Nordnet logo
Asiantuntijan arvio 9.3
Käyttäjien arvio
4.7/5

Nordnet kokemuksia - minkälaiselle sijoittajalle palvelu sopii?

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Päivitetty: 18 Tammikuu 2023

Nordnet yleiskatsaus

Nordnet on Pohjoismaissa tunnettu osake- ja rahastovälittäjä, joka soveltuu hyvin niin aloitteleville, kuin ammattimaisillekin sijoittajille.

Suomalaisten sijoittajien keskuudessa Nordnet on melko korkeista kaupankäyntikuluista huolimatta yksi suosituimmista välittäjistä. Palvelun kautta kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen helposti ja nopeasti.

Nordnet Bank Ab yrityksenä on perustettu jo vuonna 1996 Ruotsissa, mutta toimii tällä hetkellä myös Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Etenkin Suomessa toiminta on kasvanut nopeasti, sillä yrityksellä on jo noin 150 000 suomalaista sijoittajaa.

Lisäksi Nordnet on vahvasti läsnä digitaalisessa mediassa ja tarjoaa runsaasti kattavia oppaita ja ohjeita sijoittamiseen aina päiväkaupasta, rahastoihin ja johdannaisiin.

eToro - Suosittelemamme Osakevälittäjä

81% hinnanerosopimuksista menettää rahaa.
eToro logo

Nordnet saapui Suomeen juuri oikeaan aikaan

Suomessa sijoittaminen ennen Nordnetin saapumista oli hankalaa ja vaikeaa, sillä sijoitukset piti perinteisten pankkien tarjoamien kaupankäyntialustojen kautta.

Jotkut osaavimmista sijoittajista käyttivät jo tuolloin ulkomaisia etävälittäjiä, joiden avulla sijoitustarjonta oli alusta asti monipuolisempi ja edullisempi.

Nykyään suomalaiset sijoittajat voivat valita useiden luotettavien ja turvallisten kaupankäyntialustojen joukosta parhaimmat.

Nordnet tarjoaa sijoittamiselle konseptin, jossa aktiivista kaupankävijää palkitaan alhaisemmilla kaupankäyntipalkkioilla, joista kerromme lisää seuraavassa kappaleessa.

Nordnet hinnasto ja kaupankäyntikulut

Tavallisesti Nordnetin kautta kannattaa sijoittaa vain suomalaisiin kohteisiin, sillä palkkiot nousevat melko korkeiksi, kun tehdään sijoituksia ulkomaisiin pörsseihin.

Jos ulkomaalaisilla osakkeilla kaupankäynti kiinnostaa, suosittelemme tutustumaan eToroon, joka tarjoaa 0 € kaupankäyntikulut ulkomaisille osakkeille.

Nordnetin kaupankäyntikulut muodostuvat seuraavasti:

  • Taso 1: 0,06 %, minimi 3 € (enemmän kuin 50 kauppaa kuukaudessa)
  • Taso 2: 0,10 %, minimi 5 € (11 – 50 kauppaa kuukaudessa)
  • Taso 3: 0,15 %, minimi 7 € (1 – 10 kauppaa kuukaudessa)
  • Taso 4: 0,20 %, minimi 9 € (0 kauppaa kuukaudessa)

Uudet asiakkaat saavat kokeilla ensimmäiset kaksi kuukautta tason 1 kaupankäyntiä.

Edellämainittujen lisäksi Nordnet tarjoaa aktiivisemmille sijoittajille tai päiväkauppaa käyville henkilöille Active trader – tai Private Banking -ohjelman.

  • Active trader: 0,055 %, minimi 3 € (yli 100 kauppaa kuukaudessa)
  • Private Banking: 0,08%, minimi 5 € (sijoitusvarallisuus yli 200 000 €)

Kaupankäyntikulut ulkomaisilla osakkeilla:

  • Pohjoismaat: 0,06 – 0,25 %
  • Eurooppa: 0,07 – 0,30 %
  • USA: 0,07 – 0,30 %
  • Kanada: 0,08 – 0,40 %

Pääsääntöisesti suurin osa sijoittajista, jotka käyttävät Nordnettiä tekevät niin sanottuja passiivisia sijoituksia. Eli he sijoittavat rahastoihin, indekseihin tai osakkeisiin, eivätkä käy aktiivista kauppaa tiheillä toimeksianto aikatauluilla.

Etenkin Nordnetin Superrahasto on saanut positiivista palautetta, sillä sen merkitsemis- ja hallintakulut ovat 0 prosenttia.

Nordnet kokemuksia – sijoittaminen ja säästäminen

Nordnetiä pidetään pääsääntöisesti osake- ja rahastovälittäjänä, joten luonnollisesti suurin osa toimeksiannoista liittyy pitkäjänteiseen sijoittamiseen ja säästämiseen.

Kokemuksiemme mukaan Nordnet on helppo tapa päästä mukaan sijoitusmaailmaan, sillä tilin luominen onnistuu verkkopankkitunnuksilla. Rahansiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti suorana tilisiirtonsa Nordnet -tilille.

Säästäminen ja sijoittaminen tarkoittavat monelle pääomasijoituksia seuraaviin instrumentteihin.

Osakkeet

Nordnetin kautta voi ostaa osakkeita ympärimaailman. Joskin sijoitukset ovat järkevä tehdä yhdellä kertaa ja olla myymättä heti. Jos käyt aktiivisesti kauppaa ilman, että kuulut Active Trader ohjelmaan, saatat joutua kulujen uhriksi, jotka kertyvät useiden kauppojen myötä melko nopeasti korkeiksi.

