Parhaat sijoitussovellukset 2023

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Sovelluksien käyttö on kasvanut entisestään ja yhä useammat palvelut tarjoavat ilmaisia appeja palvelun nopeampaan käytettävyyteen. Esimerkiksi eri sosiaalisen median kanavat, pankkipalvelut ja muut vastaavat löytyvät nykyään sovellusmuodossa.

Tämä tekee palveluiden käyttämisestä nopeampaa ja helpompaa. Useat ihmiset ovat siirtyneet tietokoneen sijaan käyttämään puhelinta, koska nykypäivänä sillä pystyy pitkälti tekemään kaikki samat asiat mitä tietokoneellakin.

Näiden palveluiden lisäksi löydät myös useat sijoitussovellukset, jotka ovat tehneet osakkeiden ostamisesta yksinkertaista ja nopeaa. Sijoitussovelluksien ansiosta pystyt myymään ja ostamaan osakkeita sekä saat tarkemman tavan seurata vaihtelevia pörssikursseja.

Tämä artikkeli käsittelee sitä, miten voit käyttää sijoitussovelluksia ja mikä niistä on paras vaihtoehto. Sijoittaminen on tänä päivänä trendikästä, joten myös sijoitussovelluksia on useita vaihtoehtoja.

Suosituin ja helppokäyttöisin sijoitussovellus on ehdottomasti eToro, josta minulla on myös omakohtaisia kokemuksia. Kyseinen sijoitussovellus ei ole turhaan netin suosituin.  Omasta mielestäni se on erittäin korkealuokkainen, vaivaton ja ehkä jopa nopein tapa seurata muuttuvia pörssikursseja sekä ostaa tai myydä omia osakkeita.

Parhaat sijoitussovellukset 2023

  • eToroMobiiliystävällinen ja helppokäyttöinen. Löydät osakkeet, CFD:t, ETF:t, hyödykkeet ja paljon muuta. Ei turhia välityspalkkioita tai muita maksuja, osaketilin avaaminen 200 dollarilla.
  • Plus500 – Useita eri sijoitusvälineitä (vain CFD), suomenkielinen alusta, ei talletus tai nostokuluja, todella helppokäyttöinen ja selkeä sijoitusalusta. 72 prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.
  • Degiro – Jopa Euroopan halvimmat kaupankäyntikulut, iso valikoima pörssejä, mobiilisovellus, ETF-sijoitukset jopa ilman ylimääräisiä kaupankäyntikuluja.
  • Skilling – Matala minimitalletus 100 USD/EUR, helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen. Voit sijoittaa kätevästi CFD-sopimuksiin palvelun sijoitussovelluksen kautta.

Näin valitset parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan sijoitussovelluksen

Lähes kaikki kaupankäyntialustat tarjoavat omaa sijoitussovellusta, jossa pystyt käymään kauppaa missä tahansa ympäri maailmaa. Sijoitussovellusta valitessa on tärkeää tutustua sen ominaisuuksiin ja käytettävyyteen varmistaaksesi, että se soveltuu juuri sinun tarpeisiisi.

Sovelluksen tulisi olla mahdollisimman helppokäyttöinen ja se tulisi sisällyttää kaikki haluamasi ominaisuudet sekä siinä pitäisi olla kattavasti informaatiota kaupankäymisen tueksi.

Valitessasi oikeaa sijoitussovellusta mieti millainen on sinun sijoitusstrategiasi. Onko tarkoituksenasi käydä kauppaa päivittäin? Haluat ostaa ja myydä aktiiviesti sijoitussovelluksen avulla. Tässä tilanteessa on suositeltavaa valita kaupankäyntialusta, jossa sinun ei tarvitse maksaa ylimääräisiä välityspalkkioita tai muita turhia sivukuluja.

Välityspalkkioihin voi upota turhaan useita satoja euroja, minkä voisit käyttää järkevämmin esimerkiksi uusiin sijoituskohteisiin. Tällaisen alustan avulla voit säästää pitkällä tähtäimellä huomattavan summan rahaa. Markkinoilla on olemassa myös alustoja, jotka tarjoavat halukkaille toisten sijoittajien salkkujen kopioimisen tai kokemuksien vaihtamisen muiden sijoittajien kanssa.

Paras sijoitussovellus on sellainen mikä tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden laajaan analytiikkaan ja jonka kautta voit seurata tarkasti eri sijoituksia.

