmassa on neljä tasoa armeija termein kadetista eliittiin. Ohjelmasta saatavia hyötyä ovat alhaisemmat palkkiot ja parhaimmillaan sinulle jopa maksetaan siitä, että muut voivat kopioida salkkusi sisältöä ja tekemiäsi kauppoja.

ETF ja CFD -tuotteet: näistä perittävät palkkiot ovat alan parhaita, sillä osakkeiden lisäksi voit myös käydä kauppaa ETF tai CFD -tuotteilla pitkälti ilman palkkioita.

Mitä työkaluja eToro tarjoaa sijoittajille?

Merkittävin työkalu tai kaupankäynnin avustin, jonka eToro tarjoaa sijoittajille on toisten sijoittajien kopioiminen.

Voit siis selata ammattisijoittajien portfolioita ja katsoa kenen salkku on tuottanut eniten. Klikkaa hänen profiiliaan ja ala seuraamaan hänen tekemiä kauppoja, saat aina ilmoituksen, kun hän ostaa tai myy kohteita.

Mielestämme itse sijoittamiseen liittyvä käyttökokemus on erinomainen, saat kaikki tarvittavat graafit, indikaattorit ja muut työkalut joita saatat tarvita. Voit tehdä omia teknisiä analyysejä käyttäen parhaiksi katsomiasi työkaluja ja esimerkiksi kynttilägraafeja.

On hyvä huomioida, että eToro ei salli automaattista kaupankäyntiä. Eli kun seuraat sijoittajia, sinun on itse tehtävä nämä samat toimeksiannot, mikäli haluat mukaan treideihin.

Pystyt myös itse asettamaan stop-loss -toimintoja tai hintahälytyksiä, jolloin pystyt seuraamaan markkinatilannetta paremmin myös etäältä ja tarvittaessa saat tehtyä kaupat myös puhelimella.

Olemme huomanneet, että etenkin suuremman yleisön omaavat ammattisijoittajat osuvat usein oikeaan sijoituksillaan, liekö mukana myös suuren sijoittajamäärän voima, kuten olemme wallstreetbets -tilanteesta oppineet.

Sijoittaminen mobiililaitteella

Kaupat aina analyyseistä lähtien on mahdollista tehdä vaikka puhelimella. eToron helppokäyttöinen alusta, tarjoaa selkeän käyttöliittymän, josta saat graafit ja reaali-aikaiset hinnat toimeksiantonappien kera suoraan samaan näyttöön.

Testasimme alustaa myös pienemmällä puhelimella ja voimme sanoa, että hyvin onnistuu graafien tulkitseminen, sekä toimeksiantojen asettaminen myös pienemmän näytön omaavilla puhelimilla.

Miten luon tili eTorolle?

Sijoittamisen aloittaminen on helppoa ja ehkä jopa jännittävääkin. Kuvittele harrastus, joka tuottaa sinulle oikeasti hyötyä ja parhaimmilleen tarjoaa sinulle mahdollisuuden keventää elämää tai siirtyä osa-aikaiseen työhön.

eToro:lla sijoittaminen aloitetaan ensin tilin luomisella, jonka jälkeen voidaan tallettaa rahaa sijoitustilille.

  1. Siirry ensin eToro.com/fi verkkosivustolle.
  2. Rekisteröidy käyttäjäksi ja vahvista tilisi.
  3. Talleta rahaa tilillesi. (maksutapoja on kymmeniä, mukaan lukien kryptovaluutat)
  4. Selaa sijoitustuotteiden tarjontaa, löydä sopiva, valitse määrä ja osta.

Aikanaan, kun tarjoilla oli vain pankkien omat sijoitusohjelmat oli kaupankäynti aivan eri luokkaa. Nykyään reaali-aikaiset rahansiirrot, tehokkaat analyysit ja kattava data tarjoavat kenelle tahansa mahdollisuuden menestyä sijoittajana.

Koska kyseessä on reguloitu ja säännelty liiketoiminta, joudut vahvistamaan henkilöllisyytesi kuvallisesti. Eli sinun pitää toimittaa rekisteröitymisen yhteydessä kuvallinen henkilötodistus, ennen kuin tilisi voidaan avata.

Voiko eToron avulla oikeasti tienata?

eToron kautta voi tehdä oikeasti rahaa, mutta takeita sille ei koskaan ole. Sijoittamisen perus idea on pyrkiä kasvattamaan sijoitettavaa pääomaa, sen sijaan, että se menettäisi arvoaan pankkitilillä makuuttamalla.

eToron kanssa kuitenkin on helppo lähteä liikkeelle, mikäli sijoittaminen kiinnostaa. Pääset heti käsiksi samoihin työkaluihin, joita ammattilaisetkin käyttävät ja itse asiassa vielä tarkemmin, voit tehdä samat kaupat, kuin ammattilaisetkin tekevät.

Älä kuitenkaan valitse sellaista sijoittajaa, jolla on näyttöä vahvasta tuloksesta vain kuukausien ajalta, valitse sijoittajan kohdalla hyvin tarkasti.

Miten tehdä rahaa sijoittamalla

Aktiivisessa kaupankäynnissä tai sijoittamisessa kaikki kiteytyvät omaan kykyyn hallita pääomaa, eli ottaa tappiot nopeasti ja voitot heti, sekä oikeisiin kauppoihin lähteminen. Tee riittävä taustatutkimus ennen kuin päätät sijoittaa.

Miten verotus tapahtuu

eToro laatii raportit jokaisesta kaupasta jonka käyt. Nämä raportit pystyt lataamaan helposti käyttäjäpaneelistasi, mikäli verottaja niitä tarvitsee. Yleensä riittää, että ilmoitat tulot ja vähennykset.

Tavallisesti voitoista maksetaan pääomatuloveroinlain mukaisesti 30 – 34 % riippuen siitä, kuinka paljon voittoa olet vuoden aikana tehnyt. Vuodessa saa tehdä voittoa pääomatuloilla 1000 euroa, ennen kuin pitää maksaa verot.

 

Pakollinen tieto: eToro usean omaisuusluokan kaupankäyntialusta, joka tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja CFD-tuotteisiin.

Huomaa, että CFD-tuotteet ovat monimutkaisia instrumentteja, joissa on korkea riski menettää pääomaa nopeasti, koska ne ovat viputuotteita. 78% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa, kun he käyvät kauppaa CFD-tuotteilla. Sinun täytyy ymmärtää miten CFD-tuotteet toimivat ja onko sinulla varaa ottaa korkea riski menettää pääomaa.

Historia ei ole tae tulevasta. Kaupankäyntihistoria, joka on alle 5 vuotta vanhaa ei välttämättä ole hyvä pohja sijoituspäätöksille.

Copytrading on portfolion hallinta palvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd, ja joka on auktorisoitu ja säännelty Kyrproksen Securities and Exchange komission toimesta.

eToro USA LLC ei tarjoa CFD:itä eikä esitä tai ota vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Sijoituskohteet

Osakkeet
ETF:ät
Hyödykkeet
Valuutat
CFD-tuotteet
Indeksit

Lisätietoa

Min. talletus50 €
ETF:ät
Vivutus
Copy trading
Työkalut ja graafit
Demo-tili
Sosiaalinen kaupankäynti
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.