Kun sijoitat osakkeisiin huomioi, että hinnastoissa on maakohtaisia eroja.

ETF-rahastot

Viimeaikojen suosikki ETF-rahastot ovat niin sanottuja pörssinoteerattuja rahastoja, joita voi suoraan ostaa tai myydä pörssissä. Näissä on omat veroetunsa, nimittäin verotus realisoituu maksettavaksi vasta silloin, kun rahasto myydään.

Sitä ennen kaikki rahaston tuotot lisätään suoraan kyseisen ETF-rahaston arvoon. Näin ollen voitoista ei tarvitse maksaa veroja ennen kuin ne sijoittaa uudelleen.

Nordnet Superrahasto

Nordnetin superrahastot ovat kuluttomia indeksirahastoja. Aikoinaan paljon keskustelua herättänyt malli rahastoissa toi mukaan runsaasti uusia sijoittajia, jotka tilille säästämisen sijaan alkoivat sijoittaa superrahastoon.

Sijoittaja saa itse valita mihin superrahastoon sijoittaa: Suomi, Ruotsi, Tanska tai Norja. Nämä seuraavat kunkin maan eniten vaihdetuimpien osakkeiden kursseja eli indeksejä.

On hyvä huomioida, että vain Suomen superrahasto on sijoittajalle kuluton. Muiden maiden rahastoista peritään 0,25 prosentin valuutanvaihtokulu.

Talletustilit ja tavalliset rahastot

Edellä mainittujen vaihtoehtojen lisäksi Nordnet tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden käyttää talletustilejä pankin tavoin. Talletustilin avaaminen on maksutonta ja kaikki varat on suojattu Ruotsin valtion talletussuojalla tiettyyn määrään asti.

Sijoituskohteeksi talletustili ei sovi, nimittäin sen korkotuotto on tällä hetkellä 0 prosenttia.

Miten luon tilin Nordnet -kaupankäyntialustalle?

Tilin luominen on helppoa. Siirry Nordnet.fi sivuille ja täytä tarvittavat tiedot tilin luomista varten.

Kun tili on luotu, pääset tekemään ensimmäisen talletukseksi. Muista, että voit kokeilla alkuun aktiivista kaupankäyntiä, nimittäin pääset aloittamaan sijoituksesi Tasolta 1.

Tilille tehtävät talletukset siirtyvät usein välittömästi käyttöön Nordnet alustalle.

Kun tili on luotu voit tehdä sijoituksia ja kirjautua koska tahansa Nordnet.fi osoitteessa sijaitsevalle sijoitustilillesi tarkistamaan sijoitusten arvon. Palvelu toimii erinomaisesti myös mobiilisovelluksena.

Jos rekisteröit tilin yrityksenä, tarvitset tilin luomisen yhteydessä lei-tunnuksen, joka maksaa muutaman kympin.

Shareville – käy keskustelua muiden sijoittajien kanssa

Nordnet tarjoaa piensijoittajille oman yhteisön, jossa voi seurata muiden Shareville -jäsenten sijoitussalkkuja ja toimeksiantoja. Muut sijoittajat voivat jakaa ajankohtaisia vinkkejä tai osakepoimintoja, kun etsit sopivia sijoitusideoita.

eToron tavoin voit seurata ammattimaisia sijoittajia ja heidän tekemiä kauppoja reaaliajassa. Erona on se, että kuka tahansa ei pääse eToron ammattilaislistaukseen, mutta Sharevilleen voi kuka tahansa palvelun käyttäjä liittyä ilmaiseksi.

Tällä hetkellä Shareville palvelulla on yli 200 000 käyttäjää ympäri pohjoismaita, joten ideoita ja keskusteltavaa varmasti riittää.

Yhteenveto

Arvostelun ja kokemusten yhteenvetona Nordnetistä voi todeta, että helppokäyttöinen sijoitusalusta kenelle tahansa suomalaiselle, joka on kiinnostunut sijoittamisesta.

Hinnastoltaan ja tuotetarjonnaltaan Nordnet on kuitenkin kaukana muista EU-alueella toimivista etävälittäjistä.

Sharevillestä kuitenkin ehdottomasti plussaa. Sijoittajat pitävät keskustelusta ja sijoitusten spekuloinneista. Samalla he saavat hyviä sijoitusvinkkejä omaan sijoittamiseen ja säästämiseen.

Riskiä ottaville sijoittajille Nordnet tarjoaa myös velkavipuna sijoituslainaa tai kaupankäyntiluottoa, joka kustantaa vain 0,99 prosenttia korkoa vuodessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vivutettu kaupankäynti on riskialtista ja voit menettää koko pääomasi.

Avaa maksuton Nordnet -tili ja aloita kaupankäynti tänään.

Sijoituskohteet

Osakkeet
ETF:ät
Hyödykkeet
Valuutat
Kryptovaluutat
CFD-tuotteet
Indeksit

Lisätietoa

Min. talletus10 €
ETF:ät
Vivutus
Copy trading
Työkalut ja graafit
Demo-tili
Sosiaalinen kaupankäynti
Julia Pitkänen

Julia Pitkänen

Julia Pitkänen on suomalainen sijoittaja ja journalisti, joka on tehnyt sijoituksia pörssiin jo vuosikymmenen, portfolioon on kertynyt myös kryptovaluuttoja. Hän on myös erikoistunut sisällöntuotantoon ja journalismiin kirjoittaen usean eri toimialan arvostettuihin verkkosivustoihin. Hänen intohimonsa on auttaa muita ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta tarjoamalle heille mahdollisimman paljon informaatiota aiheeseen liittyen.