Kokemuksia parhaista sijoitussovelluksista

Edelliseen osioon listasinkin jo muutaman tärkeän faktan, jotka kannattaa huomioida valitessaan omaan tarpeeseen parasta sijoitussovellusta.

Meillä on monien vuosien kokemus erilaisista kaupankäyntialustoista ja useamman käytettävyyttä olemme myös testanneet sovelluksien kautta. Kaikista kokeilemistamme sijoitussovelluksista parhaimmaksi olemme todennut eToron. Tämä on vain meidän näkemyksemme ja tästä syystä suosittelemme valintaa tehdessä pitämään mielessä omat tarpeet ja sijoitusstrategian.

Mielestämme eToron sijoitussovellus tarjoaa kaikki vaaditut ominaisuudet sijoittamisen tueksi. eToro on halunnut panostaa sijoitussovelluksen ominaisuuksiin ja käytettävyyteen, joten se on luonut siitä samanlaisen kuin kävisit kauppaa tietokoneellasi. Tämä ominaisuus erottaa sen muista sijoitussovelluksista, sillä se tekee sovelluksen käyttämisestä helppoa.

Seuraavaksi käymme läpi muutamia hyötyjä, joita eToron sijoitussovellus pitää sisällään:

  1. Halutessasi saat kaupankäyntialustan suomenkielisenä
  2. Voit vaihtaa kokemuksiasi muiden sijoittajien kanssa
  3. Pääset analysoimaan osakkeita
  4. Sovellus toimii iPhonessa ja Androidissa
  5. Pääset käsiksi kaikkiin samoihin datoihin mitä tietokoneellasi
  6. Kaupankäyntiä ilman välityspalkkioita

Käyttämällä edellisissä osioissa listaamiamme asioita pääset alkuun ja pystyt helpommin valitsemaan oikean sijoitussovelluksen, joka vastaa tarpeitasi. Seuraavassa osiossa käymme läpi rahan talletuksen, käytämme tähän apuna eToron-sijoitussovellusta. Tässä kohtaa suosittelemme luomaan käyttäjätilin eToron palveluun, jotta pysyt tarkemmin kärryillä eri vaiheista.

Tee rahatalletus ja vahvista käyttäjätilisi

Seuraavaksi paneudumme muutamaan tärkeään vaiheeseen, jotta voit aloittaa kaupankäynnin sovelluksen kautta.  Jos olet ehtinyt jo tekemään talletuksen eToro tilillesi, voit aloittaa ostamaan osakkeita sovelluksen avulla. Jos olet talletusvaiheessa, aloita se klikkaamalla kohtaa ”talleta rahaa”.

Suosittelemme tallettamaan rahaa dollarien kautta, tällöin vältyt maksamasta turhia välityspalkkioita. Rahan siirtäminen tilille onnistuu PayPalilla, yleisimmillä pankkikorteilla tai pankkisiirrolla. eToron vähimmäistalletussumma on 50 dollaria, siihen voi kuitenkin vaikuttaa siirotapa.

Rahatalletuksen jälkeen muistathan vahvistaa käyttäjätilisi, jotta voit aloittaa kaupankäynnin etoron tarjoamalla alustalla. Talouspalvelusäädökset edellyttävät kaupankäyntitilin todennusta ja se takaa myös parhaimman palvelun saamisen. Tarvitset tilisi todennukseen virallisen valtion myöntämän henkilötodistuksen, puhelinnumeron todennus ja todiste osoitteestasi.

Jos et tee todennusta voidaan tilisi lopettaa tai rajoittaa sekä kaupankäynti ja varojen nostaminen ei välttämättä ole mahdollista. Tämän takia suosittelemme todentamaan oman käyttäjätilin, jotta kaupankäyminen eToron kautta on sujuvampaa. Vahvistuksen tekeminen palvelun kautta on turvallista ja tietosi pysyvät salassa eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen.

Kun olet tallettanut rahaa ja todentanut tilisi voit siirtyä ostaman osakkeita.

Lataa sijoitussovellus puhelimeesi sovelluskaupan kautta

Jos käytössäsi on iPhonen käyttöjärjestelmä, siirry lataamaan sovellus AppSroreen kirjoittamalla hakukenttään eToro. Android puhelimessa sovelluksen asentaminen tapahtuu Google Play-kaupan kautta samalla tavalla kuin iPhonelle.

eToron sovelluksen asentamisen jälkeen kirjaudu sisään eToron käyttäjätilille sähköpostillasi ja asettamallasi salasanalla.

Osakkeiden ostaminen ja myyminen sijoitussovelluksella

Nyt olet päässyt siihen pisteeseen, että olet tehnyt kaikki vaaditut asiat ja olet valmis ostamaan ja myymään osakkeita eToron sijoitussovelluksella.

Kun haluat löytää tietyt osakkeet etsi ne klikkaamalla suurennuslasin kohtaa ja eteesi avautuu hakukenttä. Haun jälkeen saat tulokset etsimästäsi osakkeesta ja nyt olet valmis kaupankäyntiin. Kaikissa osakkeissa on tarkemmat tiedot, voit lukea muiden jättämät kommentit ja muut tärkeät infot kyseisestä osakkeesta.

Kun olet tutustunut haluamaasi osakkeeseen, aseta haluamasi osakkeiden määrä tai summa, miten paljon haluat ostaa kyseistä osaketta ja sen jälkeen voit asettaa joitain rajoitteita kaupalle. Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Avaa kaupankäynti”. Nyt olet ostanut kyseistä osaketta ja kauppa toteutuu, kun markkinat ovat avoinna.

Tämän yksinkertaisempaa ei voi olla osakkeiden ostaminen eToron-sijoitussovelluksen kautta.  

Mitä eToron-sijoitussovelluksen kautta on mahdollista ostaa?

Etoron sijoitussovelluksen avulla voit käydä kauppaa osakkeilla, valuutalla, ETF:llä ja muilla hyödykkeillä.

Mielestämme eToron sijoitussovellus on yksi markkinoiden parhaista ja sen käytettävyys on samanlainen mitä tietokoneellakin. Useissa muissa sovellusversion omaavissa kaupankäyntialustoissa on tingitty tärkeimmistä ominaisuuksista.

ETorossa taas sovellusversion käyttäminen on yhtä helppoa ja sujuvaa mitä työpöydälläkin. Halutessasi voit ensin tallettaa rahaa tietokoneversiossa ja sen jälkeen siirtyä ostamaan osakkeita sovelluksen kautta.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet valitessa sijoitussovellusta?

Artikkelin alkupäässä kävimmekin läpi muutamia asioita mitä kannattaa huomioida valitessaan oikeaa sijoitussovellusta. Haluamme vielä tarkemmin avata tärkeimpiä asioita ja ominaisuuksia, jotka kannattaa huomioida, jotta löydät omiin tarpeisiisi sopivan sijoitussovelluksen.

Laaja tarjonta  

Sijoitussovelluksen valinnassa on tärkeää huomioida, että se vastaa omia tarpeitasi ja sijoitusstrategiaasi. Tästä pääsemmekin siihen, että oman sijoitusstrategian suunnitteleminen on erityisen tärkeää, jotta tiedät, onko kyseisellä alustalla kattava tarjonta. Etoron kaupankäyntialustalta löydät kattavan tarjonnan erilaisiin kaupankäynteihin. Palvelun kautta voit ostaa ETF:iä, osakkeita, hyödykkeitä, valuuttaa ja indeksejä. Etoro ei veloita sijoittajalta erikseen mitään turhia välityspalkkioita tai muita kuluja.

Käyttäjäystävällinen  

Kun puhutaan sovelluksesta, tulisi se käytettävyydeltään olla mahdollisimman helppo ja yksinkertainen. Useissa muissa sovelluksissa voi olla ongelmana se, että ne ovat paljon monimutkaisempia.

Onneksi markkinoilla on useita kaupankäyntialustoja, jotka ovat osanneet panostaa käyttäjäystävällisyyteen, hyvänä esimerkkinä toimii eToro. Tästä syystä voimme suositella kyseistä palvelua kaupankäymiseen sekä osakkeiden ostamiseen ja myymiseen.

Tarkat analyysit

Sijoitussovellusta valitessa on tärkeää huomioida myös se, että pystyt laatimaan tarkkoja analyysejä. EToron kautta saat tarkat ja yksilöidyt analyysit, jotka antavat mahdollisuuden tutkia eri sijoituskohteita ja lukea muiden käyttäjien kokemuksia.

eToro logo
Arvio
5/5
Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.